Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Tartaletki z czerwoną cebulą

Tartaletki z czerwoną cebulą

Składniki: 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego łyżka oliwy 200g czerwonej cebuli, drobno posiekanej 1...

Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szynką parmeńską

Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szy…

Składniki: 4 duże jajka, 4 łyżki płynnej kremówki 30%, 4 łyżki posiekanego cienkiego...

Paprykowe calzone

Paprykowe calzone

Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 3/4 szklanki wody, płaska łyżka...

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Składniki: 100 g ryżu sushi, 3 listków sushi nori (prasowane algi morskie), marynowana...

Chutney z agrestu

Chutney z agrestu

Składniki: 500 g agrestu 2 cebule dymki 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 15...

Lekki deser malinowy

Lekki deser malinowy

Składniki: 400 g malin jogurt naturalny 400g 1 paczka płatków granola cukier brązowy

Składniki:

  • 5-6 papryk
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego z szynki
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • 100 g sera feta
  • pęczek bazylii
  • papryczka chili
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • 1 łyżka masła

Papryki umyć, odciąć górną część. Wydrążyć środki i nasiona, odłożyć. Ryż ugotować. Masło z oliwą rozgrzać na patelni. Cebulę pokrojoną w kostkę i roztarty czosnek zeszklić i dodać mięso mielone oraz papryczkę chili. Chwilę smażyć mieszając, aż mięso się przyrumieni. Dodać przecier pomidorowy, ryż i chwilę smażyć. Dodać posiekaną bazylię i przyprawić solą i pieprzem. Ser feta pokroić w kostkę delikatnie wymieszać, aby ser nie rozpadł się.

Wypełnić papryki po brzegi. Przykryć odkrojonymi uprzednio górnymi częściami.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C i piec około 1 godzinę.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia