Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Jabłka zapiekane z cebulą i białą kiełbasą

Jabłka zapiekane z cebulą i białą kiełba…

Składniki: 6 kawałków białej kiełbasy (najlepiej cienkiej), 3 duże cebule, 2 jabłka, listek laurowy...

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Składniki: 0,5 kg jabłek, 4 banany, sok z cytryny 2 jajka, 250 ml śmietany,

Lasagne  ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem

Składniki: 250 g świeżego szpinaku 170 g płatków lasagne sól i czarny pieprzu 50...

Sałatka z rabarbarem

Sałatka z rabarbarem

Składniki: 2 garście szpinaku 3 zielone szparagi 3 łodygi rabarbaru 10 orzechów włoskich 1 kulka...

Orientalne gołąbki

Orientalne gołąbki

Składniki: 1 kapusta włoska, 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka, 250 g...

Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Składniki:

  • 3 papryki (każda w innym kolorze)
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 2 kiełbasy mocno wędzone
  • olej
  • sól, pieprzem
  • mielona słodka papryka – 2 łyżeczki

Do garnka o grubym dnie wlać 3 łyżki oleju. Cebulę pokroić w pióra wrzucić na rozgrzany olej. Zeszklić, pilnować aby się nie przypaliła. Paprykę wydrążyć pokroić w paseczki i dodać do cebuli. Smażyć razem około 10 minut. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, pokroić w ósemki. Na oddzielnej patelni podsmażyć kiełbasę pokrojoną w krążki. Gdy kiełbasa przyrumieni się dodać do leczo. Następnie dodać pomidory, dodać paprykę w proszku. Dusić koło 15 minut. Przyprawić solą, pieprzem. Podać ze świeżym pieczywem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia