Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szynką parmeńską

Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szy…

Składniki: 4 duże jajka, 4 łyżki płynnej kremówki 30%, 4 łyżki posiekanego cienkiego...

Kalafior z anchois

Kalafior z anchois

Składniki: 1 kalafior, 80 g filetów anchois, 1 por, 1 cebula, 1 łyżka zielonej natki...

Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Składniki: 200 g łuskanej czerwonej soczewicy 2 cebule 4 łyżki oliwy 4 pomidory...

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Składniki: 1 brokuł (większy) 2 ziemniaki 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Węgierskie leczo

Węgierskie leczo

Składniki: 3 papryki (każda w innym kolorze) 4 pomidory 2 cebule 2 kiełbasy mocno...

Składniki:

  • 1/2 cebuli
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 pomidor
  • 2 białka z jajek
  • 1 całe jajko
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 1 łyżka świeżego szczypiorku
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • garść rukoli
  • sól, pieprz, kurkuma

Cebulę, pomidora i paprykę pokroić w średniej wielkości kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Pokroić w kostkę szynkę. Na łyżce oliwy zeszklić cebulę. Jajo i białka lekko ubić, wymieszać z szynką, pomidorem, papryką i szczypiorkiem oraz ostudzoną cebulą. Całość doprawić solą, pieprzem, kurkumą. Masę wylać na patelnię i smażyć pod przykryciem na małym ogniu, aż spód się lekko przypiecze. Usmażony omlet przełożyć na talerz i posypać rukolą.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia