Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Czekoladowe ciasto z burakami

Czekoladowe ciasto z burakami

Ciasto: 400 g upieczonych i obranych buraków, 300 ml oleju z pestek...

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Składniki: 1 średnia biała rzodkiew 1 marchew 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki...

Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

 Składniki: 400 g brzoskwiń 100 g cukru 100 ml wody sok z 1 cytryny

Torcik limonkowo-malinowy

Torcik limonkowo-malinowy

Beza: 5 białek 250g cukru pudru szczypta soli

Parzybroda (zupa wielkopolska)

Parzybroda (zupa wielkopolska)

Składniki: 1 główka kapusty włoskiej, 50 dag ziemniaków, 30 dag mięsa wołowego (polędwica) 1...

Hiszpańska tortilla z kukurydzą i suszonymi pomidorami

Hiszpańska tortilla z kukurydzą i suszon…

Składniki: 250 g ziemniaków 4 łyżki oliwy 4 łyżki słodkiej kukurydzy 5 suszonych pomidorów 3...

Składniki:

  • 70 dag marchwi,
  • 1 cebula,
  • natka pietruszki
  • korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego,
  • ½ puszki mleka kokosowego
  • imbir w proszku,
  • ½ litra bulionu drobiowego,
  • jogurt naturalny (gęsty),
  • oliwa,
  • sól morska,
  • pieprz w ziarnach.

Marchewkę obrać i pokroić, jedną obraną sztukę zostawić na później. Włożyć do garnka z bulionem. Imbir przekroić i włożyć do bulionu. Natkę pietruszki włożyć do bulionu. Gotować 30 minut. Imbir i natkę pietruszki pod koniec gotowania wyjąć z wywaru. Miękką marchewkę zblenderować. Wlać ½ puszki mleka kokosowego. Dodać ½ łyżeczki imbiru w proszku, delikatnie przyprawić solą i pieprzem.

Pozostałą marchewkę pociąć w paseczki julienne (specjalnym nożykiem lub zwykłym nożem wycinając długie paski o przekroju 3mm na 3mm),następnie przyprażyć na patelni na oliwie. Zupę przelać do talerzy, zrobić kleks z dużej łyżki naturalnego gęstego jogurtu, następnie udekorować przyprażoną marchwią oraz grubo zmielonym pieprzem i kilkoma kryształkami soli morskiej.

Smacznego!

Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia