Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Muffiny z warzywami i szynką parmeńską

Muffiny z warzywami i szynką parmeńską

Składniki: 200g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1...

Ciasto cynamonowo-korzenne

Ciasto cynamonowo-korzenne

Składniki: 2 szklanki startej cukinii, 1 1/2 szklanki cukru, 2 jajka L (mniejsze...

Gruszki w cieście francuskim

Gruszki w cieście francuskim

Składniki: 4 gruszki 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 dag rodzynek 2 łyżki rumu 1 jajko

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jaglanej

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jagla…

Składniki: 150 gram kaszy jaglanej pęczek natki pietruszki i kolendry 2 pomidory 10 cm...

Sałatka z jarmużu w sosie miodowo-musztardowym

Sałatka z jarmużu w sosie miodowo-muszta…

Składniki: opakowanie jarmużu 200 g, opakowanie pomidorów koktajlowych 250 g, opakowanie sera pleśniowego...

Konfitura morelowa z cydrem

Konfitura morelowa z cydrem

 Składniki: 0,5 kg moreli 25 g cukru żelującego sok z 1/2 cytryny 100 ml...

Składniki:

  • 500g patatów
  • 30 g masła
  • 1 cebula posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • łyżeczka startego korzenia imbiru

Sos:

  • łyżka cukru
  • 1 litra warzywnego wywaru (można zastąpić kostką rosołową)
  • 3 puszki mleczka kokosowego (puszka pojemości 400 ml)
  • 1 soku z jednej limonki
  • 1 łyżeczki sproszkowanej papryki chili
  • 170g świeżego szpinaku, posiekanego
  • sól i czarny pieprz.

Masło roztopić w rondlu, przysmażyć pataty, cebulę i czosnek z imbirem oraz curry na złoty kolor (ok.5 min). Dodać wywar, mleczko kokosowe, sok z limonki, chili oraz cukier. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu aż pataty będą miękkie (ok 15 min). Zmiksować ręcznym mikserem. Dodać szpinak i gotować przez 1-2 min aż liście szpinaku delikatnie zwiędną. Przyprawić do smaku sola i pieprzem.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia