Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Shish Kebab

Shish Kebab

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 ząbków czosnku, 2...

Chutney z agrestu

Chutney z agrestu

Składniki: 500 g agrestu 2 cebule dymki 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 15...

Sałatka z melonem

Sałatka z melonem

Składniki: 2 garście rukoli 1 melon miodowy 10 dag zielonych winogron 1 krążek sera...

Ciasto cynamonowo-korzenne

Ciasto cynamonowo-korzenne

Składniki: 2 szklanki startej cukinii, 1 1/2 szklanki cukru, 2 jajka L (mniejsze...

Roladki z bakłażanów

Roladki z bakłażanów

Składniki: 2 bakłażany, 20 dag serka typu philadelfia, kilka plastrów szynki parmeńskiej 1 ząbek...

Ciasto z ziemniaków

Ciasto z ziemniaków

Składniki: 2 szklanki ugotowanych i ugniecionych ziemniaków 1 jajko ½ szklanki sera ricotta 3...

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 8 zielonych szparagów
  • 250 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka masła
  • 1litr bulionu
  • 1 łyżka drobno pokrojonego koperku
  • 1 łyżka drobno pokrojonej pietruszki
  • 1 łyżka cukru
  • sól

Ziemniaki obrać. Połowę ziemniaków pokroić w grube plastry, ugotować i odcedzić. Szparagi delikatnie obrać, odłamać zdrewniałe końcówki. Gotować do miękkości przez 15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru. Odcedzić i pokroić na kawałki ok 1 cm. Ugotować pozostałe ziemniaki. Ugotowane przetrzeć przez sito, dodać śmietanę. Dodać bulion i dokładnie wymieszać. Włożyć szparagi, pokrojone ziemniaki, pietruszkę i koperek.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia