Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Składniki: 4 duże jabłka szklanka mleka 2 łyżki cukru żółtko łyżka mąki ziemniaczanej

Szpinakowe zawijańce

Szpinakowe zawijańce

Składniki: 3 piersi z kurczaka, 2 opakowania szpinaku świeżego, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki...

Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Składniki: 1 cebula 1/4 bulwy selera 1 por (biała część) 1 łyżka oliwy 1...

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Składniki: 500g patatów 30 g masła 1 cebula posiekana 2 ząbki czosnku, zmiażdżone łyżeczka startego...

Owocowa sałatka z kurczakiem

Owocowa sałatka z kurczakiem

Składniki: 1 pierś z kurczaka oliwa, gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz 150g bezpestkowego winogronu 1...

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielonych szparagach

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielon…

Składniki: 4 jajka 8 zielonych szparagów łyżka octu łyżeczka cukru łyżeczka soli,

Składniki:

  • 1 brokuł (większy)
  • 2 ziemniaki
  • 1 mały por
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • mleczko kokosowe 165 ml
  • 1 l bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
  • 150 g sera gorgonzola
  • 100 g makaronu świderki

W garnku roztopić masło i zeszklić pokrojonego w pora wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Po chwili dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Smażyć około 10 minut, zalać 1/2 szklanką wody i gotować 10 minut. Brokuł podzielić na części i wrzucić do garnka zalać bulionem warzywnym i gotować aż brokuł będzie miękki.

Zmiksować i dodać mleczko kokosowe, zagotować i przyprawić solą i pieprzem.

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ułożyć trochę na dno miseczki lub talerza.

Ser gorgonzola pokroić w kostkę, do miseczki wlać gorącą zupę i na wierzch ułożyć kostki sera.

Zupę można również przybrać małymi kawałkami blanszowanego brokuła.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia