Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Orientalna sałatka z ogórków

Orientalna sałatka z ogórków

Składniki: 2 ogórki gruntowe świeży imbir ok. 1 cm 1 łyżka jasnego sosu...

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Składniki: 100 g ryżu sushi, 3 listków sushi nori (prasowane algi morskie), marynowana...

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Składniki ciasto: 700 g ugotowanych ziemniaków, 350 g mąki pszennej, 2 łyżki posiekanych...

Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim serem

Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim …

Składniki: pęczek bazylii 1 szklanki mleka 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżki proszku...

Pâté

Pâté

Składniki: 500 g gęsich wątróbek, 1 cebula, 1 łyżeczka przyprawy korzennej, 10 suszonych śliwek, 1...

Bakłażany z mięsem i pomidorami

Bakłażany z mięsem i pomidorami

Skład: 2 bakłażany, 400 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej, 1 papryczka chili, 3...

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty kwaśnej
  • 25 dkg wędzonych żeberek
  • 15 dkg boczku wędzonego
  • kostka bulionowa
  • cebula
  • 2 ziemniaki
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • pieprz i sól
  • kminek.

W litrze wody rozpuszczamy kostkę bulionową, dodajemy ziemniaki pokrojone w dosyć grubą kostkę , wrzucamy żeberka i gotujemy. Kroimy boczek i cebulę i podsmażamy. Podsmażony boczek z cebulą wrzucamy do gotującej się zupy. Po ok. 30 min. dodajemy kapustę, przyprawy i gotujemy przez 1 godzinę. Przed wrzuceniem, kapustę kroimy na drobniejsze kawałki według uznania. Przed wrzuceniem kapusty proponuję też sprawdzić czy nie jest zbyt kwaśna. Bardzo kwaśną kapustę przepłukujemy zimną wodą.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia