Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Jabłka w kokilkach

Jabłka w kokilkach

Składniki:  1 kg mieszanych owoców (jabłka, śliwki),  1 i 1/4 szklanki mąki...

Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Wiosenne koszyczki z sałaty

Wiosenne koszyczki z sałaty

Składniki: główka sałaty 100g świeżych kiełków fasoli i soczewicy 150g gotowanej szynki 2 łyżki...

Zupa z zielonego groszku i mięty

Zupa z zielonego groszku i mięty

Składniki: 500 g zielonego groszku, 1 pęczek dymki, 2 plastry boczku, 50 g masła, 1/2...

Ciasto z ziemniaków

Ciasto z ziemniaków

Składniki: 2 szklanki ugotowanych i ugniecionych ziemniaków 1 jajko ½ szklanki sera ricotta 3...

Śliwki w occie

Śliwki w occie

Skład: 1 kg śliwek węgierek, 150 g cukru, 200 ml octu, kilka goździków, laska cynamonu,

Składniki:

  • 1 polędwiczka
  • 1/2 kg czereśni
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • szczypta cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Polędwiczki pokroić na 1 cm paski, rozgnieść lub lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Mięso zrolować. Smażyć krótko na oleju z dodatkiem masła.

Sos: czereśnie wydrylować, przełożyć do rondelka i dodać cukier, ocet balsamiczny, cynamon, kardamon, sól i świeżo zmielony pieprz. Gotować na wolnym ogniu. Kiedy czereśnie puszczą sok zwiększyć ogień. Gotować aż sok zgęstnieje i odparuje. Zmiksować na gładką masę lub pozostawić małe kawałki czereśni.

Polędwiczki można polać sosem lub ułożyć na talerzu wcześniej polanym sosem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia