Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Składniki: 4 duże jabłka szklanka mleka 2 łyżki cukru żółtko łyżka mąki ziemniaczanej

Strudel jabłkowy

Strudel jabłkowy

Składniki ciasto: 250g mąki, pół szklanki wody, 1 jajko, 50g cukru pudru, łyżka oliwy,

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Składniki: 50 dag wołowiny, 30 dag ziemniaków, 2 marchewki, 1/3 selera średniego selera, 1 papryka...

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Składniki: 5-6 papryk 2 posiekane ząbki czosnku 1 cebula 500 g mięsa mielonego wieprzowego...

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Składniki: 2 kg truskawek 70 dkg agrestu 1 szklanka cukru

Makaron z kurkami i pomidorami

Makaron z kurkami i pomidorami

Składniki: 200g makaronu wstęgi 4 pomidory malinowe 200g kurek 2 ząbki czosnku 1 cebula

Składniki:

  • 60 dag ryby (najlepiej dorsz + łosoś),
  • 1 litr bulionu (najlepszy jest bulion rybny),
  • 2 marchewki,
  • 2 ziemniak1,
  • ½ selera,
  • 1 por,
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • ½ cytryny,
  • 150 ml 18% śmietany słodkiej,
  • natka pietruszki.

Marchewki, ziemniaki, seler obrać pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać, pora pokroić w krążki. Warzywa wrzucić do bulionu i gotować do miękkości 30 minut.

Ryby opłukać, wyciągnąć pęsetą ewentualne ości, skropić cytryną i lekko posolić. Pokroić w kostkę i wrzucić do zupy. Gotować następne 15 minut na małym ogniu.

Śmietanę energicznie wymieszać w szklance z gorącą zupą. Wlać do pozostałej zupy.

Przyprawić do smaku. Podawać posypaną natką pietruszki.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia