Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Muffiny z warzywami i szynką parmeńską

Muffiny z warzywami i szynką parmeńską

Składniki: 200g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1...

Aioli

Aioli

Składniki: 4 duże ząbki czosnku, 2 żółtka, 250 ml oliwy, 1 łyżka soku z...

Glazurowana młoda marchewka

Glazurowana młoda marchewka

Składniki: 700 g młodych marchewek, 1 szklanka bulionu warzywnego, 50 ml białego wina, 1...

Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Torcik limonkowo-malinowy

Torcik limonkowo-malinowy

Beza: 5 białek 250g cukru pudru szczypta soli

Makaron ze szparagami

Makaron ze szparagami

Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego 1 cukinia ząbek czosnku 1 pęczek białych szparagów (ok...

Składniki:

  • 1 jajko,
  • 2 żółtka,
  • 100 g cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 250 ml śmietanki kremówki 30%,
  • 300 g truskawek.

Naczynie np. keksówkę, wyłożyć przezroczystą folią spożywczą. W misce wymieszać jajka z żółtkami i cukrem. Wstawić do kąpieli wodnej w garnku. Ubijać około 10 minut na gorącej parze, aż masa będzie puszysta, gęsta i jasna. Zdjąć miskę z garnka i nadal ubijać dalej aż masa ostygnie.

Truskawki zmiksować. Śmietanę ubić. Następnie do masy z jajek dodać ubitą śmietanę oraz mus truskawkowy. Całość przelać do keksówki i odstawić do zamrażalnika na całą noc.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia