Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Chłodnik jagodowy z miętą

Chłodnik jagodowy z miętą

Składniki: 0,5 kg jagód 2 garście świeżej mięty 1/2 cytryny 2 łyżki cukru 150 ml...

Sałatka z melonem

Sałatka z melonem

Składniki: 2 garście rukoli 1 melon miodowy 10 dag zielonych winogron 1 krążek sera...

Karp w cieście

Karp w cieście

Składniki: 1 karp 75g włoskich orzechów ½ selera 1 cebula, pęczek natki z pietruszki

Curry z korbola

Curry z korbola

Skład: 600 – 700 g obranej i oczyszczonej dyni, 2 cebule (posiekać...

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Składniki: 2 kg truskawek 70 dkg agrestu 1 szklanka cukru

Zielony kalafior z sosem serowym

Zielony kalafior z sosem serowym

Składniki: 1 zielony kalafior 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1 i 1/2 szklanki...

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 1 łyżeczka świeżego startego imbiru
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1 mały jogurt grecki
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • orzechy do dekoracji i czekolada

Gruszki obrać, usunąć z nich gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wrzuć do garnka, zagotować w małej ilości wody i podduś na małym ogniu. Dodać imbir i cynamon. Chwilę gotować. Gruszki nie powinny się rozgotować.

Ostudzone gruszki przełożyć do salaterek na wierzch wlać kilka łyżek jogurtu wymieszanego z cukrem.

Wstawić na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem posypać orzechami i tartą czekoladą.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia