Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Składniki: 5 młodych ziemniaków, 250 g marynowanych śledzi, 1 zielony ogórek, 1/2 szklanki cebulek...

Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Składniki: 1 cebula 1/4 bulwy selera 1 por (biała część) 1 łyżka oliwy 1...

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowym serem

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowy…

Składniki: 300 g makaronu penne, 250 g zielonego groszku, 4 plastry wędzonego boczku, 2...

Sałatka z bobu

Sałatka z bobu

Składniki: 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu sok z 1/2 cytryny 1 ząbek...

Lasagne  ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem

Składniki: 250 g świeżego szpinaku 170 g płatków lasagne sól i czarny pieprzu 50...

Składniki:

  • 500 g białej kiełbasy
  • włoszczyzna
  • 1 cebula
  • 1 korzeń chrzanu – 150 g lub chrzan tarty ze słoika (cały mały słoiczek)
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziarenek pieprzu
  • 3 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kwaśna śmietana 18%
  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo (jedno jajko na porcję)

Ugotować 1 1/2 litra wywaru warzywnego. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, ziarna pieprzu oraz kiełbasę ( w całości ) i delikatnie gotować około 30 min. Kiełbasę wyjąć i dodać chrzan do zupy.

Gotować około 15 minut. Zupę przecedzić dodać mąkę rozrobioną w 1/4 szklance wody, zagotować. Dodać sok z cytryny, sól do smaku oraz mielony pieprz. Kiełbasę pokroić w grubsze krążki i dodać do zupy.

Przed podaniem dodać śmietanę. Do każdej porcji dodać ugotowane na twardo jajko pokrojone na ćwiartki.

Smacznego!

 

Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia