Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gofry z frużeliną śliwkową

Gofry z frużeliną śliwkową

Skład ciasta: 1 i ½ szklanki maki pszennej, 1 łyżka proszku do...

Sałatka z brokułem i komosą

Sałatka z brokułem i komosą

Składniki: 100g komosy ryżowej 1 brokuł 3 garście świeżych liści szpinaku 50g sera pleśniowego 4...

Deser gruszkowy z jogurtem

Deser gruszkowy z jogurtem

Składniki: 4 gruszki 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1/4 łyżeczki cynamonu 1 mały jogurt...

Truskawkowe semifredo

Truskawkowe semifredo

Składniki: 1 jajko, 2 żółtka, 100 g cukru, cukier waniliowy, 250 ml śmietanki kremówki 30%,

Knedle z truskawkami

Knedle z truskawkami

Składniki: 1/2 kg ugotowanych ziemniaków 1 i 1/2 szklanki mąki 1 jajko szczypta...

Chutney z agrestu

Chutney z agrestu

Składniki: 500 g agrestu 2 cebule dymki 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 15...

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
  • 4 kromki chleba,
  • 1 czerwona cebula,
  • 1 ogórek,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 czerwona słodka papryka,
  • 5 łyżek oliwy,
  • 3 łyżki białego octu winnego,
  • papryczka chili,
  • sól, pieprz.

Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Obieramy ogórek. Cebulę kroimy w kostkę. Rozdrabniamy czosnek. Paprykę słodką oczyszczamy z nasion. Odkładamy dwa pomidory, 1/3 ogórka, pół cebuli, pół papryki i kroimy w drobną kosteczkę. Resztę warzyw, czosnek i papryczkę chili miksujemy z namoczonym chlebem, oliwą, octem, solą i pieprzem. Zmiksowaną zupę chłodzimy przez kilka godzin. Podajemy posypaną pokrojonymi warzywami.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia