Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Śliwkowe ruloniki z boczku

Śliwkowe ruloniki z boczku

Skład: 100g wędzonki, 8 śliwek suszonych, wydrylowanych, 25 ml brandy lub koniaku, pół łyżeczki...

Orientalna sałatka z ogórków

Orientalna sałatka z ogórków

Składniki: 2 ogórki gruntowe świeży imbir ok. 1 cm 1 łyżka jasnego sosu...

Curry z korbola

Curry z korbola

Skład: 600 – 700 g obranej i oczyszczonej dyni, 2 cebule (posiekać...

Sałatka z rabarbarem

Sałatka z rabarbarem

Składniki: 2 garście szpinaku 3 zielone szparagi 3 łodygi rabarbaru 10 orzechów włoskich 1 kulka...

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowym serem

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowy…

Składniki: 300 g makaronu penne, 250 g zielonego groszku, 4 plastry wędzonego boczku, 2...

Langosze ze szpinakiem

Langosze ze szpinakiem

Składniki: 250 g mąki, 200 g ziemniaków, 10 łyżka cukru, 30 g drożdży, 200 ml...

Składniki:

  • 4 brzoskwinie
  • 1 limonka
  • 500 ml owocowego białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka kolorowego pieprzu lekko zmiażdżonego
  • 5 cm laski cynamonu
  • 1 łyżka cynamonu w proszku
  • obrana skórka z jednej cytryny
  • 100g cukru pudru
  • mięta do przybrania

Krem:

  • 250 g serka mascarpone
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 3 łyżki syropu, który powstanie podczas przygotowywania brzoskwiń

Brzoskwinie sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na większe kawałki. Wino przelać do garnka dodać cynamon, sok z limonki, cukier puder, skórkę z cytryny, 1/2 pieprzu kolorowego zmiażdżonego. Całość zagotować około 1 minuty, dodać brzoskwinie i gotować około 2 minuty. Łyżą cedzakową wyciągnąć brzoskwinie i schłodzić. Powstały winny syrop również schłodzić.

Krem – śmietaną ubić, dodać cukier i po łyżce mascarpone. Ubić na puszystą masę i dodać 3 łyżki syropu.

W pucharku deserowym ułożyć krem, dodać brzoskwinie. Brzoskwinie polać kilkoma łyżkami syropu i posypać pieprzem. Udekorować miętą.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia