Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa z zielonego groszku i mięty

Zupa z zielonego groszku i mięty

Składniki: 500 g zielonego groszku, 1 pęczek dymki, 2 plastry boczku, 50 g masła, 1/2...

Marchewkowe ślimaczki

Marchewkowe ślimaczki

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże marchewki 2 kabanosy 1 cebula sól, pieprz i czerwona...

Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i wędzoną papryką

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i …

 Gołąbki: 500g mięsa mielonego z szynki, 100g ryżu, 1/2 główki kapusty, 60g bułki tartej, 1...

Ciasto jogurtowe z morelami

Ciasto jogurtowe z morelami

Składniki: 1 jogurt naturalny 150 g (umyty kubeczek po jogurcie użyć...

Lasagne  ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem

Składniki: 250 g świeżego szpinaku 170 g płatków lasagne sól i czarny pieprzu 50...

Składniki:

  • 1 polędwiczka
  • 1/2 kg czereśni
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • szczypta cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Polędwiczki pokroić na 1 cm paski, rozgnieść lub lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Mięso zrolować. Smażyć krótko na oleju z dodatkiem masła.

Sos: czereśnie wydrylować, przełożyć do rondelka i dodać cukier, ocet balsamiczny, cynamon, kardamon, sól i świeżo zmielony pieprz. Gotować na wolnym ogniu. Kiedy czereśnie puszczą sok zwiększyć ogień. Gotować aż sok zgęstnieje i odparuje. Zmiksować na gładką masę lub pozostawić małe kawałki czereśni.

Polędwiczki można polać sosem lub ułożyć na talerzu wcześniej polanym sosem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia