Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Jajka zapiekane ze szpinakiem

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 100g szpinaku 100g tartego sera (może być...

Selerowy krem

Selerowy krem

Składniki: 1 seler, oliwa, 1 litr wody ser pleśniowy, kostka rosołowa,

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 120 g zwykłej zielonej fasolki 1 mała...

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkowym

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkow…

Skład: 500 g makaronu maccheroni, ½ pęczka pietruszki, ½ pęczka bazylii, 10 g tartego...

Marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki

Składniki: 3 pęczki rzodkiewek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gorczycy 4 ziarenek ziela angielskiego 2...

Czekoladowe ciasto z burakami

Czekoladowe ciasto z burakami

Ciasto: 400 g upieczonych i obranych buraków, 300 ml oleju z pestek...

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 por
  • 1/4 bulwy selera
  • 10 suszonych grzybów Mung
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 3 łyżeczki sosu sambal oelek
  • 1/2 łyżeczki ziarenek kolendry
  • 3 cm korzenia imbiru
  • 5 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 ziele angielskie
  • 1 łyżeczka zielonej pasty curry
  • 100g chińskiego makaronu ryżowego

Obrać marchewkę. Razem z porem pokroić w plastry. Obrany seler pokroić w drobną kostkę. Do garnka z bulionem wrzucamy warzywa i gotujemy 15 minut. Wrzucamy grzyby Mung, kolendrę, imbir, pieprz, sól i ziele angielskie. Gotujemy jeszcze 15 minut na małym ogniu. Dodajemy sos sojowy, sambal oelek i pastę curry. 10 minut przed podaniem, do gorącej zupy wrzucamy makaron ryżowy.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia