Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Hiszpańska tortilla z kukurydzą i suszonymi pomidorami

Hiszpańska tortilla z kukurydzą i suszon…

Składniki: 250 g ziemniaków 4 łyżki oliwy 4 łyżki słodkiej kukurydzy 5 suszonych pomidorów 3...

Szpinakowe zawijańce

Szpinakowe zawijańce

Składniki: 3 piersi z kurczaka, 2 opakowania szpinaku świeżego, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki...

Panna cotta

Panna cotta

Ciasto: 500 ml śmietanki 30 % 500 ml mleka 3,2 % 80 g...

Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Składniki: 1 cebula 1/4 bulwy selera 1 por (biała część) 1 łyżka oliwy 1...

Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Składniki: 5 młodych ziemniaków, 250 g marynowanych śledzi, 1 zielony ogórek, 1/2 szklanki cebulek...

Zabajone z owocami lata

Zabajone z owocami lata

Składniki: 4 żółtka, 4 łyżki drobnego cukru, 50 ml rumu, garść świeżych owoców...

Składniki:

  • 4 małe lub 2 duże jabłka,
  • herbatniki typu petit beurre,
  • 400 ml gęstej śmietany 30%,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • 1 cytryny.

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Owoce przełożyć do garnka, dodać z odrobinę wody, łyżeczkę cynamonu, 2 łyżki cukru, sok z połówki cytryny. Delikatnie zagotować. Ostudzić. Herbatniki drobno pokruszyć, następnie podsmażyć na suchej patelni na lekko brązowy kolor. Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Składniki układać w pucharku w kolejności: jabłka, herbatniki, śmietana, jabłka, herbatniki, śmietana. Po przygotowaniu włożyć do lodówki na 1 godzinę.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia