Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Składniki: 1 kg wydrylowanej i obranej dyni, 1 puszka mleka kokosowego, ½ szklanki...

Guacamole

Guacamole

Składniki: 1 avocado, 1 pomidor, ½ cebuli, ½ papryczki chili, kilka kropel sosu Tabasco,

Paprykowe calzone

Paprykowe calzone

Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 3/4 szklanki wody, płaska łyżka...

Wiosenna sałatka z jajkami

Wiosenna sałatka z jajkami

Składniki: 2 jajka, kilka liści sałaty lodowej, 1/2 paczki roszpunki, kilka rzodkiewek, pół ogórka szklarniowego,

Tartaletki z czerwoną cebulą

Tartaletki z czerwoną cebulą

Składniki: 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego łyżka oliwy 200g czerwonej cebuli, drobno posiekanej 1...

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Składniki: 5-6 plastrów schabu bez kości, 200 g kiszonej kapusty, garść suszonych grzybów, 1...

Składniki:

  • 4 duże jabłka
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki cukru
  • żółtko
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • laska wanilii
  • rodzynki
  • 4 łyżeczki dżemu wiśniowego.

Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Do jabłek włożyć po łyżeczce dżemu. Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Piec 25 minut w 200 C. Żółtko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wyjąć nasionka z laski wanilii i dodać do utartego żółtka i zalać wrzącym mlekiem. Podgrzewać mieszając aż sos zgęstnieje. Po zgęstnieniu przetrzeć przez sito. Gęstym sosem zalać jabłka 5 minut przed końcem pieczenia. Przed podaniem posypać rodzynkami.

Smacznego!

 

Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia