Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Chutney z agrestu

Chutney z agrestu

Składniki: 500 g agrestu 2 cebule dymki 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 15...

Zupa marchwiowo-imbirowa

Zupa marchwiowo-imbirowa

Składniki: 70 dag marchwi, 1 cebula, natka pietruszki korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego, ½ puszki...

Shish Kebab

Shish Kebab

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 ząbków czosnku, 2...

Duże pieczarki nadziewane papryką

Duże pieczarki nadziewane papryką

Składniki: 4 duże pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnki 1 papryka zielona 1 papryka czerwona

Czosnkowy chłodnik

Czosnkowy chłodnik

Składniki: 1 kefir, 2 ogórki, 4 ząbki czosnku, pęczek rzodkiewek, pęczek koperku,

Śliwki w occie

Śliwki w occie

Skład: 1 kg śliwek węgierek, 150 g cukru, 200 ml octu, kilka goździków, laska cynamonu,

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 1 łyżeczka świeżego startego imbiru
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1 mały jogurt grecki
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • orzechy do dekoracji i czekolada

Gruszki obrać, usunąć z nich gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wrzuć do garnka, zagotować w małej ilości wody i podduś na małym ogniu. Dodać imbir i cynamon. Chwilę gotować. Gruszki nie powinny się rozgotować.

Ostudzone gruszki przełożyć do salaterek na wierzch wlać kilka łyżek jogurtu wymieszanego z cukrem.

Wstawić na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem posypać orzechami i tartą czekoladą.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia