Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Grillowane krewetki tygrysie z białą rzodkwią

Grillowane krewetki tygrysie z białą rzo…

Składniki: 300 g białej rzodkwi 12 krewetek tygrysich 5 łyżki sosu sojowego 4 łyżki...

Panna cotta

Panna cotta

Ciasto: 500 ml śmietanki 30 % 500 ml mleka 3,2 % 80 g...

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Składniki: 500g patatów 30 g masła 1 cebula posiekana 2 ząbki czosnku, zmiażdżone łyżeczka startego...

Placki z cukinii

Placki z cukinii

Składniki: 3 cukinie 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku 1 cebula

Glazurowana młoda marchewka

Glazurowana młoda marchewka

Składniki: 700 g młodych marchewek, 1 szklanka bulionu warzywnego, 50 ml białego wina, 1...

Botwinkowa tarta

Botwinkowa tarta

Ciasto: 150g mąki, 75g zimnego masła 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki zimnej...

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
  • 4 kromki chleba,
  • 1 czerwona cebula,
  • 1 ogórek,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 czerwona słodka papryka,
  • 5 łyżek oliwy,
  • 3 łyżki białego octu winnego,
  • papryczka chili,
  • sól, pieprz.

Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Obieramy ogórek. Cebulę kroimy w kostkę. Rozdrabniamy czosnek. Paprykę słodką oczyszczamy z nasion. Odkładamy dwa pomidory, 1/3 ogórka, pół cebuli, pół papryki i kroimy w drobną kosteczkę. Resztę warzyw, czosnek i papryczkę chili miksujemy z namoczonym chlebem, oliwą, octem, solą i pieprzem. Zmiksowaną zupę chłodzimy przez kilka godzin. Podajemy posypaną pokrojonymi warzywami.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia