Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Ciasto cynamonowo-korzenne

Ciasto cynamonowo-korzenne

Składniki: 2 szklanki startej cukinii, 1 1/2 szklanki cukru, 2 jajka L (mniejsze...

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Składniki ciasto: 700 g ugotowanych ziemniaków, 350 g mąki pszennej, 2 łyżki posiekanych...

Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Składniki: 5 młodych ziemniaków, 250 g marynowanych śledzi, 1 zielony ogórek, 1/2 szklanki cebulek...

Grillowane krewetki tygrysie z białą rzodkwią

Grillowane krewetki tygrysie z białą rzo…

Składniki: 300 g białej rzodkwi 12 krewetek tygrysich 5 łyżki sosu sojowego 4 łyżki...

Wątróbka z brzoskwiniami i pomarańczą

Wątróbka z brzoskwiniami i pomarańczą

Składniki: 500g wątróbki indyczej lub kurzej 2 brzoskwinie 1 pomarańcza sól, pieprz olej do smażenia

Chutney z agrestu

Chutney z agrestu

Składniki: 500 g agrestu 2 cebule dymki 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 15...

Składniki:

  • główka młodej kapusty,
  • 1 cebula,
  • 2 pomidory,
  • pęczek koperku,
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego,
  • 1 liść laurowy,
  • 2 ziarenka ziela angielskiego,
  • 2 łyżki masła,
  • sól, pieprz.

Kapustę posiekać. W szerokim, wysokim garnku rozpuścić masło. Posiekać drobno cebulę i zeszklić na maśle (nie przyrumieniać). Wrzucić kapustę i podlać połową szklanki bulionu warzywnego. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić przez 20 minut. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić na drobną kostkę. Koperek drobno pokroić i dodać razem z pomidorami. Dusić dalej przez 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać do mięs grillowanych i jako dodatek do młodych ziemniaków.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia