Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Marynowana dynia

Marynowana dynia

Składniki: 1 kg dyni, 250 g cukru, 200 ml octu, kawałek cynamonu, 6 goździków.

Kotleciki z ciecierzycy

Kotleciki z ciecierzycy

Składniki: 300 g suchych nasion ciecierzycy 20 g cebuli 2 ząbki czosnku 4...

Hiszpańska tortilla z kukurydzą i suszonymi pomidorami

Hiszpańska tortilla z kukurydzą i suszon…

Składniki: 250 g ziemniaków 4 łyżki oliwy 4 łyżki słodkiej kukurydzy 5 suszonych pomidorów 3...

Kalafior z anchois

Kalafior z anchois

Składniki: 1 kalafior, 80 g filetów anchois, 1 por, 1 cebula, 1 łyżka zielonej natki...

Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

 Składniki: 400 g brzoskwiń 100 g cukru 100 ml wody sok z 1 cytryny

Składniki:

  • główka młodej kapusty,
  • 1 cebula,
  • 2 pomidory,
  • pęczek koperku,
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego,
  • 1 liść laurowy,
  • 2 ziarenka ziela angielskiego,
  • 2 łyżki masła,
  • sól, pieprz.

Kapustę posiekać. W szerokim, wysokim garnku rozpuścić masło. Posiekać drobno cebulę i zeszklić na maśle (nie przyrumieniać). Wrzucić kapustę i podlać połową szklanki bulionu warzywnego. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić przez 20 minut. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić na drobną kostkę. Koperek drobno pokroić i dodać razem z pomidorami. Dusić dalej przez 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać do mięs grillowanych i jako dodatek do młodych ziemniaków.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia