Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Buraczki faszerowane

Buraczki faszerowane

Skład: 5 średnich buraków, 20 dag białego sera, 3-4 łyżki śmietany kwaśnej 18%, 2...

Muffiny z warzywami i szynką parmeńską

Muffiny z warzywami i szynką parmeńską

Składniki: 200g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1...

Pierogi z cukinią

Pierogi z cukinią

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki wrzącej wody.

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety: 1 kalafior, 1 jajko, 3 łyżki mąki, 1 papryczka chili, pęczek świeżej kolendry,

Indyk GONG BAO

Indyk GONG BAO

Składniki: 400g polędwiczek z piersi indyka 3 ząbki czosnku 3 cm kawałek świeżego...

Tartaletki z rabarbarem

Tartaletki z rabarbarem

Ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 1/2...

Składniki:

  • 1 jajko,
  • 2 żółtka,
  • 100 g cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 250 ml śmietanki kremówki 30%,
  • 300 g truskawek.

Naczynie np. keksówkę, wyłożyć przezroczystą folią spożywczą. W misce wymieszać jajka z żółtkami i cukrem. Wstawić do kąpieli wodnej w garnku. Ubijać około 10 minut na gorącej parze, aż masa będzie puszysta, gęsta i jasna. Zdjąć miskę z garnka i nadal ubijać dalej aż masa ostygnie.

Truskawki zmiksować. Śmietanę ubić. Następnie do masy z jajek dodać ubitą śmietanę oraz mus truskawkowy. Całość przelać do keksówki i odstawić do zamrażalnika na całą noc.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia