Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Curry z korbola

Curry z korbola

Skład: 600 – 700 g obranej i oczyszczonej dyni, 2 cebule (posiekać...

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Składniki: 1 kalafior, 500 g sosu pomidorowego w kartoniku, 100 g parmezanu, 100 g...

Tartaletki z kremem pâtissière

Tartaletki z kremem pâtissière

Składniki ciasto: 200 g mąki krupczatki 90 g cukru pudru 120 g zimnego...

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Składniki: 50 dag fasolki szparagowej, 3 żółtka 2 łyżki musztardy kremskiej 2 łyżki masła 4...

Wiosenne koszyczki z sałaty

Wiosenne koszyczki z sałaty

Składniki: główka sałaty 100g świeżych kiełków fasoli i soczewicy 150g gotowanej szynki 2 łyżki...

Marynowana dynia

Marynowana dynia

Składniki: 1 kg dyni, 250 g cukru, 200 ml octu, kawałek cynamonu, 6 goździków.

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa,
  • kość ze schabu,
  • pęczek włoszczyzny,
  • 1 cebula,
  • 1 główka sałaty masłowej,
  • listek laurowy,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego,
  • szczypiorek,
  • pół szklanki kwaśnej śmietany,
  • sok z 1 cytryny,
  • sól i pieprz.

Kości wieprzowe ze schabu zalać 1,5 l zimnej wody, dodać obraną i umytą włoszczyznę, podpieczoną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie. Zagotować, po czym zmniejszyć ogień i gotować 45 minut. Odcedzić, wyjąć kości, wstawić dalej na mały ogień . Polędwiczkę opłukać i pokroić w cienkie paski. Podsmażyć na oliwie z dodatkiem soli i świeżo mielonego pieprzu. Dodać do wywaru. Sałatę umyć i rozdrobnić na kawałki. Wrzucić do wywaru, po czym gotując czekać aż zmięknie. Dodać śmietanę, uprzednio wlewając do niej trochę gorącego wywaru. Na koniec zakwasić cytryną. Podając posypać szczypiorkiem.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia