Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Guacamole

Guacamole

Składniki: 1 avocado, 1 pomidor, ½ cebuli, ½ papryczki chili, kilka kropel sosu Tabasco,

Gruszki w cieście francuskim

Gruszki w cieście francuskim

Składniki: 4 gruszki 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 dag rodzynek 2 łyżki rumu 1 jajko

Tureckie Pide

Tureckie Pide

Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 ml letniej wody łyżeczka drobnej soli saszetkę...

Curry z korbola

Curry z korbola

Skład: 600 – 700 g obranej i oczyszczonej dyni, 2 cebule (posiekać...

Shish Kebab

Shish Kebab

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 ząbków czosnku, 2...

Hiszpańska tortilla z kukurydzą i suszonymi pomidorami

Hiszpańska tortilla z kukurydzą i suszon…

Składniki: 250 g ziemniaków 4 łyżki oliwy 4 łyżki słodkiej kukurydzy 5 suszonych pomidorów 3...

Składniki:

  • 500g patatów
  • 30 g masła
  • 1 cebula posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • łyżeczka startego korzenia imbiru

Sos:

  • łyżka cukru
  • 1 litra warzywnego wywaru (można zastąpić kostką rosołową)
  • 3 puszki mleczka kokosowego (puszka pojemości 400 ml)
  • 1 soku z jednej limonki
  • 1 łyżeczki sproszkowanej papryki chili
  • 170g świeżego szpinaku, posiekanego
  • sól i czarny pieprz.

Masło roztopić w rondlu, przysmażyć pataty, cebulę i czosnek z imbirem oraz curry na złoty kolor (ok.5 min). Dodać wywar, mleczko kokosowe, sok z limonki, chili oraz cukier. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu aż pataty będą miękkie (ok 15 min). Zmiksować ręcznym mikserem. Dodać szpinak i gotować przez 1-2 min aż liście szpinaku delikatnie zwiędną. Przyprawić do smaku sola i pieprzem.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia