Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety: 1 kalafior, 1 jajko, 3 łyżki mąki, 1 papryczka chili, pęczek świeżej kolendry,

Cykoria zapiekana

Cykoria zapiekana

Składniki: 8 małych cykorii 1 łyżka soku z cytryny 60 g masła 1 łyżka...

Sałatka z bobu

Sałatka z bobu

Składniki: 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu sok z 1/2 cytryny 1 ząbek...

Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Białe szparagi w sosie holenderskim

Białe szparagi w sosie holenderskim

Składniki: pęczek białych szparagów łyżeczka soli morskiej łyżeczka cukru 1/2 kostki masła 4 żółtka

Krem z porów

Krem z porów

Składniki: 3 łyżki masła 2 duże pory 1 cebula 3 ziemniaki 1,5 litra bulionu warzywnego

Składniki:

  • 1 brokuł (większy)
  • 2 ziemniaki
  • 1 mały por
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • mleczko kokosowe 165 ml
  • 1 l bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
  • 150 g sera gorgonzola
  • 100 g makaronu świderki

W garnku roztopić masło i zeszklić pokrojonego w pora wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Po chwili dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Smażyć około 10 minut, zalać 1/2 szklanką wody i gotować 10 minut. Brokuł podzielić na części i wrzucić do garnka zalać bulionem warzywnym i gotować aż brokuł będzie miękki.

Zmiksować i dodać mleczko kokosowe, zagotować i przyprawić solą i pieprzem.

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ułożyć trochę na dno miseczki lub talerza.

Ser gorgonzola pokroić w kostkę, do miseczki wlać gorącą zupę i na wierzch ułożyć kostki sera.

Zupę można również przybrać małymi kawałkami blanszowanego brokuła.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia