Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pierogi z młodą kapustą

Pierogi z młodą kapustą

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki gorącej wody,

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety: 1 kalafior, 1 jajko, 3 łyżki mąki, 1 papryczka chili, pęczek świeżej kolendry,

Deser z truskawek i melona

Deser z truskawek i melona

Składniki: 300 g truskawek, 1/2 melona miodowego, pęczek mięty, 2 łyżki cukru brązowego, 1/2 cytryny,

Owocowa sałatka z kurczakiem

Owocowa sałatka z kurczakiem

Składniki: 1 pierś z kurczaka oliwa, gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz 150g bezpestkowego winogronu 1...

Orientalne gołąbki

Orientalne gołąbki

Składniki: 1 kapusta włoska, 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka, 250 g...

Jajka na zielono

Jajka na zielono

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo, miękkie awokado, garść młodych liści szpinaku, łyżka śmietany...

Składniki:

  • główka młodej kapusty,
  • 1 cebula,
  • 2 pomidory,
  • pęczek koperku,
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego,
  • 1 liść laurowy,
  • 2 ziarenka ziela angielskiego,
  • 2 łyżki masła,
  • sól, pieprz.

Kapustę posiekać. W szerokim, wysokim garnku rozpuścić masło. Posiekać drobno cebulę i zeszklić na maśle (nie przyrumieniać). Wrzucić kapustę i podlać połową szklanki bulionu warzywnego. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić przez 20 minut. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić na drobną kostkę. Koperek drobno pokroić i dodać razem z pomidorami. Dusić dalej przez 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać do mięs grillowanych i jako dodatek do młodych ziemniaków.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia