Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Składniki: 1 kg wydrylowanej i obranej dyni, 1 puszka mleka kokosowego, ½ szklanki...

Kurkowe risotto

Kurkowe risotto

Składniki: 20 dag ryż risitto 40 dag kurek 150 ml białego wytrawnego wina ½...

Ciasto jogurtowe z morelami

Ciasto jogurtowe z morelami

Składniki: 1 jogurt naturalny 150 g (umyty kubeczek po jogurcie użyć...

Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

 Składniki: 400 g brzoskwiń 100 g cukru 100 ml wody sok z 1 cytryny

Jabłka zapiekane z cebulą i białą kiełbasą

Jabłka zapiekane z cebulą i białą kiełba…

Składniki: 6 kawałków białej kiełbasy (najlepiej cienkiej), 3 duże cebule, 2 jabłka, listek laurowy...

Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Składniki:

  • 2 szklanki startej cukinii,
  • 1 1/2 szklanki cukru,
  • 2 jajka L (mniejsze 3),
  • 2 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego,
  • 2 kopiaste łyżki kakao,
  • cukier waniliowy,
  • 2 łyżki przyprawy do piernika,
  • 1 łyżka cynamonu,
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
  • kandyzowana skórka pomarańczy,
  • garść orzechów włoskich pokruszonych,
  • garść rodzynek.

Polewa:

  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej,
  • 120 g śmietany kremówki 30%,
  • 1 łyżka oleju.

Cukinię obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Jajka i cukier mikserem utrzeć na pulchną masę, dodać olej, przyprawy przesianą mąkę, sodę, proszek. Dodać cukinię, po chwili miksowania dodać bakalie.

Przelać do prostokątnej foremki „keksówki” (długość około 35cm), piec w temperaturze 180 st. C około 45-60 minut.

Po przestudzeniu polać polewą.

Polewa - Czekoladę zalewamy gorącą śmietaną. Po chwili dodajemy olej i energicznie mieszamy do uzyskania lśniącej masy.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia