Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Tarta z cukinią

Tarta z cukinią

  Składniki ciasto: 200 g mąki, 100 g masła, 1/2 łyżeczki soli, 4 łyżki wody.

Roladki z bakłażanów

Roladki z bakłażanów

Składniki: 2 bakłażany, 20 dag serka typu philadelfia, kilka plastrów szynki parmeńskiej 1 ząbek...

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Składniki: 5-6 plastrów schabu bez kości, 200 g kiszonej kapusty, garść suszonych grzybów, 1...

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Składniki: 5-6 papryk 2 posiekane ząbki czosnku 1 cebula 500 g mięsa mielonego wieprzowego...

Kalafior z anchois

Kalafior z anchois

Składniki: 1 kalafior, 80 g filetów anchois, 1 por, 1 cebula, 1 łyżka zielonej natki...

Kwaśnica

Kwaśnica

Składniki: 0,5 kg kapusty kwaśnej 25 dkg wędzonych żeberek 15 dkg boczku wędzonego kostka...

Składniki:

  • 1 jogurt naturalny 150 g (umyty kubeczek po jogurcie użyć jako miary do dalszych składników)
  • 3 kubeczki mąki
  • 2 kubeczki cukru
  • 4 jajka
  • 1 kubeczek oleju
  • 1 duża łyżka płaska proszku do pieczenia
  • skórka z cytryny
  • 400 g moreli

Jogurt przelać do miseczki. Kubeczek po jogurcie myć i wykorzystać do odmierzania pozostałych składników. Białka ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodać cukier. Po uzyskaniu jednolitej masy, dodać żółtka . Następnie dodać jogurt oraz stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlać olej i dodać skórkę z cytryny.

Morele wypestkować, pokroić w kostkę. Ułożyć na wierzch ciasta. Piec w nagrzanym do 180 st. Celsjusza piekarniku przez 45 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia