Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Jajka zapiekane ze szpinakiem

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 100g szpinaku 100g tartego sera (może być...

Śledzik otulony warzywami

Śledzik otulony warzywami

Składniki: 450g filetów śledziowych 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 duże buraki...

Tartaletki z czerwoną cebulą

Tartaletki z czerwoną cebulą

Składniki: 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego łyżka oliwy 200g czerwonej cebuli, drobno posiekanej 1...

Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

 Składniki: 400 g brzoskwiń 100 g cukru 100 ml wody sok z 1 cytryny

Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Pierogi z młodą kapustą

Pierogi z młodą kapustą

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki gorącej wody,

Składniki:

  • paczka ciasta francuskiego
  • pęczek białych szparagów (8 szt.)
  • opakowanie szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka cukru
  • świeżo zmielony pieprz

Szparagi obrać, opłukać, odłamać zdrewniałe końce. Gotować przez 5 minut w wodzie z dodatkiem cukru i soli.

Z ciasta francuskiego wyciąć 8 pasków. Owinąć szynkę wokół szparagów, a następnie owinąć ciastem francuskim. Ciasto posmarować żółtkiem. Owinięte szparagi wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 minut. Po wyjęciu oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia