Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Składniki: 50 dag wołowiny, 30 dag ziemniaków, 2 marchewki, 1/3 selera średniego selera, 1 papryka...

Indyk GONG BAO

Indyk GONG BAO

Składniki: 400g polędwiczek z piersi indyka 3 ząbki czosnku 3 cm kawałek świeżego...

Chłodnik jagodowy z miętą

Chłodnik jagodowy z miętą

Składniki: 0,5 kg jagód 2 garście świeżej mięty 1/2 cytryny 2 łyżki cukru 150 ml...

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Składniki: 4 pomarańcze 1 bulwa fenkułu 2 łyżeczki nasion kminu 2 łyżki oliwy posiekana natka...

Klopsy wołowo-warzywne w sosie orzechowym

Klopsy wołowo-warzywne w sosie orzechowy…

Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny, 2 marchewki, 1 pietruszka, ½ selera, 1 papryka,

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i wędzoną papryką

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i …

 Gołąbki: 500g mięsa mielonego z szynki, 100g ryżu, 1/2 główki kapusty, 60g bułki tartej, 1...

Składniki:

  • 0,5 kg jabłek,
  • 4 banany,
  • sok z cytryny
  • 2 jajka,
  • 250 ml śmietany,
  • 150 g mąki,
  • 30 g cukru,
  • 1 łyżka oliwy do ciasta,
  • mąka do obtaczania owoców,
  • olej do smażenia.

Przygotować ciasto naleśnikowe. Żółtka jajek utrzeć z cukrem wymieszać ze śmietaną, mąką i oliwą. Białka ubić i połączyć z ciastem. Odstawić na 30 minut.

Jabłka umyć, obrać usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Banany obrać ze skóry, pokroić w grube plastry.

Owoce skropić sokiem z cytryny. Przed zamoczeniem w cieście obtaczać w mące – ciasto będzie lepiej przylegało. Zanurzać w cieście i smażyć z obu stron. Wyjąć, osączyć z nadmiaru oleju na bibule, posypać cukrem.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia