Czego potrzebujesz?

  • 4 jabłka
  • 2 łyżki cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 łyżki gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki soku z cytryny.

Jak to zrobić?

Odcinamy górę oraz dół każdego jabłka, pozostałą część kroimy w bardzo cienkie plastry. Układamy je obok siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy różnymi kombinacjami przypraw. Część plastrów warto pozostawić bez dodatków.

Do przygotowania chipsów najlepiej użyć jabłek odmiany Champion, nie trzeba ich skrapiać sokiem z cytryny ponieważ nie ciemnieją.

Co znajdziesz w tym deserze?

Naturalny cukier – doda zdrowej energii do nauki i zabawy.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia