Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Składniki: 150 g sałaty mieszanej (roszponka, sałata strzępiasta, endywia), 150 g gotowanych...

Kurkowe risotto

Kurkowe risotto

Składniki: 20 dag ryż risitto 40 dag kurek 150 ml białego wytrawnego wina ½...

Kalafior z anchois

Kalafior z anchois

Składniki: 1 kalafior, 80 g filetów anchois, 1 por, 1 cebula, 1 łyżka zielonej natki...

Szpinakowy suflet

Szpinakowy suflet

Składniki: 500 g świeżego szpinaku 30 g masła oraz łyżeczka do natłuszczania...

Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Składniki ciasto: 700 g ugotowanych ziemniaków, 350 g mąki pszennej, 2 łyżki posiekanych...

Składniki:

  • 4 duże jabłka
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki cukru
  • żółtko
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • laska wanilii
  • rodzynki
  • 4 łyżeczki dżemu wiśniowego.

Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Do jabłek włożyć po łyżeczce dżemu. Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Piec 25 minut w 200 C. Żółtko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wyjąć nasionka z laski wanilii i dodać do utartego żółtka i zalać wrzącym mlekiem. Podgrzewać mieszając aż sos zgęstnieje. Po zgęstnieniu przetrzeć przez sito. Gęstym sosem zalać jabłka 5 minut przed końcem pieczenia. Przed podaniem posypać rodzynkami.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia