Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Creme brulee ze śliwkami

Creme brulee ze śliwkami

Składniki: 400 g śliwek, 400 ml śmietany 30%, 100 ml mleka, cukier waniliowy, 4 żółtka,

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Składniki: 1 kg wydrylowanej i obranej dyni, 1 puszka mleka kokosowego, ½ szklanki...

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Składniki: 1 kalafior, 500 g sosu pomidorowego w kartoniku, 100 g parmezanu, 100 g...

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Składniki: 5-6 plastrów schabu bez kości, 200 g kiszonej kapusty, garść suszonych grzybów, 1...

Białe szparagi w sosie holenderskim

Białe szparagi w sosie holenderskim

Składniki: pęczek białych szparagów łyżeczka soli morskiej łyżeczka cukru 1/2 kostki masła 4 żółtka

Klopsy wołowo-warzywne w sosie orzechowym

Klopsy wołowo-warzywne w sosie orzechowy…

Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny, 2 marchewki, 1 pietruszka, ½ selera, 1 papryka,

Składniki:

  • 3 cukinie
  • 2 jajka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 150 g mąki
  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku,
  • 3 łyżki szczypiorku,
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • świeżo starta gałka muszkatołowa
  • oliwa do smażenia

Cukinię utrzeć na tarce, oprószyć solą i odłożyć na 30 minut. Odcisnąć ręką nadmiar płynu z cukinii, rozłożyć na papierze kuchennym, by reszta soku wsiąkła w papier. Zmieszać cukinię z posiekaną cebulą, szczypiorkiem, posiekanym koperkiem, jajkami, bułką tartą, gałką muszkatołową, mąką i posiekanym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.

Smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.

Podawać z gęstą śmietaną lub jogurtem greckim. Wybornie smakują na drugi dzień, pokrojone w paseczki i odsmażone na odrobinie masła.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia