Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa włoska z młodych warzyw

Zupa włoska z młodych warzyw

Składniki: 300g bobu 1/2 cebuli 3 marchewki 1/2 cukinii 5 liści sałaty lodowej

Zupa z zielonego groszku i mięty

Zupa z zielonego groszku i mięty

Składniki: 500 g zielonego groszku, 1 pęczek dymki, 2 plastry boczku, 50 g masła, 1/2...

Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

Składniki: 1/2 cebuli 1/2...

Ziemniaki mirepoix

Ziemniaki mirepoix

Składniki: 250 g ziemniaków pokrojonych w kostkę, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 100 ml...

Warzywne szaszłyki

Warzywne szaszłyki

Składniki: 3 kolorowe papryki 1 cebula 1 cukinia 10 pieczarek 10 pomidorków koktajlowych

Truskawkowe semifredo

Truskawkowe semifredo

Składniki: 1 jajko, 2 żółtka, 100 g cukru, cukier waniliowy, 250 ml śmietanki kremówki 30%,

Składniki:

  • 6 kawałków białej kiełbasy (najlepiej cienkiej),
  • 3 duże cebule,
  • 2 jabłka,
  • listek laurowy ,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego,
  • kilka ziarenek czarnego pieprzu,
  • szklanka czerwonego półsłodkiego wina,
  • olej,
  • mielony kminek,
  • majeranek,
  • ostra papryka mielona,
  • 1/2 łyżeczki cukru,
  • sól, pieprz.

Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Zeszklić na oleju. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, kminkiem dodać cukier i ostrą paprykę. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do cebuli dodać listek laurowy oraz ziarenka ziela angielskiego i pieprzu. Cebulę przełożyć do żaroodpornego pła-skiego naczynia. Na cebuli ułożyć kawałki białej kiełbasy. Posmarować kiełbasy olejem. Całość zalać czerwonym winem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 min w temperaturze 180 stopni.

Jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, następnie pokroić w łódeczki. Oprószyć ma-jerankiem i kminkiem oraz odrobiną soli. Razem piec jeszcze około 15 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia