Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gazpacho

Gazpacho

Składniki: 1 kg pomidorów 4 kromki chleba, 1 czerwona cebula, 1 ogórek, 4 ząbki czosnku,

Guacamole

Guacamole

Składniki: 1 avocado, 1 pomidor, ½ cebuli, ½ papryczki chili, kilka kropel sosu Tabasco,

Duże pieczarki nadziewane papryką

Duże pieczarki nadziewane papryką

Składniki: 4 duże pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnki 1 papryka zielona 1 papryka czerwona

Tartaletki z rabarbarem

Tartaletki z rabarbarem

Ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 1/2...

Czosnkowy chłodnik

Czosnkowy chłodnik

Składniki: 1 kefir, 2 ogórki, 4 ząbki czosnku, pęczek rzodkiewek, pęczek koperku,

Roladki z bakłażanów

Roladki z bakłażanów

Składniki: 2 bakłażany, 20 dag serka typu philadelfia, kilka plastrów szynki parmeńskiej 1 ząbek...

Składniki:

  • 2 szklanki startej cukinii,
  • 1 1/2 szklanki cukru,
  • 2 jajka L (mniejsze 3),
  • 2 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego,
  • 2 kopiaste łyżki kakao,
  • cukier waniliowy,
  • 2 łyżki przyprawy do piernika,
  • 1 łyżka cynamonu,
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
  • kandyzowana skórka pomarańczy,
  • garść orzechów włoskich pokruszonych,
  • garść rodzynek.

Polewa:

  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej,
  • 120 g śmietany kremówki 30%,
  • 1 łyżka oleju.

Cukinię obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Jajka i cukier mikserem utrzeć na pulchną masę, dodać olej, przyprawy przesianą mąkę, sodę, proszek. Dodać cukinię, po chwili miksowania dodać bakalie.

Przelać do prostokątnej foremki „keksówki” (długość około 35cm), piec w temperaturze 180 st. C około 45-60 minut.

Po przestudzeniu polać polewą.

Polewa - Czekoladę zalewamy gorącą śmietaną. Po chwili dodajemy olej i energicznie mieszamy do uzyskania lśniącej masy.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia