Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Owocowe szaszłyki

Owocowe szaszłyki

Składniki: mały arbuz bezpestkowy owoce lata: maliny, truskawki, jeżyny, borówki (najlepiej duże)...

Zupa z zielonego groszku i mięty

Zupa z zielonego groszku i mięty

Składniki: 500 g zielonego groszku, 1 pęczek dymki, 2 plastry boczku, 50 g masła, 1/2...

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jaglanej

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jagla…

Składniki: 150 gram kaszy jaglanej pęczek natki pietruszki i kolendry 2 pomidory 10 cm...

Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Składniki: 16 dużych pieczarek 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki...

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Składniki: 150 g sałaty mieszanej (roszponka, sałata strzępiasta, endywia), 150 g gotowanych...

Składniki:

  • 60 dag ryby (najlepiej dorsz + łosoś),
  • 1 litr bulionu (najlepszy jest bulion rybny),
  • 2 marchewki,
  • 2 ziemniak1,
  • ½ selera,
  • 1 por,
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • ½ cytryny,
  • 150 ml 18% śmietany słodkiej,
  • natka pietruszki.

Marchewki, ziemniaki, seler obrać pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać, pora pokroić w krążki. Warzywa wrzucić do bulionu i gotować do miękkości 30 minut.

Ryby opłukać, wyciągnąć pęsetą ewentualne ości, skropić cytryną i lekko posolić. Pokroić w kostkę i wrzucić do zupy. Gotować następne 15 minut na małym ogniu.

Śmietanę energicznie wymieszać w szklance z gorącą zupą. Wlać do pozostałej zupy.

Przyprawić do smaku. Podawać posypaną natką pietruszki.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia