Czego potrzebujesz?

  • 400g (ok 3,5 paczki) biszkoptów
  • 125g serka mascarpone
  • 100g kremu czekoladowego
  • 1 marchew
  • 2 pomarańcze
  • 3 łyżki dżemu pomarańczowego
  • 3 tabliczki mlecznej lub gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki masła
  • kandyzowane skórki pomarańczy lub inne posypki
  • 20 patyczków
  • styropian do wbijania patyczków z gotowymi lizakami.

Jak to zrobić?

Krem czekoladowy łączymy z serkiem. Do masy kruszymy biszkopty, dodajemy dżem i marchew startą na grubych oczkach. Sparzamy wrzątkiem pomarańcze i wcieramy skórkę do masy. Ciasto zagniatamy w kulę, zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika na 15 min. Ze schodzonego ciasta lepimy kulki i ponownie mrozimy przynajmniej 15 min. W tym czasie rozpuszczamy czekoladę z masłem, a następnie każdą kulę nakłuwamy na patyczek i moczymy w polewie. Patyczki wbijamy w styropian i po chwili zdobimy lizaki posypką.

Co znajdziesz w tym deserze?

Witamina C – pomoże Ci zyskać odporność na całą zimę

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia