Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Składniki ciasto: 700 g ugotowanych ziemniaków, 350 g mąki pszennej, 2 łyżki posiekanych...

Marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki

Składniki: 3 pęczki rzodkiewek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gorczycy 4 ziarenek ziela angielskiego 2...

Czosnkowy chłodnik

Czosnkowy chłodnik

Składniki: 1 kefir, 2 ogórki, 4 ząbki czosnku, pęczek rzodkiewek, pęczek koperku,

Carpaccio z rzodkiewki i dipem z anchois

Carpaccio z rzodkiewki i dipem z anchois

Dip z anchois: 200 g jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 50 g anchois 3...

Sałatka z melonem

Sałatka z melonem

Składniki: 2 garście rukoli 1 melon miodowy 10 dag zielonych winogron 1 krążek sera...

Czekoladowe ciasto z burakami

Czekoladowe ciasto z burakami

Ciasto: 400 g upieczonych i obranych buraków, 300 ml oleju z pestek...

Składniki:

  • 0,5 kg jabłek,
  • 4 banany,
  • sok z cytryny
  • 2 jajka,
  • 250 ml śmietany,
  • 150 g mąki,
  • 30 g cukru,
  • 1 łyżka oliwy do ciasta,
  • mąka do obtaczania owoców,
  • olej do smażenia.

Przygotować ciasto naleśnikowe. Żółtka jajek utrzeć z cukrem wymieszać ze śmietaną, mąką i oliwą. Białka ubić i połączyć z ciastem. Odstawić na 30 minut.

Jabłka umyć, obrać usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Banany obrać ze skóry, pokroić w grube plastry.

Owoce skropić sokiem z cytryny. Przed zamoczeniem w cieście obtaczać w mące – ciasto będzie lepiej przylegało. Zanurzać w cieście i smażyć z obu stron. Wyjąć, osączyć z nadmiaru oleju na bibule, posypać cukrem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia