Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gruszka w czerwonym winie

Gruszka w czerwonym winie

Składniki: 3-4 gruszek 150 g cukru 0,75 l czerwonego wina (najlepiej Beaujolais Novueau) 2...

Letnia sałatka z cukinii na zimowe dni

Letnia sałatka z cukinii na zimowe dni

Składniki: 3 kg cukinii 0,5 kg cebuli 1 papryka...

Lody jagodowe

Lody jagodowe

Składniki: 3 żółtka jaj, 80 g cukru, 200 ml śmietanki 30% 200 g...

Botwinkowa tarta

Botwinkowa tarta

Ciasto: 150g mąki, 75g zimnego masła 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki zimnej...

Krem czekoladowy z borówkami

Krem czekoladowy z borówkami

Składniki: 250g czekolady 100g cukru 5 jajek 250 ml śmietanki 12% 250 ml śmietanki 36%

Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Składniki:

  • 0,5 kg jabłek,
  • 4 banany,
  • sok z cytryny
  • 2 jajka,
  • 250 ml śmietany,
  • 150 g mąki,
  • 30 g cukru,
  • 1 łyżka oliwy do ciasta,
  • mąka do obtaczania owoców,
  • olej do smażenia.

Przygotować ciasto naleśnikowe. Żółtka jajek utrzeć z cukrem wymieszać ze śmietaną, mąką i oliwą. Białka ubić i połączyć z ciastem. Odstawić na 30 minut.

Jabłka umyć, obrać usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Banany obrać ze skóry, pokroić w grube plastry.

Owoce skropić sokiem z cytryny. Przed zamoczeniem w cieście obtaczać w mące – ciasto będzie lepiej przylegało. Zanurzać w cieście i smażyć z obu stron. Wyjąć, osączyć z nadmiaru oleju na bibule, posypać cukrem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia