Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cytryną

Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cy…

Składniki: 1 kg ziemniaków pokrojonych na plastry 3 łyżki oliwy 2 cebule pokrojone...

Kurkowe risotto

Kurkowe risotto

Składniki: 20 dag ryż risitto 40 dag kurek 150 ml białego wytrawnego wina ½...

Jajka na zielono

Jajka na zielono

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo, miękkie awokado, garść młodych liści szpinaku, łyżka śmietany...

Szpinakowy suflet

Szpinakowy suflet

Składniki: 500 g świeżego szpinaku 30 g masła oraz łyżeczka do natłuszczania...

Sałatka z bobu

Sałatka z bobu

Składniki: 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu sok z 1/2 cytryny 1 ząbek...

Strudel jabłkowy

Strudel jabłkowy

Składniki ciasto: 250g mąki, pół szklanki wody, 1 jajko, 50g cukru pudru, łyżka oliwy,

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 7 ząbków czosnku,
  • 2 ostre papryczki,
  • 1 bułka namoczona w mleku lub wodzie,
  • 2 łyżki oliwy,
  • aromatyczne zioła np. majeranek, oregano, bazylia itp.
  • sól

W dużym naczyniu wymieszać mięso z jajkiem i mąką ziemniaczaną. Dodać namoczoną bułkę. Czosnek i papryczki pokroić (paprykę razem z nasionkami - ważne). Pokrojone dodać razem z ziołami do mięsa. Po dokładnym wymieszaniu, formować na patyczkach lub bez nich w podłużne wałeczki (długości ok. 20 cm, średnica ok. 2cm). Ułożyć na folii aluminiowej, delikatnie wysmarowanej oliwą, i piec (ok. 30-45 min) w 180-200 st. C.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia