Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Śliwki w occie

Śliwki w occie

Skład: 1 kg śliwek węgierek, 150 g cukru, 200 ml octu, kilka goździków, laska cynamonu,

Młoda kapusta z pomidorami

Młoda kapusta z pomidorami

Składniki: główka młodej kapusty, 1 cebula, 2 pomidory, pęczek koperku, 1/2 szklanki bulionu warzywnego,

Wielkanocne gniazdka

Wielkanocne gniazdka

Składniki: 4 duże cebule 100g wędzonego boczku 150g boczniaków 3 łyżki oleju sól i pieprz, szczypta...

Paprykowe calzone

Paprykowe calzone

Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 3/4 szklanki wody, płaska łyżka...

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Składniki: 500g patatów 30 g masła 1 cebula posiekana 2 ząbki czosnku, zmiażdżone łyżeczka startego...

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowym serem

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowy…

Składniki: 300 g makaronu penne, 250 g zielonego groszku, 4 plastry wędzonego boczku, 2...

Składniki:

  • 60 dag ryby (najlepiej dorsz + łosoś),
  • 1 litr bulionu (najlepszy jest bulion rybny),
  • 2 marchewki,
  • 2 ziemniak1,
  • ½ selera,
  • 1 por,
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • ½ cytryny,
  • 150 ml 18% śmietany słodkiej,
  • natka pietruszki.

Marchewki, ziemniaki, seler obrać pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać, pora pokroić w krążki. Warzywa wrzucić do bulionu i gotować do miękkości 30 minut.

Ryby opłukać, wyciągnąć pęsetą ewentualne ości, skropić cytryną i lekko posolić. Pokroić w kostkę i wrzucić do zupy. Gotować następne 15 minut na małym ogniu.

Śmietanę energicznie wymieszać w szklance z gorącą zupą. Wlać do pozostałej zupy.

Przyprawić do smaku. Podawać posypaną natką pietruszki.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia