Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Strudel jabłkowy

Strudel jabłkowy

Składniki ciasto: 250g mąki, pół szklanki wody, 1 jajko, 50g cukru pudru, łyżka oliwy,

Lasagne  ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem

Składniki: 250 g świeżego szpinaku 170 g płatków lasagne sól i czarny pieprzu 50...

Truskawki balsamiczne z lodami

Truskawki balsamiczne z lodami

Składniki: 450 g świeżych truskawek 2-3 łyżki octu balsamicznego najwyższej jakości czarny świeżo...

Tartaletki z kremem pâtissière

Tartaletki z kremem pâtissière

Składniki ciasto: 200 g mąki krupczatki 90 g cukru pudru 120 g zimnego...

Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Składniki: 16 dużych pieczarek 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki...

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielonych szparagach

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielon…

Składniki: 4 jajka 8 zielonych szparagów łyżka octu łyżeczka cukru łyżeczka soli,

Składniki:

  • 3 cukinie
  • 2 jajka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 150 g mąki
  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku,
  • 3 łyżki szczypiorku,
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • świeżo starta gałka muszkatołowa
  • oliwa do smażenia

Cukinię utrzeć na tarce, oprószyć solą i odłożyć na 30 minut. Odcisnąć ręką nadmiar płynu z cukinii, rozłożyć na papierze kuchennym, by reszta soku wsiąkła w papier. Zmieszać cukinię z posiekaną cebulą, szczypiorkiem, posiekanym koperkiem, jajkami, bułką tartą, gałką muszkatołową, mąką i posiekanym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.

Smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.

Podawać z gęstą śmietaną lub jogurtem greckim. Wybornie smakują na drugi dzień, pokrojone w paseczki i odsmażone na odrobinie masła.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia