Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Indyk GONG BAO

Indyk GONG BAO

Składniki: 400g polędwiczek z piersi indyka 3 ząbki czosnku 3 cm kawałek świeżego...

Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Składniki: 100 g ryżu sushi, 3 listków sushi nori (prasowane algi morskie), marynowana...

Zupa marchwiowo-imbirowa

Zupa marchwiowo-imbirowa

Składniki: 70 dag marchwi, 1 cebula, natka pietruszki korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego, ½ puszki...

Letnia sałatka

Letnia sałatka

Składniki: opakowanie dowolnych kiełków świeży ogórek 10 dag pomidorków koktajlowych cykoria pęczek...

Colesław z młodej kapusty

Colesław z młodej kapusty

 Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, 1-2 startych na grubych oczkach marchwi, 1 mała...

Składniki:

  • 70 dag marchwi,
  • 1 cebula,
  • natka pietruszki
  • korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego,
  • ½ puszki mleka kokosowego
  • imbir w proszku,
  • ½ litra bulionu drobiowego,
  • jogurt naturalny (gęsty),
  • oliwa,
  • sól morska,
  • pieprz w ziarnach.

Marchewkę obrać i pokroić, jedną obraną sztukę zostawić na później. Włożyć do garnka z bulionem. Imbir przekroić i włożyć do bulionu. Natkę pietruszki włożyć do bulionu. Gotować 30 minut. Imbir i natkę pietruszki pod koniec gotowania wyjąć z wywaru. Miękką marchewkę zblenderować. Wlać ½ puszki mleka kokosowego. Dodać ½ łyżeczki imbiru w proszku, delikatnie przyprawić solą i pieprzem.

Pozostałą marchewkę pociąć w paseczki julienne (specjalnym nożykiem lub zwykłym nożem wycinając długie paski o przekroju 3mm na 3mm),następnie przyprażyć na patelni na oliwie. Zupę przelać do talerzy, zrobić kleks z dużej łyżki naturalnego gęstego jogurtu, następnie udekorować przyprażoną marchwią oraz grubo zmielonym pieprzem i kilkoma kryształkami soli morskiej.

Smacznego!

Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia