Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Truskawkowe ptasie mleczko

Truskawkowe ptasie mleczko

Składniki: 500 g truskawek 200 g twarogu śmietankowego 100 g cukru 50 ml śmietany...

Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Sałatka z rabarbarem

Sałatka z rabarbarem

Składniki: 2 garście szpinaku 3 zielone szparagi 3 łodygi rabarbaru 10 orzechów włoskich 1 kulka...

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Składniki: 500g patatów 30 g masła 1 cebula posiekana 2 ząbki czosnku, zmiażdżone łyżeczka startego...

Konfitowana pierś z kaczki w sosie śliwkowym

Konfitowana pierś z kaczki w sosie śliwk…

Składniki: 2 piersi kaczki 1 szklanka oleju rzepakowego lub tłuszczu gęsiego sól pieprz rukola

Marchewkowe ślimaczki

Marchewkowe ślimaczki

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże marchewki 2 kabanosy 1 cebula sól, pieprz i czerwona...

Składniki:

  • 500 g białej kiełbasy
  • włoszczyzna
  • 1 cebula
  • 1 korzeń chrzanu – 150 g lub chrzan tarty ze słoika (cały mały słoiczek)
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziarenek pieprzu
  • 3 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kwaśna śmietana 18%
  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo (jedno jajko na porcję)

Ugotować 1 1/2 litra wywaru warzywnego. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, ziarna pieprzu oraz kiełbasę ( w całości ) i delikatnie gotować około 30 min. Kiełbasę wyjąć i dodać chrzan do zupy.

Gotować około 15 minut. Zupę przecedzić dodać mąkę rozrobioną w 1/4 szklance wody, zagotować. Dodać sok z cytryny, sól do smaku oraz mielony pieprz. Kiełbasę pokroić w grubsze krążki i dodać do zupy.

Przed podaniem dodać śmietanę. Do każdej porcji dodać ugotowane na twardo jajko pokrojone na ćwiartki.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia