Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Tartaletki z rabarbarem

Tartaletki z rabarbarem

Ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 1/2...

Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Młode ziemniaki w koszulkach z sosem cytrynowym z melisą

Młode ziemniaki w koszulkach z sosem cyt…

Składniki: 8 młodych ziemniaków 8 plasterków wędzonego boczki 3 łyżki oliwy z oliwek mielona...

Gofry z frużeliną śliwkową

Gofry z frużeliną śliwkową

Skład ciasta: 1 i ½ szklanki maki pszennej, 1 łyżka proszku do...

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jaglanej

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jagla…

Składniki: 150 gram kaszy jaglanej pęczek natki pietruszki i kolendry 2 pomidory 10 cm...

Grillowane krewetki tygrysie z białą rzodkwią

Grillowane krewetki tygrysie z białą rzo…

Składniki: 300 g białej rzodkwi 12 krewetek tygrysich 5 łyżki sosu sojowego 4 łyżki...

Składniki:

  • 500g patatów
  • 30 g masła
  • 1 cebula posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • łyżeczka startego korzenia imbiru

Sos:

  • łyżka cukru
  • 1 litra warzywnego wywaru (można zastąpić kostką rosołową)
  • 3 puszki mleczka kokosowego (puszka pojemości 400 ml)
  • 1 soku z jednej limonki
  • 1 łyżeczki sproszkowanej papryki chili
  • 170g świeżego szpinaku, posiekanego
  • sól i czarny pieprz.

Masło roztopić w rondlu, przysmażyć pataty, cebulę i czosnek z imbirem oraz curry na złoty kolor (ok.5 min). Dodać wywar, mleczko kokosowe, sok z limonki, chili oraz cukier. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu aż pataty będą miękkie (ok 15 min). Zmiksować ręcznym mikserem. Dodać szpinak i gotować przez 1-2 min aż liście szpinaku delikatnie zwiędną. Przyprawić do smaku sola i pieprzem.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia