Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Deser gruszkowy z jogurtem

Deser gruszkowy z jogurtem

Składniki: 4 gruszki 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1/4 łyżeczki cynamonu 1 mały jogurt...

Knedle z truskawkami

Knedle z truskawkami

Składniki: 1/2 kg ugotowanych ziemniaków 1 i 1/2 szklanki mąki 1 jajko szczypta...

Małże z zieloną pietruszką

Małże z zieloną pietruszką

Składniki: 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 1 kg świeżych małży (w muszlach) 1...

Warzywne szaszłyki

Warzywne szaszłyki

Składniki: 3 kolorowe papryki 1 cebula 1 cukinia 10 pieczarek 10 pomidorków koktajlowych

Guacamole

Guacamole

Składniki: 1 avocado, 1 pomidor, ½ cebuli, ½ papryczki chili, kilka kropel sosu Tabasco,

Lekka rolada z jabłkami

Lekka rolada z jabłkami

Ciasto: 5 jajek 15 dag cukru 10 dag mąki 1 łyżka masła do posmarowania...

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 8 zielonych szparagów
  • 250 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka masła
  • 1litr bulionu
  • 1 łyżka drobno pokrojonego koperku
  • 1 łyżka drobno pokrojonej pietruszki
  • 1 łyżka cukru
  • sól

Ziemniaki obrać. Połowę ziemniaków pokroić w grube plastry, ugotować i odcedzić. Szparagi delikatnie obrać, odłamać zdrewniałe końcówki. Gotować do miękkości przez 15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru. Odcedzić i pokroić na kawałki ok 1 cm. Ugotować pozostałe ziemniaki. Ugotowane przetrzeć przez sito, dodać śmietanę. Dodać bulion i dokładnie wymieszać. Włożyć szparagi, pokrojone ziemniaki, pietruszkę i koperek.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia