Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Szpinakowy suflet

Szpinakowy suflet

Składniki: 500 g świeżego szpinaku 30 g masła oraz łyżeczka do natłuszczania...

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Skład: 6 buraków średniej wielkości (ok 1 kg), pęczek natki pietruszki, czosnek, cytryna, olej lniany,

Placki z cukinii

Placki z cukinii

Składniki: 3 cukinie 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku 1 cebula

Sałatka z kalafiora

Sałatka z kalafiora

Składniki: 1 mały kalafior 30 g rodzynek 20 g płatków migdałowych 2 łyżeczki...

Młoda kapusta z pomidorami

Młoda kapusta z pomidorami

Składniki: główka młodej kapusty, 1 cebula, 2 pomidory, pęczek koperku, 1/2 szklanki bulionu warzywnego,

Marynowana dynia

Marynowana dynia

Składniki: 1 kg dyni, 250 g cukru, 200 ml octu, kawałek cynamonu, 6 goździków.

Składniki:

  • 3 papryki (każda w innym kolorze)
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 2 kiełbasy mocno wędzone
  • olej
  • sól, pieprzem
  • mielona słodka papryka – 2 łyżeczki

Do garnka o grubym dnie wlać 3 łyżki oleju. Cebulę pokroić w pióra wrzucić na rozgrzany olej. Zeszklić, pilnować aby się nie przypaliła. Paprykę wydrążyć pokroić w paseczki i dodać do cebuli. Smażyć razem około 10 minut. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, pokroić w ósemki. Na oddzielnej patelni podsmażyć kiełbasę pokrojoną w krążki. Gdy kiełbasa przyrumieni się dodać do leczo. Następnie dodać pomidory, dodać paprykę w proszku. Dusić koło 15 minut. Przyprawić solą, pieprzem. Podać ze świeżym pieczywem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia