Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Wiosenna sałatka z jajkami

Wiosenna sałatka z jajkami

Składniki: 2 jajka, kilka liści sałaty lodowej, 1/2 paczki roszpunki, kilka rzodkiewek, pół ogórka szklarniowego,

Jajka na zielono

Jajka na zielono

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo, miękkie awokado, garść młodych liści szpinaku, łyżka śmietany...

Brukselka z boczkiem w musztardzie

Brukselka z boczkiem w musztardzie

Składniki: 500 g brukselek, łyżka masła, łyżka musztardy, 1 ząbek czosnku, 1/2 szklanki wody,

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogórkiem i sałatą

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogó…

Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka mąki kukurydzianej, 200 ml gorącej wody, 4...

Zapiekane naleśniki z warzywami

Zapiekane naleśniki z warzywami

Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 200 g mąki 350 ml mleka sól 2 łyżki oleju rzepakowego

Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Składniki:

  • 700 g młodych marchewek,
  • 1 szklanka bulionu warzywnego,
  • 50 ml białego wina,
  • 1 łyżka cukru,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 łyżka drobno pokrojonej pietruszki.

Marchewki oskrobać i opłukać. Większe przekroić wzdłuż na pół. Pokroić na kawałki ok. 4 cm. Zaokrąglić i wyoblić końce. W garnku rozgrzać masło, włożyć marchewki i smażyć przez 5 minut, ciągle mieszając. Dodać wino, sól, bulion i cukier. Zmniejszyć ogień i dusić aż marchewki pokryją się gęstym sosem. Przed podaniem dodać odrobinę świeżego masła i posiekaną natkę pietruszki.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia