Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogórkiem i sałatą

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogó…

Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka mąki kukurydzianej, 200 ml gorącej wody, 4...

Buraczki faszerowane

Buraczki faszerowane

Skład: 5 średnich buraków, 20 dag białego sera, 3-4 łyżki śmietany kwaśnej 18%, 2...

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Składniki: 1 średnia biała rzodkiew 1 marchew 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki...

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Składniki nadzienia: ½ opakowania makaronu conchiglioni, ½ cebuli, czosnek 2 ząbki, ½ papryczki chili, 3...

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Składniki: 2 kg truskawek 70 dkg agrestu 1 szklanka cukru

Klopsy wołowo-warzywne w sosie orzechowym

Klopsy wołowo-warzywne w sosie orzechowy…

Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny, 2 marchewki, 1 pietruszka, ½ selera, 1 papryka,

Składniki:

  • 1 seler,
  • oliwa,
  • 1 litr wody
  • ser pleśniowy,
  • kostka rosołowa,
  • sól, pieprz,
  • ½ cebuli,
  • ½ ząbka czosnku,
  • plaster szynki szwardzwaldzkiej.

Seler obrać, pokroić w kostkę 1x1 cm, przesmażyć na oliwie do zbrązowienia.

Do garnka wlać 0,5 litra wody, wrzucić podsmażony seler, pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i kostkę rosołową. Gotować do miękkości. Po ugotowaniu zblenderować. W przypadku zbyt dużej gęstości dodać wodę. Przyprawić solą i pieprzem.

Podawać z dodatkiem pokrojonego w kosteczkę sera pleśniowego i podprażoną, pokrojoną szynką szwardzwaldzką.

Smacznego!

 

Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia