Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Makaron z kurkami i pomidorami

Makaron z kurkami i pomidorami

Składniki: 200g makaronu wstęgi 4 pomidory malinowe 200g kurek 2 ząbki czosnku 1 cebula

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowym serem

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowy…

Składniki: 300 g makaronu penne, 250 g zielonego groszku, 4 plastry wędzonego boczku, 2...

Jabłka zapiekane z cebulą i białą kiełbasą

Jabłka zapiekane z cebulą i białą kiełba…

Składniki: 6 kawałków białej kiełbasy (najlepiej cienkiej), 3 duże cebule, 2 jabłka, listek laurowy...

Aioli

Aioli

Składniki: 4 duże ząbki czosnku, 2 żółtka, 250 ml oliwy, 1 łyżka soku z...

Tureckie Pide

Tureckie Pide

Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 ml letniej wody łyżeczka drobnej soli saszetkę...

Colesław z młodej kapusty

Colesław z młodej kapusty

 Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, 1-2 startych na grubych oczkach marchwi, 1 mała...

Składniki:

  • 70 dag marchwi,
  • 1 cebula,
  • natka pietruszki
  • korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego,
  • ½ puszki mleka kokosowego
  • imbir w proszku,
  • ½ litra bulionu drobiowego,
  • jogurt naturalny (gęsty),
  • oliwa,
  • sól morska,
  • pieprz w ziarnach.

Marchewkę obrać i pokroić, jedną obraną sztukę zostawić na później. Włożyć do garnka z bulionem. Imbir przekroić i włożyć do bulionu. Natkę pietruszki włożyć do bulionu. Gotować 30 minut. Imbir i natkę pietruszki pod koniec gotowania wyjąć z wywaru. Miękką marchewkę zblenderować. Wlać ½ puszki mleka kokosowego. Dodać ½ łyżeczki imbiru w proszku, delikatnie przyprawić solą i pieprzem.

Pozostałą marchewkę pociąć w paseczki julienne (specjalnym nożykiem lub zwykłym nożem wycinając długie paski o przekroju 3mm na 3mm),następnie przyprażyć na patelni na oliwie. Zupę przelać do talerzy, zrobić kleks z dużej łyżki naturalnego gęstego jogurtu, następnie udekorować przyprażoną marchwią oraz grubo zmielonym pieprzem i kilkoma kryształkami soli morskiej.

Smacznego!

Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia