Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Marynowana dynia

Marynowana dynia

Składniki: 1 kg dyni, 250 g cukru, 200 ml octu, kawałek cynamonu, 6 goździków.

Brownie z truskawkami

Brownie z truskawkami

Składniki: 200 g truskawek 3 tabliczki gorzkiej czekolady 3 x 100 g 200...

Warzywne szaszłyki

Warzywne szaszłyki

Składniki: 3 kolorowe papryki 1 cebula 1 cukinia 10 pieczarek 10 pomidorków koktajlowych

Tiramisu z malinami

Tiramisu z malinami

Składniki: 250 g sera mascarpone 3 jajka 50 g cukru 3 łyżki...

Wiosenny chłodnik

Wiosenny chłodnik

Składniki: 1 pęczek botwiny 2 górki kiszone 1 litr kefiru lub ...

Konfitura morelowa z cydrem

Konfitura morelowa z cydrem

 Składniki: 0,5 kg moreli 25 g cukru żelującego sok z 1/2 cytryny 100 ml...

Składniki:

  • 2 szklanki startej cukinii,
  • 1 1/2 szklanki cukru,
  • 2 jajka L (mniejsze 3),
  • 2 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego,
  • 2 kopiaste łyżki kakao,
  • cukier waniliowy,
  • 2 łyżki przyprawy do piernika,
  • 1 łyżka cynamonu,
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
  • kandyzowana skórka pomarańczy,
  • garść orzechów włoskich pokruszonych,
  • garść rodzynek.

Polewa:

  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej,
  • 120 g śmietany kremówki 30%,
  • 1 łyżka oleju.

Cukinię obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Jajka i cukier mikserem utrzeć na pulchną masę, dodać olej, przyprawy przesianą mąkę, sodę, proszek. Dodać cukinię, po chwili miksowania dodać bakalie.

Przelać do prostokątnej foremki „keksówki” (długość około 35cm), piec w temperaturze 180 st. C około 45-60 minut.

Po przestudzeniu polać polewą.

Polewa - Czekoladę zalewamy gorącą śmietaną. Po chwili dodajemy olej i energicznie mieszamy do uzyskania lśniącej masy.

Smacznego!

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia