Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Składniki ciasto: 700 g ugotowanych ziemniaków, 350 g mąki pszennej, 2 łyżki posiekanych...

Tarta z cukinią

Tarta z cukinią

  Składniki ciasto: 200 g mąki, 100 g masła, 1/2 łyżeczki soli, 4 łyżki wody.

Sałatka z bobu

Sałatka z bobu

Składniki: 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu sok z 1/2 cytryny 1 ząbek...

Ratatouille

Ratatouille

Składniki: 1 duży bakłażan, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 cukinie, 800 g pomidorów,

Sernik na zimno z gruszkami

Sernik na zimno z gruszkami

 Składniki: 250g herbatników digestive 100 g masła 2 łyżki żelatyny w proszku 300 ml...

Tartaletki z kremem pâtissière

Tartaletki z kremem pâtissière

Składniki ciasto: 200 g mąki krupczatki 90 g cukru pudru 120 g zimnego...

Składniki:

  • 1 jajko,
  • 2 żółtka,
  • 100 g cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 250 ml śmietanki kremówki 30%,
  • 300 g truskawek.

Naczynie np. keksówkę, wyłożyć przezroczystą folią spożywczą. W misce wymieszać jajka z żółtkami i cukrem. Wstawić do kąpieli wodnej w garnku. Ubijać około 10 minut na gorącej parze, aż masa będzie puszysta, gęsta i jasna. Zdjąć miskę z garnka i nadal ubijać dalej aż masa ostygnie.

Truskawki zmiksować. Śmietanę ubić. Następnie do masy z jajek dodać ubitą śmietanę oraz mus truskawkowy. Całość przelać do keksówki i odstawić do zamrażalnika na całą noc.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia