Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Letnia sałatka

Letnia sałatka

Składniki: opakowanie dowolnych kiełków świeży ogórek 10 dag pomidorków koktajlowych cykoria pęczek...

Panna cotta

Panna cotta

Ciasto: 500 ml śmietanki 30 % 500 ml mleka 3,2 % 80 g...

Cykoria zapiekana

Cykoria zapiekana

Składniki: 8 małych cykorii 1 łyżka soku z cytryny 60 g masła 1 łyżka...

Parzybroda (zupa wielkopolska)

Parzybroda (zupa wielkopolska)

Składniki: 1 główka kapusty włoskiej, 50 dag ziemniaków, 30 dag mięsa wołowego (polędwica) 1...

Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Konfitura morelowa z cydrem

Konfitura morelowa z cydrem

 Składniki: 0,5 kg moreli 25 g cukru żelującego sok z 1/2 cytryny 100 ml...

Składniki:

  • 0,5 kg jabłek,
  • 4 banany,
  • sok z cytryny
  • 2 jajka,
  • 250 ml śmietany,
  • 150 g mąki,
  • 30 g cukru,
  • 1 łyżka oliwy do ciasta,
  • mąka do obtaczania owoców,
  • olej do smażenia.

Przygotować ciasto naleśnikowe. Żółtka jajek utrzeć z cukrem wymieszać ze śmietaną, mąką i oliwą. Białka ubić i połączyć z ciastem. Odstawić na 30 minut.

Jabłka umyć, obrać usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Banany obrać ze skóry, pokroić w grube plastry.

Owoce skropić sokiem z cytryny. Przed zamoczeniem w cieście obtaczać w mące – ciasto będzie lepiej przylegało. Zanurzać w cieście i smażyć z obu stron. Wyjąć, osączyć z nadmiaru oleju na bibule, posypać cukrem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia