Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa z sałaty

Zupa z sałaty

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa, kość ze schabu, pęczek włoszczyzny, 1 cebula, 1 główka sałaty masłowej,

Curry z korbola

Curry z korbola

Skład: 600 – 700 g obranej i oczyszczonej dyni, 2 cebule (posiekać...

Jajka na zielono

Jajka na zielono

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo, miękkie awokado, garść młodych liści szpinaku, łyżka śmietany...

Kwaśnica

Kwaśnica

Składniki: 0,5 kg kapusty kwaśnej 25 dkg wędzonych żeberek 15 dkg boczku wędzonego kostka...

Tiramisu z malinami

Tiramisu z malinami

Składniki: 250 g sera mascarpone 3 jajka 50 g cukru 3 łyżki...

Czosnkowy chłodnik

Czosnkowy chłodnik

Składniki: 1 kefir, 2 ogórki, 4 ząbki czosnku, pęczek rzodkiewek, pęczek koperku,

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
  • 4 kromki chleba,
  • 1 czerwona cebula,
  • 1 ogórek,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 czerwona słodka papryka,
  • 5 łyżek oliwy,
  • 3 łyżki białego octu winnego,
  • papryczka chili,
  • sól, pieprz.

Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Obieramy ogórek. Cebulę kroimy w kostkę. Rozdrabniamy czosnek. Paprykę słodką oczyszczamy z nasion. Odkładamy dwa pomidory, 1/3 ogórka, pół cebuli, pół papryki i kroimy w drobną kosteczkę. Resztę warzyw, czosnek i papryczkę chili miksujemy z namoczonym chlebem, oliwą, octem, solą i pieprzem. Zmiksowaną zupę chłodzimy przez kilka godzin. Podajemy posypaną pokrojonymi warzywami.

Smacznego!

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia