Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Lody jagodowe

Lody jagodowe

Składniki: 3 żółtka jaj, 80 g cukru, 200 ml śmietanki 30% 200 g...

Botwinkowa tarta

Botwinkowa tarta

Ciasto: 150g mąki, 75g zimnego masła 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki zimnej...

Zielony kalafior z sosem serowym

Zielony kalafior z sosem serowym

Składniki: 1 zielony kalafior 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1 i 1/2 szklanki...

Ratatouille

Ratatouille

Składniki: 1 duży bakłażan, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 cukinie, 800 g pomidorów,

Placki z cukinii

Placki z cukinii

Składniki: 3 cukinie 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku 1 cebula

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Składniki: 100 g ryżu sushi, 3 listków sushi nori (prasowane algi morskie), marynowana...

Składniki:

  • 4 duże jabłka
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki cukru
  • żółtko
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • laska wanilii
  • rodzynki
  • 4 łyżeczki dżemu wiśniowego.

Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Do jabłek włożyć po łyżeczce dżemu. Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Piec 25 minut w 200 C. Żółtko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wyjąć nasionka z laski wanilii i dodać do utartego żółtka i zalać wrzącym mlekiem. Podgrzewać mieszając aż sos zgęstnieje. Po zgęstnieniu przetrzeć przez sito. Gęstym sosem zalać jabłka 5 minut przed końcem pieczenia. Przed podaniem posypać rodzynkami.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia