Czego potrzebujesz?

  • 3 średnie ziemniaki
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka rodzynek
  • Olej.

Jak to zrobić?

Gotujemy ziemniaki na parze, gnieciemy, mieszamy z mlekiem i pozostawiamy do wystygnięcia. W tym czasie ścieramy jabłko na grubych oczkach, dodajemy jajka, mąkę, rodzynki i dokładnie mieszamy. Całość łączymy z masą ziemniaczaną i smażymy na rozgrzanym oleju.

Co znajdziesz w tym deserze?

Błonnik – jeśli jesteś łasuchem, pozwoli Ci uniknąć bólu brzucha.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia