Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Aioli

Aioli

Składniki: 4 duże ząbki czosnku, 2 żółtka, 250 ml oliwy, 1 łyżka soku z...

Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Składniki: 5 młodych ziemniaków, 250 g marynowanych śledzi, 1 zielony ogórek, 1/2 szklanki cebulek...

Lekka rolada z jabłkami

Lekka rolada z jabłkami

Ciasto: 5 jajek 15 dag cukru 10 dag mąki 1 łyżka masła do posmarowania...

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2...

Buraczki faszerowane

Buraczki faszerowane

Skład: 5 średnich buraków, 20 dag białego sera, 3-4 łyżki śmietany kwaśnej 18%, 2...

Wiosenne koszyczki z sałaty

Wiosenne koszyczki z sałaty

Składniki: główka sałaty 100g świeżych kiełków fasoli i soczewicy 150g gotowanej szynki 2 łyżki...

Składniki:

  • 4 cebule,
  • wywar rosołowy,
  • 3 łyżki mąki,
  • 250 ml białego wina,
  • tymianek,
  • pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

Cebule podsmażyć na oleju, oprószając mąką. Do wody wrzucić kostkę rosołową. Podsmażoną cebulę wrzucić do bulionu, wlać wino. Wrzucić tymianek, zioła chili i gałkę muszkatołową. Gotować około 30 minut. Wyciągnąć zioła, tymianek, ziele angielskie, liść laurowy, część cebuli. Zmiksować. Wierzch posypać wyciągniętą poprzednio cebulą.

Podawać z kostkami sera pleśniowego, startym twardym serem lub chipsami z szynki wędzonej.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia