Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i serem

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i s…

Składniki: 4 gruszki 8 plastrów szynki parmeńskiej 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Aioli

Aioli

Składniki: 4 duże ząbki czosnku, 2 żółtka, 250 ml oliwy, 1 łyżka soku z...

Marchewkowe ślimaczki

Marchewkowe ślimaczki

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże marchewki 2 kabanosy 1 cebula sól, pieprz i czerwona...

Czosnkowy chłodnik

Czosnkowy chłodnik

Składniki: 1 kefir, 2 ogórki, 4 ząbki czosnku, pęczek rzodkiewek, pęczek koperku,

Duże pieczarki nadziewane papryką

Duże pieczarki nadziewane papryką

Składniki: 4 duże pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnki 1 papryka zielona 1 papryka czerwona

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

Składniki: paczka ciasta francuskiego pęczek białych szparagów (8 szt.) opakowanie szynki szwarcwaldzkiej...

Składniki:

  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża papryka czerwona
  • 1 papryczka chilli
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 litra bulionu
  • skórka otarta z połowy pomarańczy
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • 1 łyżka ocet balsamiczny
  • sól i pieprz

Zeszklić cebulę i czosnek na oliwie. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz chilli i chwilę razem smażyć. Dodać pomidory z puszki, curry, otartą skórkę z pomarańczy. Zalać bulionem i gotować 25 minut. Całość zmiksować i przetrzeć przez sitko. Doprawić solą, pieprzem i octem balsamicznym. Dodać posiekaną świeżą kolendrę.

Podawać samą lub z grillowanymi krewetkami

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia