Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 120 g zwykłej zielonej fasolki 1 mała...

Selerowy krem

Selerowy krem

Składniki: 1 seler, oliwa, 1 litr wody ser pleśniowy, kostka rosołowa,

Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Składniki: 4 duże jabłka szklanka mleka 2 łyżki cukru żółtko łyżka mąki ziemniaczanej

Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Paprykowe calzone

Paprykowe calzone

Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 3/4 szklanki wody, płaska łyżka...

Kurczak z jabłkami

Kurczak z jabłkami

Skład: 50 dag piersi z kurczaka, syrop klonowy lub miód, 1 łyżka octu...

Składniki:

  • 6 kawałków białej kiełbasy (najlepiej cienkiej),
  • 3 duże cebule,
  • 2 jabłka,
  • listek laurowy ,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego,
  • kilka ziarenek czarnego pieprzu,
  • szklanka czerwonego półsłodkiego wina,
  • olej,
  • mielony kminek,
  • majeranek,
  • ostra papryka mielona,
  • 1/2 łyżeczki cukru,
  • sól, pieprz.

Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Zeszklić na oleju. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, kminkiem dodać cukier i ostrą paprykę. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do cebuli dodać listek laurowy oraz ziarenka ziela angielskiego i pieprzu. Cebulę przełożyć do żaroodpornego pła-skiego naczynia. Na cebuli ułożyć kawałki białej kiełbasy. Posmarować kiełbasy olejem. Całość zalać czerwonym winem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 min w temperaturze 180 stopni.

Jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, następnie pokroić w łódeczki. Oprószyć ma-jerankiem i kminkiem oraz odrobiną soli. Razem piec jeszcze około 15 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia