Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Muffiny z warzywami i szynką parmeńską

Muffiny z warzywami i szynką parmeńską

Składniki: 200g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1...

Zabajone z owocami lata

Zabajone z owocami lata

Składniki: 4 żółtka, 4 łyżki drobnego cukru, 50 ml rumu, garść świeżych owoców...

Jajka na zielono

Jajka na zielono

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo, miękkie awokado, garść młodych liści szpinaku, łyżka śmietany...

Pomidory z kurkami

Pomidory z kurkami

Składniki: 4 pomidory, 1 szklanka kaszy kuskus ( napęczniałej), 200 g kurek, 50 g...

Kalafior z anchois

Kalafior z anchois

Składniki: 1 kalafior, 80 g filetów anchois, 1 por, 1 cebula, 1 łyżka zielonej natki...

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Składniki: 500g patatów 30 g masła 1 cebula posiekana 2 ząbki czosnku, zmiażdżone łyżeczka startego...

Składniki:

  • 4 cebule,
  • wywar rosołowy,
  • 3 łyżki mąki,
  • 250 ml białego wina,
  • tymianek,
  • pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

Cebule podsmażyć na oleju, oprószając mąką. Do wody wrzucić kostkę rosołową. Podsmażoną cebulę wrzucić do bulionu, wlać wino. Wrzucić tymianek, zioła chili i gałkę muszkatołową. Gotować około 30 minut. Wyciągnąć zioła, tymianek, ziele angielskie, liść laurowy, część cebuli. Zmiksować. Wierzch posypać wyciągniętą poprzednio cebulą.

Podawać z kostkami sera pleśniowego, startym twardym serem lub chipsami z szynki wędzonej.

Smacznego!

 

Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia