Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Składniki ciasto: 700 g ugotowanych ziemniaków, 350 g mąki pszennej, 2 łyżki posiekanych...

Zupa z zielonego groszku i mięty

Zupa z zielonego groszku i mięty

Składniki: 500 g zielonego groszku, 1 pęczek dymki, 2 plastry boczku, 50 g masła, 1/2...

Szpinakowy suflet

Szpinakowy suflet

Składniki: 500 g świeżego szpinaku 30 g masła oraz łyżeczka do natłuszczania...

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielonych szparagach

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielon…

Składniki: 4 jajka 8 zielonych szparagów łyżka octu łyżeczka cukru łyżeczka soli,

Lekka rolada z jabłkami

Lekka rolada z jabłkami

Ciasto: 5 jajek 15 dag cukru 10 dag mąki 1 łyżka masła do posmarowania...

Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Składniki:

  • 1 polędwiczka
  • 1/2 kg czereśni
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • szczypta cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Polędwiczki pokroić na 1 cm paski, rozgnieść lub lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Mięso zrolować. Smażyć krótko na oleju z dodatkiem masła.

Sos: czereśnie wydrylować, przełożyć do rondelka i dodać cukier, ocet balsamiczny, cynamon, kardamon, sól i świeżo zmielony pieprz. Gotować na wolnym ogniu. Kiedy czereśnie puszczą sok zwiększyć ogień. Gotować aż sok zgęstnieje i odparuje. Zmiksować na gładką masę lub pozostawić małe kawałki czereśni.

Polędwiczki można polać sosem lub ułożyć na talerzu wcześniej polanym sosem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia