Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Brownie z truskawkami

Brownie z truskawkami

Składniki: 200 g truskawek 3 tabliczki gorzkiej czekolady 3 x 100 g 200...

Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Składniki: 4 duże jabłka szklanka mleka 2 łyżki cukru żółtko łyżka mąki ziemniaczanej

Wielkanocne gniazdka

Wielkanocne gniazdka

Składniki: 4 duże cebule 100g wędzonego boczku 150g boczniaków 3 łyżki oleju sól i pieprz, szczypta...

Truskawki balsamiczne z lodami

Truskawki balsamiczne z lodami

Składniki: 450 g świeżych truskawek 2-3 łyżki octu balsamicznego najwyższej jakości czarny świeżo...

Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Składniki: 16 dużych pieczarek 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki...

Składniki:

  • 500 g truskawek
  • 200 g twarogu śmietankowego
  • 100 g cukru
  • 50 ml śmietany kremówki
  • 1/4 szklanki soku truskawkowego
  • sok i starta skórka z połówki cytryny
  • 2 łyżki żelatyny

Truskawki umyć, usunąć szypułki. 400 g truskawek zblenderować z twarogiem, cukrem i syropem truskawkowym. Dodać sok z cytryny i startą skórkę. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody. Dodać do masy twarogowej razem z ubitą na sztywno śmietaną. Resztę truskawek pokroić i wrzucić do masy. Ptasie mleczko przelać do foremek i włożyć do lodówki do stężenia. Podawać z listkami mięty.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia