Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Langosze ze szpinakiem

Langosze ze szpinakiem

Składniki: 250 g mąki, 200 g ziemniaków, 10 łyżka cukru, 30 g drożdży, 200 ml...

Truskawkowe semifredo

Truskawkowe semifredo

Składniki: 1 jajko, 2 żółtka, 100 g cukru, cukier waniliowy, 250 ml śmietanki kremówki 30%,

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i serem

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i s…

Składniki: 4 gruszki 8 plastrów szynki parmeńskiej 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Buraczki faszerowane

Buraczki faszerowane

Skład: 5 średnich buraków, 20 dag białego sera, 3-4 łyżki śmietany kwaśnej 18%, 2...

Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem i serkiem mascarpone

Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem…

Składniki: 4 brzoskwinie 1 limonka 500 ml owocowego białego wytrawnego wina 1 łyżka kolorowego...

Zupa rybna

Zupa rybna

Składniki: 60 dag ryby (najlepiej dorsz + łosoś), 1 litr bulionu (najlepszy...

Składniki:

  • 5-6 papryk
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego z szynki
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • 100 g sera feta
  • pęczek bazylii
  • papryczka chili
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • 1 łyżka masła

Papryki umyć, odciąć górną część. Wydrążyć środki i nasiona, odłożyć. Ryż ugotować. Masło z oliwą rozgrzać na patelni. Cebulę pokrojoną w kostkę i roztarty czosnek zeszklić i dodać mięso mielone oraz papryczkę chili. Chwilę smażyć mieszając, aż mięso się przyrumieni. Dodać przecier pomidorowy, ryż i chwilę smażyć. Dodać posiekaną bazylię i przyprawić solą i pieprzem. Ser feta pokroić w kostkę delikatnie wymieszać, aby ser nie rozpadł się.

Wypełnić papryki po brzegi. Przykryć odkrojonymi uprzednio górnymi częściami.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C i piec około 1 godzinę.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia