Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Ziemniaki po kanaryjsku

Ziemniaki po kanaryjsku

Składniki: 0,5 kg małych ziemniaków, 2-3 łyżek soli morskiej.

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jaglanej

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jagla…

Składniki: 150 gram kaszy jaglanej pęczek natki pietruszki i kolendry 2 pomidory 10 cm...

Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Cykoria zapiekana z wielkopolskim serem smażonym i orzechami włoskimi

Cykoria zapiekana z wielkopolskim serem …

Składniki: 4 duże cykorie, 1 opakowanie sera smażonego wielkopolskiego 300 g, garść łuskanych...

Tureckie Pide

Tureckie Pide

Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 ml letniej wody łyżeczka drobnej soli saszetkę...

Orientalna zupa warzywna

Orientalna zupa warzywna

Składniki: 1 marchewka 1 por 1/4 bulwy selera 10 suszonych grzybów Mung 1,5 l bulionu...

Składniki:

  • 3 papryki (każda w innym kolorze)
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 2 kiełbasy mocno wędzone
  • olej
  • sól, pieprzem
  • mielona słodka papryka – 2 łyżeczki

Do garnka o grubym dnie wlać 3 łyżki oleju. Cebulę pokroić w pióra wrzucić na rozgrzany olej. Zeszklić, pilnować aby się nie przypaliła. Paprykę wydrążyć pokroić w paseczki i dodać do cebuli. Smażyć razem około 10 minut. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, pokroić w ósemki. Na oddzielnej patelni podsmażyć kiełbasę pokrojoną w krążki. Gdy kiełbasa przyrumieni się dodać do leczo. Następnie dodać pomidory, dodać paprykę w proszku. Dusić koło 15 minut. Przyprawić solą, pieprzem. Podać ze świeżym pieczywem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia