Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Placki z cukinii

Placki z cukinii

Składniki: 3 cukinie 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku 1 cebula

Tureckie Pide

Tureckie Pide

Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 ml letniej wody łyżeczka drobnej soli saszetkę...

Sałatka brokułowa z jajkiem

Sałatka brokułowa z jajkiem

Składniki: 1 brokuł, 5 jajek, 5 pomidorów, 1 jogurt naturalny, 1 łyżka majonezu,

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Składniki: 4 pomarańcze 1 bulwa fenkułu 2 łyżeczki nasion kminu 2 łyżki oliwy posiekana natka...

Owocowe szaszłyki

Owocowe szaszłyki

Składniki: mały arbuz bezpestkowy owoce lata: maliny, truskawki, jeżyny, borówki (najlepiej duże)...

Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Składniki: 1 cebula 1/4 bulwy selera 1 por (biała część) 1 łyżka oliwy 1...

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty kwaśnej
  • 25 dkg wędzonych żeberek
  • 15 dkg boczku wędzonego
  • kostka bulionowa
  • cebula
  • 2 ziemniaki
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • pieprz i sól
  • kminek.

W litrze wody rozpuszczamy kostkę bulionową, dodajemy ziemniaki pokrojone w dosyć grubą kostkę , wrzucamy żeberka i gotujemy. Kroimy boczek i cebulę i podsmażamy. Podsmażony boczek z cebulą wrzucamy do gotującej się zupy. Po ok. 30 min. dodajemy kapustę, przyprawy i gotujemy przez 1 godzinę. Przed wrzuceniem, kapustę kroimy na drobniejsze kawałki według uznania. Przed wrzuceniem kapusty proponuję też sprawdzić czy nie jest zbyt kwaśna. Bardzo kwaśną kapustę przepłukujemy zimną wodą.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia