Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa krem ze szparagów

Zupa krem ze szparagów

Składniki: 2 pęczki białych szparagów 1 szklanka bulionu 1/2 szklanki śmietany 18% do...

Szpinakowy suflet

Szpinakowy suflet

Składniki: 500 g świeżego szpinaku 30 g masła oraz łyżeczka do natłuszczania...

Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cytryną

Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cy…

Składniki: 1 kg ziemniaków pokrojonych na plastry 3 łyżki oliwy 2 cebule pokrojone...

Tarta z cukinią

Tarta z cukinią

  Składniki ciasto: 200 g mąki, 100 g masła, 1/2 łyżeczki soli, 4 łyżki wody.

Kwaśnica

Kwaśnica

Składniki: 0,5 kg kapusty kwaśnej 25 dkg wędzonych żeberek 15 dkg boczku wędzonego kostka...

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Składniki: 1 średnia biała rzodkiew 1 marchew 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki...

Składniki:

  • 1 brokuł (większy)
  • 2 ziemniaki
  • 1 mały por
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • mleczko kokosowe 165 ml
  • 1 l bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
  • 150 g sera gorgonzola
  • 100 g makaronu świderki

W garnku roztopić masło i zeszklić pokrojonego w pora wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Po chwili dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Smażyć około 10 minut, zalać 1/2 szklanką wody i gotować 10 minut. Brokuł podzielić na części i wrzucić do garnka zalać bulionem warzywnym i gotować aż brokuł będzie miękki.

Zmiksować i dodać mleczko kokosowe, zagotować i przyprawić solą i pieprzem.

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ułożyć trochę na dno miseczki lub talerza.

Ser gorgonzola pokroić w kostkę, do miseczki wlać gorącą zupę i na wierzch ułożyć kostki sera.

Zupę można również przybrać małymi kawałkami blanszowanego brokuła.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia