Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Składniki: 4 pomarańcze 1 bulwa fenkułu 2 łyżeczki nasion kminu 2 łyżki oliwy posiekana natka...

Dżem z pomidorów i chili

Dżem z pomidorów i chili

Składniki: 1/2 kg pomidorów 1 papryczka chili 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 2...

Kurczak z jabłkami

Kurczak z jabłkami

Skład: 50 dag piersi z kurczaka, syrop klonowy lub miód, 1 łyżka octu...

Gruszki w cieście francuskim

Gruszki w cieście francuskim

Składniki: 4 gruszki 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 dag rodzynek 2 łyżki rumu 1 jajko

Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim serem

Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim …

Składniki: pęczek bazylii 1 szklanki mleka 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżki proszku...

Ciasto cynamonowo-korzenne

Ciasto cynamonowo-korzenne

Składniki: 2 szklanki startej cukinii, 1 1/2 szklanki cukru, 2 jajka L (mniejsze...

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 por
  • 1/4 bulwy selera
  • 10 suszonych grzybów Mung
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 3 łyżeczki sosu sambal oelek
  • 1/2 łyżeczki ziarenek kolendry
  • 3 cm korzenia imbiru
  • 5 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 ziele angielskie
  • 1 łyżeczka zielonej pasty curry
  • 100g chińskiego makaronu ryżowego

Obrać marchewkę. Razem z porem pokroić w plastry. Obrany seler pokroić w drobną kostkę. Do garnka z bulionem wrzucamy warzywa i gotujemy 15 minut. Wrzucamy grzyby Mung, kolendrę, imbir, pieprz, sól i ziele angielskie. Gotujemy jeszcze 15 minut na małym ogniu. Dodajemy sos sojowy, sambal oelek i pastę curry. 10 minut przed podaniem, do gorącej zupy wrzucamy makaron ryżowy.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia