Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Makaron z kurkami i pomidorami

Makaron z kurkami i pomidorami

Składniki: 200g makaronu wstęgi 4 pomidory malinowe 200g kurek 2 ząbki czosnku 1 cebula

Tartaletki z kremem pâtissière

Tartaletki z kremem pâtissière

Składniki ciasto: 200 g mąki krupczatki 90 g cukru pudru 120 g zimnego...

Truskawkowe ptasie mleczko

Truskawkowe ptasie mleczko

Składniki: 500 g truskawek 200 g twarogu śmietankowego 100 g cukru 50 ml śmietany...

Marchewkowe ślimaczki

Marchewkowe ślimaczki

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże marchewki 2 kabanosy 1 cebula sól, pieprz i czerwona...

Konfitura z cebuli

Konfitura z cebuli

Składniki: 200 g cebuli czerwonej lub białej, 150 ml czerwonego wina, 50 g...

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Składniki: 200 g łuskanej czerwonej soczewicy 2 cebule 4 łyżki oliwy 4 pomidory...

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 8 zielonych szparagów
  • 250 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka masła
  • 1litr bulionu
  • 1 łyżka drobno pokrojonego koperku
  • 1 łyżka drobno pokrojonej pietruszki
  • 1 łyżka cukru
  • sól

Ziemniaki obrać. Połowę ziemniaków pokroić w grube plastry, ugotować i odcedzić. Szparagi delikatnie obrać, odłamać zdrewniałe końcówki. Gotować do miękkości przez 15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru. Odcedzić i pokroić na kawałki ok 1 cm. Ugotować pozostałe ziemniaki. Ugotowane przetrzeć przez sito, dodać śmietanę. Dodać bulion i dokładnie wymieszać. Włożyć szparagi, pokrojone ziemniaki, pietruszkę i koperek.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia