Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka z kalafiora

Sałatka z kalafiora

Składniki: 1 mały kalafior 30 g rodzynek 20 g płatków migdałowych 2 łyżeczki...

Duże pieczarki nadziewane papryką

Duże pieczarki nadziewane papryką

Składniki: 4 duże pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnki 1 papryka zielona 1 papryka czerwona

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Składniki: 500 g białej kiełbasy włoszczyzna 1 cebula 1 korzeń chrzanu – 150 g...

Sałatka z ziemniaków

Sałatka z ziemniaków

Składniki: 5 średnich ziemniaków 3 łyżki kaparów w zalewie 15 małych cebulek marynowanych 2...

Brownie z truskawkami

Brownie z truskawkami

Składniki: 200 g truskawek 3 tabliczki gorzkiej czekolady 3 x 100 g 200...

Deser gruszkowy z jogurtem

Deser gruszkowy z jogurtem

Składniki: 4 gruszki 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1/4 łyżeczki cynamonu 1 mały jogurt...

Składniki:

  • 3 cukinie
  • 2 jajka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 150 g mąki
  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku,
  • 3 łyżki szczypiorku,
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • świeżo starta gałka muszkatołowa
  • oliwa do smażenia

Cukinię utrzeć na tarce, oprószyć solą i odłożyć na 30 minut. Odcisnąć ręką nadmiar płynu z cukinii, rozłożyć na papierze kuchennym, by reszta soku wsiąkła w papier. Zmieszać cukinię z posiekaną cebulą, szczypiorkiem, posiekanym koperkiem, jajkami, bułką tartą, gałką muszkatołową, mąką i posiekanym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.

Smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.

Podawać z gęstą śmietaną lub jogurtem greckim. Wybornie smakują na drugi dzień, pokrojone w paseczki i odsmażone na odrobinie masła.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia