Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałata masłowa z pesto bazyliowym

Sałata masłowa z pesto bazyliowym

Składniki: 1 główka sałaty masłowej, ser biały typu włoskiego, 2 jajka, 1 ogórek szklarniowy.

Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Składniki: 1 cebula 1/4 bulwy selera 1 por (biała część) 1 łyżka oliwy 1...

Krem czekoladowy z borówkami

Krem czekoladowy z borówkami

Składniki: 250g czekolady 100g cukru 5 jajek 250 ml śmietanki 12% 250 ml śmietanki 36%

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Składniki: 2 kg truskawek 70 dkg agrestu 1 szklanka cukru

Placki z cukinii

Placki z cukinii

Składniki: 3 cukinie 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku 1 cebula

Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Składniki:

  • 1/2 cebuli
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 pomidor
  • 2 białka z jajek
  • 1 całe jajko
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 1 łyżka świeżego szczypiorku
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • garść rukoli
  • sól, pieprz, kurkuma

Cebulę, pomidora i paprykę pokroić w średniej wielkości kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Pokroić w kostkę szynkę. Na łyżce oliwy zeszklić cebulę. Jajo i białka lekko ubić, wymieszać z szynką, pomidorem, papryką i szczypiorkiem oraz ostudzoną cebulą. Całość doprawić solą, pieprzem, kurkumą. Masę wylać na patelnię i smażyć pod przykryciem na małym ogniu, aż spód się lekko przypiecze. Usmażony omlet przełożyć na talerz i posypać rukolą.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia