Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gazpacho

Gazpacho

Składniki: 1 kg pomidorów 4 kromki chleba, 1 czerwona cebula, 1 ogórek, 4 ząbki czosnku,

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i serem

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i s…

Składniki: 4 gruszki 8 plastrów szynki parmeńskiej 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Paprykowe calzone

Paprykowe calzone

Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 3/4 szklanki wody, płaska łyżka...

Śliwki w occie

Śliwki w occie

Skład: 1 kg śliwek węgierek, 150 g cukru, 200 ml octu, kilka goździków, laska cynamonu,

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkowym

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkow…

Skład: 500 g makaronu maccheroni, ½ pęczka pietruszki, ½ pęczka bazylii, 10 g tartego...

Brukselka z boczkiem w musztardzie

Brukselka z boczkiem w musztardzie

Składniki: 500 g brukselek, łyżka masła, łyżka musztardy, 1 ząbek czosnku, 1/2 szklanki wody,

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 1 łyżeczka świeżego startego imbiru
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1 mały jogurt grecki
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • orzechy do dekoracji i czekolada

Gruszki obrać, usunąć z nich gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wrzuć do garnka, zagotować w małej ilości wody i podduś na małym ogniu. Dodać imbir i cynamon. Chwilę gotować. Gruszki nie powinny się rozgotować.

Ostudzone gruszki przełożyć do salaterek na wierzch wlać kilka łyżek jogurtu wymieszanego z cukrem.

Wstawić na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem posypać orzechami i tartą czekoladą.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia