Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Wiosenny chłodnik

Wiosenny chłodnik

Składniki: 1 pęczek botwiny 2 górki kiszone 1 litr kefiru lub ...

Śliwki w occie

Śliwki w occie

Skład: 1 kg śliwek węgierek, 150 g cukru, 200 ml octu, kilka goździków, laska cynamonu,

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2...

Tarta z cukinią

Tarta z cukinią

  Składniki ciasto: 200 g mąki, 100 g masła, 1/2 łyżeczki soli, 4 łyżki wody.

Deser z truskawek i melona

Deser z truskawek i melona

Składniki: 300 g truskawek, 1/2 melona miodowego, pęczek mięty, 2 łyżki cukru brązowego, 1/2 cytryny,

Małże z zieloną pietruszką

Małże z zieloną pietruszką

Składniki: 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 1 kg świeżych małży (w muszlach) 1...

Składniki:

  • 70 dag marchwi,
  • 1 cebula,
  • natka pietruszki
  • korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego,
  • ½ puszki mleka kokosowego
  • imbir w proszku,
  • ½ litra bulionu drobiowego,
  • jogurt naturalny (gęsty),
  • oliwa,
  • sól morska,
  • pieprz w ziarnach.

Marchewkę obrać i pokroić, jedną obraną sztukę zostawić na później. Włożyć do garnka z bulionem. Imbir przekroić i włożyć do bulionu. Natkę pietruszki włożyć do bulionu. Gotować 30 minut. Imbir i natkę pietruszki pod koniec gotowania wyjąć z wywaru. Miękką marchewkę zblenderować. Wlać ½ puszki mleka kokosowego. Dodać ½ łyżeczki imbiru w proszku, delikatnie przyprawić solą i pieprzem.

Pozostałą marchewkę pociąć w paseczki julienne (specjalnym nożykiem lub zwykłym nożem wycinając długie paski o przekroju 3mm na 3mm),następnie przyprażyć na patelni na oliwie. Zupę przelać do talerzy, zrobić kleks z dużej łyżki naturalnego gęstego jogurtu, następnie udekorować przyprażoną marchwią oraz grubo zmielonym pieprzem i kilkoma kryształkami soli morskiej.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia