Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pieczone młode ziemniaki

Pieczone młode ziemniaki

Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka...

Tartaletki z kremem pâtissière

Tartaletki z kremem pâtissière

Składniki ciasto: 200 g mąki krupczatki 90 g cukru pudru 120 g zimnego...

Lody jagodowe

Lody jagodowe

Składniki: 3 żółtka jaj, 80 g cukru, 200 ml śmietanki 30% 200 g...

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Składniki: 2 kg truskawek 70 dkg agrestu 1 szklanka cukru

Sałatka z bobu

Sałatka z bobu

Składniki: 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu sok z 1/2 cytryny 1 ząbek...

Indyk GONG BAO

Indyk GONG BAO

Składniki: 400g polędwiczek z piersi indyka 3 ząbki czosnku 3 cm kawałek świeżego...

Składniki:

  • 1 kg wydrylowanej i obranej dyni,
  • 1 puszka mleka kokosowego,
  • ½ szklanki bulionu,
  • 1 cebula,
  • ½ ząbka czosnku,
  • przyprawa curry,
  • świeża kolendra,
  • papryczka chili,
  • ser pleśniowy.

Wydrylowaną, obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę dynię włożyć do garnka, zalać bulionem, Dodać pokrojoną cebulę, czosnek. Warzywa gotować do miękkości. Zdjąć z ognia, zblenderować. Dodać puszkę mleka kokosowego. Dodać łyżeczkę przyprawy curry. Delikatnie zagotować.

Podawać udekorowaną świeżą kolendrą, pokrojoną papryczką chili i serem pleśniowym.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia