Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Selerowy krem

Selerowy krem

Składniki: 1 seler, oliwa, 1 litr wody ser pleśniowy, kostka rosołowa,

Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

Składniki: 1/2 cebuli 1/2...

Langosze ze szpinakiem

Langosze ze szpinakiem

Składniki: 250 g mąki, 200 g ziemniaków, 10 łyżka cukru, 30 g drożdży, 200 ml...

Marchewkowe ślimaczki

Marchewkowe ślimaczki

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże marchewki 2 kabanosy 1 cebula sól, pieprz i czerwona...

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porzeczki

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porze…

Składniki: 4 płaty pstrąga łososiowego ze skórą– każdy około 120g 1/2 cytryny sól...

Aioli

Aioli

Składniki: 4 duże ząbki czosnku, 2 żółtka, 250 ml oliwy, 1 łyżka soku z...

Ciasto naleśnikowe:

  • 3 jajka
  • 200 g mąki
  • 350 ml mleka
  • sól
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Farsz:

  • czerwona fasola z puszki
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duża marchewka
  • 4 pomidory
  • liście świeżej bazylii
  • 350 g sera ricotta
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki świeżo startego parmezanu
  • sól i pieprz

Jajka ubić dodać mleko, mąkę oraz olej. Zmiksować, odstawić na 30 minut. Po tym czasie smażyć cienkie naleśniki.

Marchewkę i cukinię pokroić cienko w paski. Do marchewki można użyć wykrojnik julienne do warzyw. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Marchew, cukinię, paprykę smażyć na oliwie przez 10 minut na małym ogniu. Dodać pomidory, smażyć jeszcze chwilę. Doprawić solą i pieprzem, odstawić do przestygnięcia. Następnie dodać przepłukaną odsączoną fasolę oraz posiekaną bazylię.

Do przestudzonych warzyw dodać ser ricotta, żółtko, parmezan i doprawić pieprzem. Naleśniki wypełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, posypać parmezanem. Przykryć folią aluminiową i zapiekać 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia