Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Lasagne  ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem

Składniki: 250 g świeżego szpinaku 170 g płatków lasagne sól i czarny pieprzu 50...

Lekka rolada z jabłkami

Lekka rolada z jabłkami

Ciasto: 5 jajek 15 dag cukru 10 dag mąki 1 łyżka masła do posmarowania...

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Składniki: 1 kalafior, 500 g sosu pomidorowego w kartoniku, 100 g parmezanu, 100 g...

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i wędzoną papryką

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i …

 Gołąbki: 500g mięsa mielonego z szynki, 100g ryżu, 1/2 główki kapusty, 60g bułki tartej, 1...

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Składniki: 0,5 kg jabłek, 4 banany, sok z cytryny 2 jajka, 250 ml śmietany,

Selerowy krem

Selerowy krem

Składniki: 1 seler, oliwa, 1 litr wody ser pleśniowy, kostka rosołowa,

Składniki:

  • 50 dag wołowiny,
  • 30 dag ziemniaków,
  • 2 marchewki,
  • 1/3 selera średniego selera,
  • 1 papryka czerwona,

Krem pâtissière:

  • 1 papryka żółta,
  • 3 pomidory,
  • 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 cebula,
  • 4 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz, papryka, kminek mielony,
  • 1,5 l bulionu wołowego.

Warzywa i mięso pokroić w kostkę. Cebulę usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać mięso. Zarumienić, podlać bulionem i dusić 15 min. Marchewkę i seler pokroić w kostkę i smażyć na lekko złoty kolor, dodać do mięsa i wlać resztę bulionu oraz ziemniaki. Dusić około 30 min. aż mięso będzie miękkie.

Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory bez gniazd nasiennych, koncentrat pomidorowy, papryki pokrojone w kostkę oraz zmiażdżony czosnek i kminek. Całość jeszcze chwilę gotować aż papryka i pomidory będą miękkie, nastepnie doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!

 

Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia