Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Tureckie Pide

Tureckie Pide

Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 ml letniej wody łyżeczka drobnej soli saszetkę...

Mufiny czekoladowo-marchewkowe

Mufiny czekoladowo-marchewkowe

Składniki na ciasto (ok. 20 sztuk): 300 g mąki, 300 g marchewki, 125...

Roladki z bakłażanów

Roladki z bakłażanów

Składniki: 2 bakłażany, 20 dag serka typu philadelfia, kilka plastrów szynki parmeńskiej 1 ząbek...

Sałatka z pomidorów, awokado i moreli

Sałatka z pomidorów, awokado i moreli

Składniki: 4 malinowe pomidory 4 morele 1 awokado 4 gałązki mięty oliwa extra vergin

Śliwkowe ruloniki z boczku

Śliwkowe ruloniki z boczku

Skład: 100g wędzonki, 8 śliwek suszonych, wydrylowanych, 25 ml brandy lub koniaku, pół łyżeczki...

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 100g szpinaku 100g tartego sera (może być...

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 8 zielonych szparagów
  • 250 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka masła
  • 1litr bulionu
  • 1 łyżka drobno pokrojonego koperku
  • 1 łyżka drobno pokrojonej pietruszki
  • 1 łyżka cukru
  • sól

Ziemniaki obrać. Połowę ziemniaków pokroić w grube plastry, ugotować i odcedzić. Szparagi delikatnie obrać, odłamać zdrewniałe końcówki. Gotować do miękkości przez 15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru. Odcedzić i pokroić na kawałki ok 1 cm. Ugotować pozostałe ziemniaki. Ugotowane przetrzeć przez sito, dodać śmietanę. Dodać bulion i dokładnie wymieszać. Włożyć szparagi, pokrojone ziemniaki, pietruszkę i koperek.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia