Czego potrzebujesz?

  • 5 jabłek
  • 5 łyżki orzechów włoskich lub laskowych
  • 3 łyżki rodzynek
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego.

Jak to zrobić?

Piekarnik rozgrzewamy do 180 ?C. Jabłka myjemy, odcinamy na 3 wysokości i wydrążamy gniazda nasienne. Należy bardzo uważać by nie przedziurawić owocu. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy pozostałe składniki i podgrzewamy energicznie mieszając przez 2 min. Jabłka napełniamy farszem, układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 40 min.

Co znajdziesz w tym deserze?

Magnez i żelazo – pomogą skoncentrować się na nauce.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia