Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Glazurowana młoda marchewka

Glazurowana młoda marchewka

Składniki: 700 g młodych marchewek, 1 szklanka bulionu warzywnego, 50 ml białego wina, 1...

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Składniki: 4 pomarańcze 1 bulwa fenkułu 2 łyżeczki nasion kminu 2 łyżki oliwy posiekana natka...

Colesław z młodej kapusty

Colesław z młodej kapusty

 Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, 1-2 startych na grubych oczkach marchwi, 1 mała...

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowym serem

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowy…

Składniki: 300 g makaronu penne, 250 g zielonego groszku, 4 plastry wędzonego boczku, 2...

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety: 1 kalafior, 1 jajko, 3 łyżki mąki, 1 papryczka chili, pęczek świeżej kolendry,

Roladki z bakłażanów

Roladki z bakłażanów

Składniki: 2 bakłażany, 20 dag serka typu philadelfia, kilka plastrów szynki parmeńskiej 1 ząbek...

Składniki:

  • 500g patatów
  • 30 g masła
  • 1 cebula posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • łyżeczka startego korzenia imbiru

Sos:

  • łyżka cukru
  • 1 litra warzywnego wywaru (można zastąpić kostką rosołową)
  • 3 puszki mleczka kokosowego (puszka pojemości 400 ml)
  • 1 soku z jednej limonki
  • 1 łyżeczki sproszkowanej papryki chili
  • 170g świeżego szpinaku, posiekanego
  • sól i czarny pieprz.

Masło roztopić w rondlu, przysmażyć pataty, cebulę i czosnek z imbirem oraz curry na złoty kolor (ok.5 min). Dodać wywar, mleczko kokosowe, sok z limonki, chili oraz cukier. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu aż pataty będą miękkie (ok 15 min). Zmiksować ręcznym mikserem. Dodać szpinak i gotować przez 1-2 min aż liście szpinaku delikatnie zwiędną. Przyprawić do smaku sola i pieprzem.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia