Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Deser z truskawek i melona

Deser z truskawek i melona

Składniki: 300 g truskawek, 1/2 melona miodowego, pęczek mięty, 2 łyżki cukru brązowego, 1/2 cytryny,

Cykoria zapiekana z wielkopolskim serem smażonym i orzechami włoskimi

Cykoria zapiekana z wielkopolskim serem …

Składniki: 4 duże cykorie, 1 opakowanie sera smażonego wielkopolskiego 300 g, garść łuskanych...

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkowym

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkow…

Skład: 500 g makaronu maccheroni, ½ pęczka pietruszki, ½ pęczka bazylii, 10 g tartego...

Szpinakowy suflet

Szpinakowy suflet

Składniki: 500 g świeżego szpinaku 30 g masła oraz łyżeczka do natłuszczania...

Krem czekoladowy z borówkami

Krem czekoladowy z borówkami

Składniki: 250g czekolady 100g cukru 5 jajek 250 ml śmietanki 12% 250 ml śmietanki 36%

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Składniki: 1 średnia biała rzodkiew 1 marchew 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki...

Składniki:

  • 0,5 kg jabłek,
  • 4 banany,
  • sok z cytryny
  • 2 jajka,
  • 250 ml śmietany,
  • 150 g mąki,
  • 30 g cukru,
  • 1 łyżka oliwy do ciasta,
  • mąka do obtaczania owoców,
  • olej do smażenia.

Przygotować ciasto naleśnikowe. Żółtka jajek utrzeć z cukrem wymieszać ze śmietaną, mąką i oliwą. Białka ubić i połączyć z ciastem. Odstawić na 30 minut.

Jabłka umyć, obrać usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Banany obrać ze skóry, pokroić w grube plastry.

Owoce skropić sokiem z cytryny. Przed zamoczeniem w cieście obtaczać w mące – ciasto będzie lepiej przylegało. Zanurzać w cieście i smażyć z obu stron. Wyjąć, osączyć z nadmiaru oleju na bibule, posypać cukrem.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia