Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Carpaccio z rzodkiewki i dipem z anchois

Carpaccio z rzodkiewki i dipem z anchois

Dip z anchois: 200 g jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 50 g anchois 3...

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Składniki: 1 brokuł (większy) 2 ziemniaki 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Orientalne gołąbki

Orientalne gołąbki

Składniki: 1 kapusta włoska, 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka, 250 g...

Śledzik otulony warzywami

Śledzik otulony warzywami

Składniki: 450g filetów śledziowych 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 duże buraki...

Gazpacho

Gazpacho

Składniki: 1 kg pomidorów 4 kromki chleba, 1 czerwona cebula, 1 ogórek, 4 ząbki czosnku,

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Składniki: 500 g białej kiełbasy włoszczyzna 1 cebula 1 korzeń chrzanu – 150 g...

Składniki:

  • główka młodej kapusty,
  • 1 cebula,
  • 2 pomidory,
  • pęczek koperku,
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego,
  • 1 liść laurowy,
  • 2 ziarenka ziela angielskiego,
  • 2 łyżki masła,
  • sól, pieprz.

Kapustę posiekać. W szerokim, wysokim garnku rozpuścić masło. Posiekać drobno cebulę i zeszklić na maśle (nie przyrumieniać). Wrzucić kapustę i podlać połową szklanki bulionu warzywnego. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić przez 20 minut. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić na drobną kostkę. Koperek drobno pokroić i dodać razem z pomidorami. Dusić dalej przez 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać do mięs grillowanych i jako dodatek do młodych ziemniaków.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia