Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Tartaletki z kremem pâtissière

Tartaletki z kremem pâtissière

Składniki ciasto: 200 g mąki krupczatki 90 g cukru pudru 120 g zimnego...

Wątróbka z brzoskwiniami i pomarańczą

Wątróbka z brzoskwiniami i pomarańczą

Składniki: 500g wątróbki indyczej lub kurzej 2 brzoskwinie 1 pomarańcza sól, pieprz olej do smażenia

Warzywne szaszłyki

Warzywne szaszłyki

Składniki: 3 kolorowe papryki 1 cebula 1 cukinia 10 pieczarek 10 pomidorków koktajlowych

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

Składniki: paczka ciasta francuskiego pęczek białych szparagów (8 szt.) opakowanie szynki szwarcwaldzkiej...

Mufiny czekoladowo-marchewkowe

Mufiny czekoladowo-marchewkowe

Składniki na ciasto (ok. 20 sztuk): 300 g mąki, 300 g marchewki, 125...

Konfitura z cebuli

Konfitura z cebuli

Składniki: 200 g cebuli czerwonej lub białej, 150 ml czerwonego wina, 50 g...

Składniki:

  • 1 polędwiczka
  • 1/2 kg czereśni
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • szczypta cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Polędwiczki pokroić na 1 cm paski, rozgnieść lub lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Mięso zrolować. Smażyć krótko na oleju z dodatkiem masła.

Sos: czereśnie wydrylować, przełożyć do rondelka i dodać cukier, ocet balsamiczny, cynamon, kardamon, sól i świeżo zmielony pieprz. Gotować na wolnym ogniu. Kiedy czereśnie puszczą sok zwiększyć ogień. Gotować aż sok zgęstnieje i odparuje. Zmiksować na gładką masę lub pozostawić małe kawałki czereśni.

Polędwiczki można polać sosem lub ułożyć na talerzu wcześniej polanym sosem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia