Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Konfitura morelowa z cydrem

Konfitura morelowa z cydrem

 Składniki: 0,5 kg moreli 25 g cukru żelującego sok z 1/2 cytryny 100 ml...

Sałatka z rabarbarem

Sałatka z rabarbarem

Składniki: 2 garście szpinaku 3 zielone szparagi 3 łodygi rabarbaru 10 orzechów włoskich 1 kulka...

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Składniki: 1 kalafior, 500 g sosu pomidorowego w kartoniku, 100 g parmezanu, 100 g...

Sałatka z brokułem i komosą

Sałatka z brokułem i komosą

Składniki: 100g komosy ryżowej 1 brokuł 3 garście świeżych liści szpinaku 50g sera pleśniowego 4...

Sałatka z kalafiora

Sałatka z kalafiora

Składniki: 1 mały kalafior 30 g rodzynek 20 g płatków migdałowych 2 łyżeczki...

Szpinakowe zawijańce

Szpinakowe zawijańce

Składniki: 3 piersi z kurczaka, 2 opakowania szpinaku świeżego, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki...

Składniki:

  • 1 jogurt naturalny 150 g (umyty kubeczek po jogurcie użyć jako miary do dalszych składników)
  • 3 kubeczki mąki
  • 2 kubeczki cukru
  • 4 jajka
  • 1 kubeczek oleju
  • 1 duża łyżka płaska proszku do pieczenia
  • skórka z cytryny
  • 400 g moreli

Jogurt przelać do miseczki. Kubeczek po jogurcie myć i wykorzystać do odmierzania pozostałych składników. Białka ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodać cukier. Po uzyskaniu jednolitej masy, dodać żółtka . Następnie dodać jogurt oraz stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlać olej i dodać skórkę z cytryny.

Morele wypestkować, pokroić w kostkę. Ułożyć na wierzch ciasta. Piec w nagrzanym do 180 st. Celsjusza piekarniku przez 45 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia