Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Jajka marynowane w buraczkach

Jajka marynowane w buraczkach

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo Marynata: 2 szklanki wody 60 ml octu 2 duże...

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Składniki: 500 g białej kiełbasy włoszczyzna 1 cebula 1 korzeń chrzanu – 150 g...

Zupa z sałaty

Zupa z sałaty

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa, kość ze schabu, pęczek włoszczyzny, 1 cebula, 1 główka sałaty masłowej,

Roladki z czereśniowym sosem

Roladki z czereśniowym sosem

Składniki: 1 polędwiczka 1/2 kg czereśni 1 łyżka cukru 1 łyżka octu balsamicznego szczypta cynamonu

Sernik na zimno z gruszkami

Sernik na zimno z gruszkami

 Składniki: 250g herbatników digestive 100 g masła 2 łyżki żelatyny w proszku 300 ml...

Ciasto jogurtowe z morelami

Ciasto jogurtowe z morelami

Składniki: 1 jogurt naturalny 150 g (umyty kubeczek po jogurcie użyć...

Składniki:

  • 4 cebule,
  • wywar rosołowy,
  • 3 łyżki mąki,
  • 250 ml białego wina,
  • tymianek,
  • pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

Cebule podsmażyć na oleju, oprószając mąką. Do wody wrzucić kostkę rosołową. Podsmażoną cebulę wrzucić do bulionu, wlać wino. Wrzucić tymianek, zioła chili i gałkę muszkatołową. Gotować około 30 minut. Wyciągnąć zioła, tymianek, ziele angielskie, liść laurowy, część cebuli. Zmiksować. Wierzch posypać wyciągniętą poprzednio cebulą.

Podawać z kostkami sera pleśniowego, startym twardym serem lub chipsami z szynki wędzonej.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia