Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka z melonem

Sałatka z melonem

Składniki: 2 garście rukoli 1 melon miodowy 10 dag zielonych winogron 1 krążek sera...

Wiosenny chłodnik

Wiosenny chłodnik

Składniki: 1 pęczek botwiny 2 górki kiszone 1 litr kefiru lub ...

Sałatka z brokułem i komosą

Sałatka z brokułem i komosą

Składniki: 100g komosy ryżowej 1 brokuł 3 garście świeżych liści szpinaku 50g sera pleśniowego 4...

Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Składniki: 1 cebula 1/4 bulwy selera 1 por (biała część) 1 łyżka oliwy 1...

Pierogi z młodą kapustą

Pierogi z młodą kapustą

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki gorącej wody,

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Składniki: 1 brokuł (większy) 2 ziemniaki 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 por
  • 1/4 bulwy selera
  • 10 suszonych grzybów Mung
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 3 łyżeczki sosu sambal oelek
  • 1/2 łyżeczki ziarenek kolendry
  • 3 cm korzenia imbiru
  • 5 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 ziele angielskie
  • 1 łyżeczka zielonej pasty curry
  • 100g chińskiego makaronu ryżowego

Obrać marchewkę. Razem z porem pokroić w plastry. Obrany seler pokroić w drobną kostkę. Do garnka z bulionem wrzucamy warzywa i gotujemy 15 minut. Wrzucamy grzyby Mung, kolendrę, imbir, pieprz, sól i ziele angielskie. Gotujemy jeszcze 15 minut na małym ogniu. Dodajemy sos sojowy, sambal oelek i pastę curry. 10 minut przed podaniem, do gorącej zupy wrzucamy makaron ryżowy.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia