Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Parzybroda (zupa wielkopolska)

Parzybroda (zupa wielkopolska)

Składniki: 1 główka kapusty włoskiej, 50 dag ziemniaków, 30 dag mięsa wołowego (polędwica) 1...

Langosze ze szpinakiem

Langosze ze szpinakiem

Składniki: 250 g mąki, 200 g ziemniaków, 10 łyżka cukru, 30 g drożdży, 200 ml...

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Składniki: 1 kg wydrylowanej i obranej dyni, 1 puszka mleka kokosowego, ½ szklanki...

Guacamole

Guacamole

Składniki: 1 avocado, 1 pomidor, ½ cebuli, ½ papryczki chili, kilka kropel sosu Tabasco,

Glazurowana młoda marchewka

Glazurowana młoda marchewka

Składniki: 700 g młodych marchewek, 1 szklanka bulionu warzywnego, 50 ml białego wina, 1...

Zabajone z owocami lata

Zabajone z owocami lata

Składniki: 4 żółtka, 4 łyżki drobnego cukru, 50 ml rumu, garść świeżych owoców...

Składniki:

  • paczka ciasta francuskiego
  • pęczek białych szparagów (8 szt.)
  • opakowanie szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka cukru
  • świeżo zmielony pieprz

Szparagi obrać, opłukać, odłamać zdrewniałe końce. Gotować przez 5 minut w wodzie z dodatkiem cukru i soli.

Z ciasta francuskiego wyciąć 8 pasków. Owinąć szynkę wokół szparagów, a następnie owinąć ciastem francuskim. Ciasto posmarować żółtkiem. Owinięte szparagi wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 minut. Po wyjęciu oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia