Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Tiramisu z malinami

Tiramisu z malinami

Składniki: 250 g sera mascarpone 3 jajka 50 g cukru 3 łyżki...

Śliwki w occie

Śliwki w occie

Skład: 1 kg śliwek węgierek, 150 g cukru, 200 ml octu, kilka goździków, laska cynamonu,

Lody jagodowe

Lody jagodowe

Składniki: 3 żółtka jaj, 80 g cukru, 200 ml śmietanki 30% 200 g...

Zapiekane naleśniki z warzywami

Zapiekane naleśniki z warzywami

Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 200 g mąki 350 ml mleka sól 2 łyżki oleju rzepakowego

Sałatka z bobu

Sałatka z bobu

Składniki: 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu sok z 1/2 cytryny 1 ząbek...

Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Składniki: 1 cebula 1/4 bulwy selera 1 por (biała część) 1 łyżka oliwy 1...

Składniki:

  • 2 szklanki startej cukinii,
  • 1 1/2 szklanki cukru,
  • 2 jajka L (mniejsze 3),
  • 2 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego,
  • 2 kopiaste łyżki kakao,
  • cukier waniliowy,
  • 2 łyżki przyprawy do piernika,
  • 1 łyżka cynamonu,
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
  • kandyzowana skórka pomarańczy,
  • garść orzechów włoskich pokruszonych,
  • garść rodzynek.

Polewa:

  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej,
  • 120 g śmietany kremówki 30%,
  • 1 łyżka oleju.

Cukinię obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Jajka i cukier mikserem utrzeć na pulchną masę, dodać olej, przyprawy przesianą mąkę, sodę, proszek. Dodać cukinię, po chwili miksowania dodać bakalie.

Przelać do prostokątnej foremki „keksówki” (długość około 35cm), piec w temperaturze 180 st. C około 45-60 minut.

Po przestudzeniu polać polewą.

Polewa - Czekoladę zalewamy gorącą śmietaną. Po chwili dodajemy olej i energicznie mieszamy do uzyskania lśniącej masy.

Smacznego!

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia