Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Tureckie Pide

Tureckie Pide

Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 ml letniej wody łyżeczka drobnej soli saszetkę...

Zupa z zielonego groszku i mięty

Zupa z zielonego groszku i mięty

Składniki: 500 g zielonego groszku, 1 pęczek dymki, 2 plastry boczku, 50 g masła, 1/2...

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Skład: 6 buraków średniej wielkości (ok 1 kg), pęczek natki pietruszki, czosnek, cytryna, olej lniany,

Kwaśnica

Kwaśnica

Składniki: 0,5 kg kapusty kwaśnej 25 dkg wędzonych żeberek 15 dkg boczku wędzonego kostka...

Guacamole

Guacamole

Składniki: 1 avocado, 1 pomidor, ½ cebuli, ½ papryczki chili, kilka kropel sosu Tabasco,

Wiosenna sałatka z jajkami

Wiosenna sałatka z jajkami

Składniki: 2 jajka, kilka liści sałaty lodowej, 1/2 paczki roszpunki, kilka rzodkiewek, pół ogórka szklarniowego,

Składniki:

  • 1 jogurt naturalny 150 g (umyty kubeczek po jogurcie użyć jako miary do dalszych składników)
  • 3 kubeczki mąki
  • 2 kubeczki cukru
  • 4 jajka
  • 1 kubeczek oleju
  • 1 duża łyżka płaska proszku do pieczenia
  • skórka z cytryny
  • 400 g moreli

Jogurt przelać do miseczki. Kubeczek po jogurcie myć i wykorzystać do odmierzania pozostałych składników. Białka ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodać cukier. Po uzyskaniu jednolitej masy, dodać żółtka . Następnie dodać jogurt oraz stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlać olej i dodać skórkę z cytryny.

Morele wypestkować, pokroić w kostkę. Ułożyć na wierzch ciasta. Piec w nagrzanym do 180 st. Celsjusza piekarniku przez 45 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia