Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zapiekane naleśniki z warzywami

Zapiekane naleśniki z warzywami

Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 200 g mąki 350 ml mleka sól 2 łyżki oleju rzepakowego

Szpinakowy suflet

Szpinakowy suflet

Składniki: 500 g świeżego szpinaku 30 g masła oraz łyżeczka do natłuszczania...

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Składniki ciasto: 700 g ugotowanych ziemniaków, 350 g mąki pszennej, 2 łyżki posiekanych...

Tartaletki z rabarbarem

Tartaletki z rabarbarem

Ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 1/2...

Sałatka z sałaty lodowej, suszonymi morelami i kurczakiem

Sałatka z sałaty lodowej, suszonymi more…

Składniki: 1 główka sałaty lodowej 10 suszonych moreli 10 orzechów włoskich 2 piersi kurczaka...

Sałatka z melonem

Sałatka z melonem

Składniki: 2 garście rukoli 1 melon miodowy 10 dag zielonych winogron 1 krążek sera...

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 por
  • 1/4 bulwy selera
  • 10 suszonych grzybów Mung
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 3 łyżeczki sosu sambal oelek
  • 1/2 łyżeczki ziarenek kolendry
  • 3 cm korzenia imbiru
  • 5 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 ziele angielskie
  • 1 łyżeczka zielonej pasty curry
  • 100g chińskiego makaronu ryżowego

Obrać marchewkę. Razem z porem pokroić w plastry. Obrany seler pokroić w drobną kostkę. Do garnka z bulionem wrzucamy warzywa i gotujemy 15 minut. Wrzucamy grzyby Mung, kolendrę, imbir, pieprz, sól i ziele angielskie. Gotujemy jeszcze 15 minut na małym ogniu. Dodajemy sos sojowy, sambal oelek i pastę curry. 10 minut przed podaniem, do gorącej zupy wrzucamy makaron ryżowy.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia