Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porzeczki

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porze…

Składniki: 4 płaty pstrąga łososiowego ze skórą– każdy około 120g 1/2 cytryny sól...

Sałatka z pomidorów, awokado i moreli

Sałatka z pomidorów, awokado i moreli

Składniki: 4 malinowe pomidory 4 morele 1 awokado 4 gałązki mięty oliwa extra vergin

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielonych szparagach

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielon…

Składniki: 4 jajka 8 zielonych szparagów łyżka octu łyżeczka cukru łyżeczka soli,

Zupa rybna

Zupa rybna

Składniki: 60 dag ryby (najlepiej dorsz + łosoś), 1 litr bulionu (najlepszy...

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Składniki nadzienia: ½ opakowania makaronu conchiglioni, ½ cebuli, czosnek 2 ząbki, ½ papryczki chili, 3...

Roladki z bakłażanów

Roladki z bakłażanów

Składniki: 2 bakłażany, 20 dag serka typu philadelfia, kilka plastrów szynki parmeńskiej 1 ząbek...

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa,
  • kość ze schabu,
  • pęczek włoszczyzny,
  • 1 cebula,
  • 1 główka sałaty masłowej,
  • listek laurowy,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego,
  • szczypiorek,
  • pół szklanki kwaśnej śmietany,
  • sok z 1 cytryny,
  • sól i pieprz.

Kości wieprzowe ze schabu zalać 1,5 l zimnej wody, dodać obraną i umytą włoszczyznę, podpieczoną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie. Zagotować, po czym zmniejszyć ogień i gotować 45 minut. Odcedzić, wyjąć kości, wstawić dalej na mały ogień . Polędwiczkę opłukać i pokroić w cienkie paski. Podsmażyć na oliwie z dodatkiem soli i świeżo mielonego pieprzu. Dodać do wywaru. Sałatę umyć i rozdrobnić na kawałki. Wrzucić do wywaru, po czym gotując czekać aż zmięknie. Dodać śmietanę, uprzednio wlewając do niej trochę gorącego wywaru. Na koniec zakwasić cytryną. Podając posypać szczypiorkiem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia