Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Składniki: 4 duże jabłka szklanka mleka 2 łyżki cukru żółtko łyżka mąki ziemniaczanej

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Składniki: 1 średnia biała rzodkiew 1 marchew 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki...

Orientalna sałatka z ogórków

Orientalna sałatka z ogórków

Składniki: 2 ogórki gruntowe świeży imbir ok. 1 cm 1 łyżka jasnego sosu...

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparagów

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparag…

Składniki: 500 g ziemniaków 8 zielonych szparagów 250 ml śmietany 30% 1 łyżka masła 1litr...

Letnia sałatka z cukinii na zimowe dni

Letnia sałatka z cukinii na zimowe dni

Składniki: 3 kg cukinii 0,5 kg cebuli 1 papryka...

Składniki:

  • 50 dag wołowiny,
  • 30 dag ziemniaków,
  • 2 marchewki,
  • 1/3 selera średniego selera,
  • 1 papryka czerwona,

Krem pâtissière:

  • 1 papryka żółta,
  • 3 pomidory,
  • 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 cebula,
  • 4 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz, papryka, kminek mielony,
  • 1,5 l bulionu wołowego.

Warzywa i mięso pokroić w kostkę. Cebulę usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać mięso. Zarumienić, podlać bulionem i dusić 15 min. Marchewkę i seler pokroić w kostkę i smażyć na lekko złoty kolor, dodać do mięsa i wlać resztę bulionu oraz ziemniaki. Dusić około 30 min. aż mięso będzie miękkie.

Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory bez gniazd nasiennych, koncentrat pomidorowy, papryki pokrojone w kostkę oraz zmiażdżony czosnek i kminek. Całość jeszcze chwilę gotować aż papryka i pomidory będą miękkie, nastepnie doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia