Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Składniki: 1 średnia biała rzodkiew 1 marchew 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki...

Wielkanocne gniazdka

Wielkanocne gniazdka

Składniki: 4 duże cebule 100g wędzonego boczku 150g boczniaków 3 łyżki oleju sól i pieprz, szczypta...

Wiosenny chłodnik

Wiosenny chłodnik

Składniki: 1 pęczek botwiny 2 górki kiszone 1 litr kefiru lub ...

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Składniki: 4 cebule, wywar rosołowy, 3 łyżki mąki, 250 ml białego wina, tymianek,

Sałatka z bobu

Sałatka z bobu

Składniki: 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu sok z 1/2 cytryny 1 ząbek...

Składniki:

  • 1/2 cebuli
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 pomidor
  • 2 białka z jajek
  • 1 całe jajko
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 1 łyżka świeżego szczypiorku
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • garść rukoli
  • sól, pieprz, kurkuma

Cebulę, pomidora i paprykę pokroić w średniej wielkości kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Pokroić w kostkę szynkę. Na łyżce oliwy zeszklić cebulę. Jajo i białka lekko ubić, wymieszać z szynką, pomidorem, papryką i szczypiorkiem oraz ostudzoną cebulą. Całość doprawić solą, pieprzem, kurkumą. Masę wylać na patelnię i smażyć pod przykryciem na małym ogniu, aż spód się lekko przypiecze. Usmażony omlet przełożyć na talerz i posypać rukolą.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia