Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa krem ze szparagów

Zupa krem ze szparagów

Składniki: 2 pęczki białych szparagów 1 szklanka bulionu 1/2 szklanki śmietany 18% do...

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety: 1 kalafior, 1 jajko, 3 łyżki mąki, 1 papryczka chili, pęczek świeżej kolendry,

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkowym

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkow…

Skład: 500 g makaronu maccheroni, ½ pęczka pietruszki, ½ pęczka bazylii, 10 g tartego...

Małże z zieloną pietruszką

Małże z zieloną pietruszką

Składniki: 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 1 kg świeżych małży (w muszlach) 1...

Kotleciki z ciecierzycy

Kotleciki z ciecierzycy

Składniki: 300 g suchych nasion ciecierzycy 20 g cebuli 2 ząbki czosnku 4...

Sałatka z jarmużu w sosie miodowo-musztardowym

Sałatka z jarmużu w sosie miodowo-muszta…

Składniki: opakowanie jarmużu 200 g, opakowanie pomidorów koktajlowych 250 g, opakowanie sera pleśniowego...

Składniki:

  • paczka ciasta francuskiego
  • pęczek białych szparagów (8 szt.)
  • opakowanie szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka cukru
  • świeżo zmielony pieprz

Szparagi obrać, opłukać, odłamać zdrewniałe końce. Gotować przez 5 minut w wodzie z dodatkiem cukru i soli.

Z ciasta francuskiego wyciąć 8 pasków. Owinąć szynkę wokół szparagów, a następnie owinąć ciastem francuskim. Ciasto posmarować żółtkiem. Owinięte szparagi wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 minut. Po wyjęciu oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia