Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Śledzik otulony warzywami

Śledzik otulony warzywami

Składniki: 450g filetów śledziowych 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 duże buraki...

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

Składniki: paczka ciasta francuskiego pęczek białych szparagów (8 szt.) opakowanie szynki szwarcwaldzkiej...

Seler naciowy w sosie holenderskim

Seler naciowy w sosie holenderskim

Skład: 1 seler naciowy, 200 ml rosołu, łyżka masła 4 żółtka, 120 g masła,

Krem czekoladowy z borówkami

Krem czekoladowy z borówkami

Składniki: 250g czekolady 100g cukru 5 jajek 250 ml śmietanki 12% 250 ml śmietanki 36%

Wątróbka z brzoskwiniami i pomarańczą

Wątróbka z brzoskwiniami i pomarańczą

Składniki: 500g wątróbki indyczej lub kurzej 2 brzoskwinie 1 pomarańcza sól, pieprz olej do smażenia

Lekka rolada z jabłkami

Lekka rolada z jabłkami

Ciasto: 5 jajek 15 dag cukru 10 dag mąki 1 łyżka masła do posmarowania...

Składniki:

  • główka młodej kapusty,
  • 1 cebula,
  • 2 pomidory,
  • pęczek koperku,
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego,
  • 1 liść laurowy,
  • 2 ziarenka ziela angielskiego,
  • 2 łyżki masła,
  • sól, pieprz.

Kapustę posiekać. W szerokim, wysokim garnku rozpuścić masło. Posiekać drobno cebulę i zeszklić na maśle (nie przyrumieniać). Wrzucić kapustę i podlać połową szklanki bulionu warzywnego. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić przez 20 minut. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić na drobną kostkę. Koperek drobno pokroić i dodać razem z pomidorami. Dusić dalej przez 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać do mięs grillowanych i jako dodatek do młodych ziemniaków.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia