Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Serowy deser z truskawkami

Serowy deser z truskawkami

Masa serowa: serek mascarpone 250g jogurt grecki 400 ml 2 żółtka 2 łyżki cukru...

Letnia sałatka

Letnia sałatka

Składniki: opakowanie dowolnych kiełków świeży ogórek 10 dag pomidorków koktajlowych cykoria pęczek...

Wiosenne koszyczki z sałaty

Wiosenne koszyczki z sałaty

Składniki: główka sałaty 100g świeżych kiełków fasoli i soczewicy 150g gotowanej szynki 2 łyżki...

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jaglanej

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jagla…

Składniki: 150 gram kaszy jaglanej pęczek natki pietruszki i kolendry 2 pomidory 10 cm...

Sałatka brokułowa z jajkiem

Sałatka brokułowa z jajkiem

Składniki: 1 brokuł, 5 jajek, 5 pomidorów, 1 jogurt naturalny, 1 łyżka majonezu,

Curry z korbola

Curry z korbola

Skład: 600 – 700 g obranej i oczyszczonej dyni, 2 cebule (posiekać...

Składniki:

  • 1 jajko,
  • 2 żółtka,
  • 100 g cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 250 ml śmietanki kremówki 30%,
  • 300 g truskawek.

Naczynie np. keksówkę, wyłożyć przezroczystą folią spożywczą. W misce wymieszać jajka z żółtkami i cukrem. Wstawić do kąpieli wodnej w garnku. Ubijać około 10 minut na gorącej parze, aż masa będzie puszysta, gęsta i jasna. Zdjąć miskę z garnka i nadal ubijać dalej aż masa ostygnie.

Truskawki zmiksować. Śmietanę ubić. Następnie do masy z jajek dodać ubitą śmietanę oraz mus truskawkowy. Całość przelać do keksówki i odstawić do zamrażalnika na całą noc.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia