Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Aioli

Aioli

Składniki: 4 duże ząbki czosnku, 2 żółtka, 250 ml oliwy, 1 łyżka soku z...

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 100g szpinaku 100g tartego sera (może być...

Wiosenna sałatka z jajkami

Wiosenna sałatka z jajkami

Składniki: 2 jajka, kilka liści sałaty lodowej, 1/2 paczki roszpunki, kilka rzodkiewek, pół ogórka szklarniowego,

Orientalne gołąbki

Orientalne gołąbki

Składniki: 1 kapusta włoska, 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka, 250 g...

Guacamole

Guacamole

Składniki: 1 avocado, 1 pomidor, ½ cebuli, ½ papryczki chili, kilka kropel sosu Tabasco,

Wiosenne koszyczki z sałaty

Wiosenne koszyczki z sałaty

Składniki: główka sałaty 100g świeżych kiełków fasoli i soczewicy 150g gotowanej szynki 2 łyżki...

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 por
  • 1/4 bulwy selera
  • 10 suszonych grzybów Mung
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 3 łyżeczki sosu sambal oelek
  • 1/2 łyżeczki ziarenek kolendry
  • 3 cm korzenia imbiru
  • 5 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 ziele angielskie
  • 1 łyżeczka zielonej pasty curry
  • 100g chińskiego makaronu ryżowego

Obrać marchewkę. Razem z porem pokroić w plastry. Obrany seler pokroić w drobną kostkę. Do garnka z bulionem wrzucamy warzywa i gotujemy 15 minut. Wrzucamy grzyby Mung, kolendrę, imbir, pieprz, sól i ziele angielskie. Gotujemy jeszcze 15 minut na małym ogniu. Dodajemy sos sojowy, sambal oelek i pastę curry. 10 minut przed podaniem, do gorącej zupy wrzucamy makaron ryżowy.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia