Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Carpaccio z rzodkiewki i dipem z anchois

Carpaccio z rzodkiewki i dipem z anchois

Dip z anchois: 200 g jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 50 g anchois 3...

Pâté

Pâté

Składniki: 500 g gęsich wątróbek, 1 cebula, 1 łyżeczka przyprawy korzennej, 10 suszonych śliwek, 1...

Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

Składniki: 1/2 cebuli 1/2...

Wiosenna sałatka z jajkami

Wiosenna sałatka z jajkami

Składniki: 2 jajka, kilka liści sałaty lodowej, 1/2 paczki roszpunki, kilka rzodkiewek, pół ogórka szklarniowego,

Sałatka z melonem

Sałatka z melonem

Składniki: 2 garście rukoli 1 melon miodowy 10 dag zielonych winogron 1 krążek sera...

Brukselka z boczkiem w musztardzie

Brukselka z boczkiem w musztardzie

Składniki: 500 g brukselek, łyżka masła, łyżka musztardy, 1 ząbek czosnku, 1/2 szklanki wody,

Składniki:

  • 4 brzoskwinie
  • 1 limonka
  • 500 ml owocowego białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka kolorowego pieprzu lekko zmiażdżonego
  • 5 cm laski cynamonu
  • 1 łyżka cynamonu w proszku
  • obrana skórka z jednej cytryny
  • 100g cukru pudru
  • mięta do przybrania

Krem:

  • 250 g serka mascarpone
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 3 łyżki syropu, który powstanie podczas przygotowywania brzoskwiń

Brzoskwinie sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na większe kawałki. Wino przelać do garnka dodać cynamon, sok z limonki, cukier puder, skórkę z cytryny, 1/2 pieprzu kolorowego zmiażdżonego. Całość zagotować około 1 minuty, dodać brzoskwinie i gotować około 2 minuty. Łyżą cedzakową wyciągnąć brzoskwinie i schłodzić. Powstały winny syrop również schłodzić.

Krem – śmietaną ubić, dodać cukier i po łyżce mascarpone. Ubić na puszystą masę i dodać 3 łyżki syropu.

W pucharku deserowym ułożyć krem, dodać brzoskwinie. Brzoskwinie polać kilkoma łyżkami syropu i posypać pieprzem. Udekorować miętą.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia