Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Carpaccio z rzodkiewki i dipem z anchois

Carpaccio z rzodkiewki i dipem z anchois

Dip z anchois: 200 g jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 50 g anchois 3...

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Składniki: 1 kg wydrylowanej i obranej dyni, 1 puszka mleka kokosowego, ½ szklanki...

Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Roladki z czereśniowym sosem

Roladki z czereśniowym sosem

Składniki: 1 polędwiczka 1/2 kg czereśni 1 łyżka cukru 1 łyżka octu balsamicznego szczypta cynamonu

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porzeczki

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porze…

Składniki: 4 płaty pstrąga łososiowego ze skórą– każdy około 120g 1/2 cytryny sól...

Marynowana dynia

Marynowana dynia

Składniki: 1 kg dyni, 250 g cukru, 200 ml octu, kawałek cynamonu, 6 goździków.

Składniki:

  • 5-6 papryk
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego z szynki
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • 100 g sera feta
  • pęczek bazylii
  • papryczka chili
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • 1 łyżka masła

Papryki umyć, odciąć górną część. Wydrążyć środki i nasiona, odłożyć. Ryż ugotować. Masło z oliwą rozgrzać na patelni. Cebulę pokrojoną w kostkę i roztarty czosnek zeszklić i dodać mięso mielone oraz papryczkę chili. Chwilę smażyć mieszając, aż mięso się przyrumieni. Dodać przecier pomidorowy, ryż i chwilę smażyć. Dodać posiekaną bazylię i przyprawić solą i pieprzem. Ser feta pokroić w kostkę delikatnie wymieszać, aby ser nie rozpadł się.

Wypełnić papryki po brzegi. Przykryć odkrojonymi uprzednio górnymi częściami.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C i piec około 1 godzinę.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia