Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałata masłowa z pesto bazyliowym

Sałata masłowa z pesto bazyliowym

Składniki: 1 główka sałaty masłowej, ser biały typu włoskiego, 2 jajka, 1 ogórek szklarniowy.

Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem i serkiem mascarpone

Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem…

Składniki: 4 brzoskwinie 1 limonka 500 ml owocowego białego wytrawnego wina 1 łyżka kolorowego...

Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Orientalna zupa warzywna

Orientalna zupa warzywna

Składniki: 1 marchewka 1 por 1/4 bulwy selera 10 suszonych grzybów Mung 1,5 l bulionu...

Botwinkowa tarta

Botwinkowa tarta

Ciasto: 150g mąki, 75g zimnego masła 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki zimnej...

Białe szparagi w sosie holenderskim

Białe szparagi w sosie holenderskim

Składniki: pęczek białych szparagów łyżeczka soli morskiej łyżeczka cukru 1/2 kostki masła 4 żółtka

Składniki:

  • 2 szklanki startej cukinii,
  • 1 1/2 szklanki cukru,
  • 2 jajka L (mniejsze 3),
  • 2 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego,
  • 2 kopiaste łyżki kakao,
  • cukier waniliowy,
  • 2 łyżki przyprawy do piernika,
  • 1 łyżka cynamonu,
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
  • kandyzowana skórka pomarańczy,
  • garść orzechów włoskich pokruszonych,
  • garść rodzynek.

Polewa:

  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej,
  • 120 g śmietany kremówki 30%,
  • 1 łyżka oleju.

Cukinię obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Jajka i cukier mikserem utrzeć na pulchną masę, dodać olej, przyprawy przesianą mąkę, sodę, proszek. Dodać cukinię, po chwili miksowania dodać bakalie.

Przelać do prostokątnej foremki „keksówki” (długość około 35cm), piec w temperaturze 180 st. C około 45-60 minut.

Po przestudzeniu polać polewą.

Polewa - Czekoladę zalewamy gorącą śmietaną. Po chwili dodajemy olej i energicznie mieszamy do uzyskania lśniącej masy.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia