Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Śledzik otulony warzywami

Śledzik otulony warzywami

Składniki: 450g filetów śledziowych 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 duże buraki...

Klopsy wołowo-warzywne w sosie orzechowym

Klopsy wołowo-warzywne w sosie orzechowy…

Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny, 2 marchewki, 1 pietruszka, ½ selera, 1 papryka,

Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Składniki: 5 młodych ziemniaków, 250 g marynowanych śledzi, 1 zielony ogórek, 1/2 szklanki cebulek...

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Składniki: 4 cebule, wywar rosołowy, 3 łyżki mąki, 250 ml białego wina, tymianek,

Zupa pomidorowa z jabłkami

Zupa pomidorowa z jabłkami

Składniki: 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty, 30 dag wołowiny z kością, 4 pomidory, 1...

Colesław z młodej kapusty

Colesław z młodej kapusty

 Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, 1-2 startych na grubych oczkach marchwi, 1 mała...

Składniki:

  • 1 jogurt naturalny 150 g (umyty kubeczek po jogurcie użyć jako miary do dalszych składników)
  • 3 kubeczki mąki
  • 2 kubeczki cukru
  • 4 jajka
  • 1 kubeczek oleju
  • 1 duża łyżka płaska proszku do pieczenia
  • skórka z cytryny
  • 400 g moreli

Jogurt przelać do miseczki. Kubeczek po jogurcie myć i wykorzystać do odmierzania pozostałych składników. Białka ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodać cukier. Po uzyskaniu jednolitej masy, dodać żółtka . Następnie dodać jogurt oraz stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlać olej i dodać skórkę z cytryny.

Morele wypestkować, pokroić w kostkę. Ułożyć na wierzch ciasta. Piec w nagrzanym do 180 st. Celsjusza piekarniku przez 45 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia