Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Ziemniaki po kanaryjsku

Ziemniaki po kanaryjsku

Składniki: 0,5 kg małych ziemniaków, 2-3 łyżek soli morskiej.

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Składniki: 50 dag wołowiny, 30 dag ziemniaków, 2 marchewki, 1/3 selera średniego selera, 1 papryka...

Orientalna sałatka z ogórków

Orientalna sałatka z ogórków

Składniki: 2 ogórki gruntowe świeży imbir ok. 1 cm 1 łyżka jasnego sosu...

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Składniki: 200 g łuskanej czerwonej soczewicy 2 cebule 4 łyżki oliwy 4 pomidory...

Tartaletki z rabarbarem

Tartaletki z rabarbarem

Ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 1/2...

Serowy deser z truskawkami

Serowy deser z truskawkami

Masa serowa: serek mascarpone 250g jogurt grecki 400 ml 2 żółtka 2 łyżki cukru...

Składniki:

  • 1/2 cebuli
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 pomidor
  • 2 białka z jajek
  • 1 całe jajko
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 1 łyżka świeżego szczypiorku
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • garść rukoli
  • sól, pieprz, kurkuma

Cebulę, pomidora i paprykę pokroić w średniej wielkości kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Pokroić w kostkę szynkę. Na łyżce oliwy zeszklić cebulę. Jajo i białka lekko ubić, wymieszać z szynką, pomidorem, papryką i szczypiorkiem oraz ostudzoną cebulą. Całość doprawić solą, pieprzem, kurkumą. Masę wylać na patelnię i smażyć pod przykryciem na małym ogniu, aż spód się lekko przypiecze. Usmażony omlet przełożyć na talerz i posypać rukolą.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia