Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Węgierskie leczo

Węgierskie leczo

Składniki: 3 papryki (każda w innym kolorze) 4 pomidory 2 cebule 2 kiełbasy mocno...

Ratatouille

Ratatouille

Składniki: 1 duży bakłażan, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 cukinie, 800 g pomidorów,

Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Ciasto z ziemniaków

Ciasto z ziemniaków

Składniki: 2 szklanki ugotowanych i ugniecionych ziemniaków 1 jajko ½ szklanki sera ricotta 3...

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowym serem

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowy…

Składniki: 300 g makaronu penne, 250 g zielonego groszku, 4 plastry wędzonego boczku, 2...

Pomidory z kurkami

Pomidory z kurkami

Składniki: 4 pomidory, 1 szklanka kaszy kuskus ( napęczniałej), 200 g kurek, 50 g...

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
  • 4 kromki chleba,
  • 1 czerwona cebula,
  • 1 ogórek,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 czerwona słodka papryka,
  • 5 łyżek oliwy,
  • 3 łyżki białego octu winnego,
  • papryczka chili,
  • sól, pieprz.

Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Obieramy ogórek. Cebulę kroimy w kostkę. Rozdrabniamy czosnek. Paprykę słodką oczyszczamy z nasion. Odkładamy dwa pomidory, 1/3 ogórka, pół cebuli, pół papryki i kroimy w drobną kosteczkę. Resztę warzyw, czosnek i papryczkę chili miksujemy z namoczonym chlebem, oliwą, octem, solą i pieprzem. Zmiksowaną zupę chłodzimy przez kilka godzin. Podajemy posypaną pokrojonymi warzywami.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia