Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gofry z frużeliną śliwkową

Gofry z frużeliną śliwkową

Skład ciasta: 1 i ½ szklanki maki pszennej, 1 łyżka proszku do...

Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Składniki: 5-6 papryk 2 posiekane ząbki czosnku 1 cebula 500 g mięsa mielonego wieprzowego...

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Składniki: 1 kalafior, 500 g sosu pomidorowego w kartoniku, 100 g parmezanu, 100 g...

Szpinakowy suflet

Szpinakowy suflet

Składniki: 500 g świeżego szpinaku 30 g masła oraz łyżeczka do natłuszczania...

Zupa pomidorowa z jabłkami

Zupa pomidorowa z jabłkami

Składniki: 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty, 30 dag wołowiny z kością, 4 pomidory, 1...

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa,
  • kość ze schabu,
  • pęczek włoszczyzny,
  • 1 cebula,
  • 1 główka sałaty masłowej,
  • listek laurowy,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego,
  • szczypiorek,
  • pół szklanki kwaśnej śmietany,
  • sok z 1 cytryny,
  • sól i pieprz.

Kości wieprzowe ze schabu zalać 1,5 l zimnej wody, dodać obraną i umytą włoszczyznę, podpieczoną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie. Zagotować, po czym zmniejszyć ogień i gotować 45 minut. Odcedzić, wyjąć kości, wstawić dalej na mały ogień . Polędwiczkę opłukać i pokroić w cienkie paski. Podsmażyć na oliwie z dodatkiem soli i świeżo mielonego pieprzu. Dodać do wywaru. Sałatę umyć i rozdrobnić na kawałki. Wrzucić do wywaru, po czym gotując czekać aż zmięknie. Dodać śmietanę, uprzednio wlewając do niej trochę gorącego wywaru. Na koniec zakwasić cytryną. Podając posypać szczypiorkiem.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia