Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Składniki: 150 g sałaty mieszanej (roszponka, sałata strzępiasta, endywia), 150 g gotowanych...

Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

Składniki: 1/2 cebuli 1/2...

Paprykowe calzone

Paprykowe calzone

Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 3/4 szklanki wody, płaska łyżka...

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Skład: 6 buraków średniej wielkości (ok 1 kg), pęczek natki pietruszki, czosnek, cytryna, olej lniany,

Strudel jabłkowy

Strudel jabłkowy

Składniki ciasto: 250g mąki, pół szklanki wody, 1 jajko, 50g cukru pudru, łyżka oliwy,

Bakłażany z mięsem i pomidorami

Bakłażany z mięsem i pomidorami

Skład: 2 bakłażany, 400 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej, 1 papryczka chili, 3...

Składniki:

  • 1 brokuł (większy)
  • 2 ziemniaki
  • 1 mały por
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • mleczko kokosowe 165 ml
  • 1 l bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
  • 150 g sera gorgonzola
  • 100 g makaronu świderki

W garnku roztopić masło i zeszklić pokrojonego w pora wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Po chwili dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Smażyć około 10 minut, zalać 1/2 szklanką wody i gotować 10 minut. Brokuł podzielić na części i wrzucić do garnka zalać bulionem warzywnym i gotować aż brokuł będzie miękki.

Zmiksować i dodać mleczko kokosowe, zagotować i przyprawić solą i pieprzem.

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ułożyć trochę na dno miseczki lub talerza.

Ser gorgonzola pokroić w kostkę, do miseczki wlać gorącą zupę i na wierzch ułożyć kostki sera.

Zupę można również przybrać małymi kawałkami blanszowanego brokuła.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia