Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Krem z porów

Krem z porów

Składniki: 3 łyżki masła 2 duże pory 1 cebula 3 ziemniaki 1,5 litra bulionu warzywnego

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i serem

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i s…

Składniki: 4 gruszki 8 plastrów szynki parmeńskiej 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Sałatka z jarmużu w sosie miodowo-musztardowym

Sałatka z jarmużu w sosie miodowo-muszta…

Składniki: opakowanie jarmużu 200 g, opakowanie pomidorów koktajlowych 250 g, opakowanie sera pleśniowego...

Lasagne  ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem

Składniki: 250 g świeżego szpinaku 170 g płatków lasagne sól i czarny pieprzu 50...

Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Carpaccio z rzodkiewki i dipem z anchois

Carpaccio z rzodkiewki i dipem z anchois

Dip z anchois: 200 g jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 50 g anchois 3...

Składniki:

  • 250g czekolady
  • 100g cukru
  • 5 jajek
  • 250 ml śmietanki 12%
  • 250 ml śmietanki 36%
  • 1/2 laski wanilii
  • 20g żelatyny
  • 2 szklanki borówek

Czekoladę utrzeć. Połowę cukru, żółtka i pestki wanilii oraz śmietankę 12% wymieszać w naczyniu wstawionym do naczynia z wrzątkiem. Dodać 220g czekolady i ubijać, aż masa zgęstnieje.

Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody, podgrzać i połączyć z masą. Masę ostudzić, dodać ubite z cukrem białka. Delikatnie wymieszać. Na dno pucharków włożyć po 2 łyżki kremu i na krem ułożyć 3 łyżki borówek. Następnie uzupełnić pucharki kremem, wstawić do lodówki. Po chwili, gdy krem zgęstnieje ułożyć na wierzch borówki i posypać tartą czekoladą. Wstawić do lodówki na około 2 godziny.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia