Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Młoda marchewka pieczona w miodzie

Młoda marchewka pieczona w miodzie

Składniki: 1 kg młodej marchewki 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1/3 łyżeczki imbiru 1/3 łyżeczki...

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Składniki: 100 g ryżu sushi, 3 listków sushi nori (prasowane algi morskie), marynowana...

Młoda kapusta z pomidorami

Młoda kapusta z pomidorami

Składniki: główka młodej kapusty, 1 cebula, 2 pomidory, pęczek koperku, 1/2 szklanki bulionu warzywnego,

Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Kotleciki z ciecierzycy

Kotleciki z ciecierzycy

Składniki: 300 g suchych nasion ciecierzycy 20 g cebuli 2 ząbki czosnku 4...

Pomidory z kurkami

Pomidory z kurkami

Składniki: 4 pomidory, 1 szklanka kaszy kuskus ( napęczniałej), 200 g kurek, 50 g...

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 1 łyżeczka świeżego startego imbiru
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1 mały jogurt grecki
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • orzechy do dekoracji i czekolada

Gruszki obrać, usunąć z nich gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wrzuć do garnka, zagotować w małej ilości wody i podduś na małym ogniu. Dodać imbir i cynamon. Chwilę gotować. Gruszki nie powinny się rozgotować.

Ostudzone gruszki przełożyć do salaterek na wierzch wlać kilka łyżek jogurtu wymieszanego z cukrem.

Wstawić na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem posypać orzechami i tartą czekoladą.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia