Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Makaron z kurkami i pomidorami

Makaron z kurkami i pomidorami

Składniki: 200g makaronu wstęgi 4 pomidory malinowe 200g kurek 2 ząbki czosnku 1 cebula

Bakłażany z mięsem i pomidorami

Bakłażany z mięsem i pomidorami

Skład: 2 bakłażany, 400 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej, 1 papryczka chili, 3...

Lasagne  ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem

Składniki: 250 g świeżego szpinaku 170 g płatków lasagne sól i czarny pieprzu 50...

Węgierskie leczo

Węgierskie leczo

Składniki: 3 papryki (każda w innym kolorze) 4 pomidory 2 cebule 2 kiełbasy mocno...

Owocowe szaszłyki

Owocowe szaszłyki

Składniki: mały arbuz bezpestkowy owoce lata: maliny, truskawki, jeżyny, borówki (najlepiej duże)...

Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

Składniki: 1/2 cebuli 1/2...

Składniki:

  • 60 dag ryby (najlepiej dorsz + łosoś),
  • 1 litr bulionu (najlepszy jest bulion rybny),
  • 2 marchewki,
  • 2 ziemniak1,
  • ½ selera,
  • 1 por,
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • ½ cytryny,
  • 150 ml 18% śmietany słodkiej,
  • natka pietruszki.

Marchewki, ziemniaki, seler obrać pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać, pora pokroić w krążki. Warzywa wrzucić do bulionu i gotować do miękkości 30 minut.

Ryby opłukać, wyciągnąć pęsetą ewentualne ości, skropić cytryną i lekko posolić. Pokroić w kostkę i wrzucić do zupy. Gotować następne 15 minut na małym ogniu.

Śmietanę energicznie wymieszać w szklance z gorącą zupą. Wlać do pozostałej zupy.

Przyprawić do smaku. Podawać posypaną natką pietruszki.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia