Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Składniki ciasto: 700 g ugotowanych ziemniaków, 350 g mąki pszennej, 2 łyżki posiekanych...

Śliwki w occie

Śliwki w occie

Skład: 1 kg śliwek węgierek, 150 g cukru, 200 ml octu, kilka goździków, laska cynamonu,

Brownie z truskawkami

Brownie z truskawkami

Składniki: 200 g truskawek 3 tabliczki gorzkiej czekolady 3 x 100 g 200...

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2...

Smażona kalarepa

Smażona kalarepa

Składniki: 2 duże kalarepki 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula sól, pieprz olej

Krem z porów

Krem z porów

Składniki: 3 łyżki masła 2 duże pory 1 cebula 3 ziemniaki 1,5 litra bulionu warzywnego

Składniki:

  • paczka ciasta francuskiego
  • pęczek białych szparagów (8 szt.)
  • opakowanie szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka cukru
  • świeżo zmielony pieprz

Szparagi obrać, opłukać, odłamać zdrewniałe końce. Gotować przez 5 minut w wodzie z dodatkiem cukru i soli.

Z ciasta francuskiego wyciąć 8 pasków. Owinąć szynkę wokół szparagów, a następnie owinąć ciastem francuskim. Ciasto posmarować żółtkiem. Owinięte szparagi wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 minut. Po wyjęciu oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia