Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Makaron ze szparagami

Makaron ze szparagami

Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego 1 cukinia ząbek czosnku 1 pęczek białych szparagów (ok...

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Składniki: 1 średnia biała rzodkiew 1 marchew 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki...

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porzeczki

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porze…

Składniki: 4 płaty pstrąga łososiowego ze skórą– każdy około 120g 1/2 cytryny sól...

Młode ziemniaki w koszulkach z sosem cytrynowym z melisą

Młode ziemniaki w koszulkach z sosem cyt…

Składniki: 8 młodych ziemniaków 8 plasterków wędzonego boczki 3 łyżki oliwy z oliwek mielona...

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Składniki: 200 g łuskanej czerwonej soczewicy 2 cebule 4 łyżki oliwy 4 pomidory...

Shish Kebab

Shish Kebab

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 ząbków czosnku, 2...

Składniki:

  • 5-6 papryk
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego z szynki
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • 100 g sera feta
  • pęczek bazylii
  • papryczka chili
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • 1 łyżka masła

Papryki umyć, odciąć górną część. Wydrążyć środki i nasiona, odłożyć. Ryż ugotować. Masło z oliwą rozgrzać na patelni. Cebulę pokrojoną w kostkę i roztarty czosnek zeszklić i dodać mięso mielone oraz papryczkę chili. Chwilę smażyć mieszając, aż mięso się przyrumieni. Dodać przecier pomidorowy, ryż i chwilę smażyć. Dodać posiekaną bazylię i przyprawić solą i pieprzem. Ser feta pokroić w kostkę delikatnie wymieszać, aby ser nie rozpadł się.

Wypełnić papryki po brzegi. Przykryć odkrojonymi uprzednio górnymi częściami.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C i piec około 1 godzinę.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia