Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zielony kalafior z sosem serowym

Zielony kalafior z sosem serowym

Składniki: 1 zielony kalafior 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1 i 1/2 szklanki...

Kurkowe risotto

Kurkowe risotto

Składniki: 20 dag ryż risitto 40 dag kurek 150 ml białego wytrawnego wina ½...

Sałatka z ziemniaków

Sałatka z ziemniaków

Składniki: 5 średnich ziemniaków 3 łyżki kaparów w zalewie 15 małych cebulek marynowanych 2...

Lody jagodowe

Lody jagodowe

Składniki: 3 żółtka jaj, 80 g cukru, 200 ml śmietanki 30% 200 g...

Małże z zieloną pietruszką

Małże z zieloną pietruszką

Składniki: 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 1 kg świeżych małży (w muszlach) 1...

Roladki z bakłażanów

Roladki z bakłażanów

Składniki: 2 bakłażany, 20 dag serka typu philadelfia, kilka plastrów szynki parmeńskiej 1 ząbek...

Składniki:

  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża papryka czerwona
  • 1 papryczka chilli
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 litra bulionu
  • skórka otarta z połowy pomarańczy
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • 1 łyżka ocet balsamiczny
  • sól i pieprz

Zeszklić cebulę i czosnek na oliwie. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz chilli i chwilę razem smażyć. Dodać pomidory z puszki, curry, otartą skórkę z pomarańczy. Zalać bulionem i gotować 25 minut. Całość zmiksować i przetrzeć przez sitko. Doprawić solą, pieprzem i octem balsamicznym. Dodać posiekaną świeżą kolendrę.

Podawać samą lub z grillowanymi krewetkami

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia