Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2...

Cykoria zapiekana z wielkopolskim serem smażonym i orzechami włoskimi

Cykoria zapiekana z wielkopolskim serem …

Składniki: 4 duże cykorie, 1 opakowanie sera smażonego wielkopolskiego 300 g, garść łuskanych...

Karp w cieście

Karp w cieście

Składniki: 1 karp 75g włoskich orzechów ½ selera 1 cebula, pęczek natki z pietruszki

Krem z porów

Krem z porów

Składniki: 3 łyżki masła 2 duże pory 1 cebula 3 ziemniaki 1,5 litra bulionu warzywnego

Chłodnik jagodowy z miętą

Chłodnik jagodowy z miętą

Składniki: 0,5 kg jagód 2 garście świeżej mięty 1/2 cytryny 2 łyżki cukru 150 ml...

Grillowane krewetki tygrysie z białą rzodkwią

Grillowane krewetki tygrysie z białą rzo…

Składniki: 300 g białej rzodkwi 12 krewetek tygrysich 5 łyżki sosu sojowego 4 łyżki...

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 7 ząbków czosnku,
  • 2 ostre papryczki,
  • 1 bułka namoczona w mleku lub wodzie,
  • 2 łyżki oliwy,
  • aromatyczne zioła np. majeranek, oregano, bazylia itp.
  • sól

W dużym naczyniu wymieszać mięso z jajkiem i mąką ziemniaczaną. Dodać namoczoną bułkę. Czosnek i papryczki pokroić (paprykę razem z nasionkami - ważne). Pokrojone dodać razem z ziołami do mięsa. Po dokładnym wymieszaniu, formować na patyczkach lub bez nich w podłużne wałeczki (długości ok. 20 cm, średnica ok. 2cm). Ułożyć na folii aluminiowej, delikatnie wysmarowanej oliwą, i piec (ok. 30-45 min) w 180-200 st. C.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia