Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Składniki: 50 dag wołowiny, 30 dag ziemniaków, 2 marchewki, 1/3 selera średniego selera, 1 papryka...

Cykoria zapiekana

Cykoria zapiekana

Składniki: 8 małych cykorii 1 łyżka soku z cytryny 60 g masła 1 łyżka...

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Składniki: 1 średnia biała rzodkiew 1 marchew 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki...

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2...

Paprykowe calzone

Paprykowe calzone

Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 3/4 szklanki wody, płaska łyżka...

Kurkowe risotto

Kurkowe risotto

Składniki: 20 dag ryż risitto 40 dag kurek 150 ml białego wytrawnego wina ½...

Składniki:

  • 250g czekolady
  • 100g cukru
  • 5 jajek
  • 250 ml śmietanki 12%
  • 250 ml śmietanki 36%
  • 1/2 laski wanilii
  • 20g żelatyny
  • 2 szklanki borówek

Czekoladę utrzeć. Połowę cukru, żółtka i pestki wanilii oraz śmietankę 12% wymieszać w naczyniu wstawionym do naczynia z wrzątkiem. Dodać 220g czekolady i ubijać, aż masa zgęstnieje.

Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody, podgrzać i połączyć z masą. Masę ostudzić, dodać ubite z cukrem białka. Delikatnie wymieszać. Na dno pucharków włożyć po 2 łyżki kremu i na krem ułożyć 3 łyżki borówek. Następnie uzupełnić pucharki kremem, wstawić do lodówki. Po chwili, gdy krem zgęstnieje ułożyć na wierzch borówki i posypać tartą czekoladą. Wstawić do lodówki na około 2 godziny.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia