Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa z sałaty

Zupa z sałaty

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa, kość ze schabu, pęczek włoszczyzny, 1 cebula, 1 główka sałaty masłowej,

Marynowana dynia

Marynowana dynia

Składniki: 1 kg dyni, 250 g cukru, 200 ml octu, kawałek cynamonu, 6 goździków.

Knedle z truskawkami

Knedle z truskawkami

Składniki: 1/2 kg ugotowanych ziemniaków 1 i 1/2 szklanki mąki 1 jajko szczypta...

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Składniki ciasto: 700 g ugotowanych ziemniaków, 350 g mąki pszennej, 2 łyżki posiekanych...

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowym serem

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowy…

Składniki: 300 g makaronu penne, 250 g zielonego groszku, 4 plastry wędzonego boczku, 2...

Gofry z frużeliną śliwkową

Gofry z frużeliną śliwkową

Skład ciasta: 1 i ½ szklanki maki pszennej, 1 łyżka proszku do...

Składniki:

  • 5-6 papryk
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego z szynki
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • 100 g sera feta
  • pęczek bazylii
  • papryczka chili
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • 1 łyżka masła

Papryki umyć, odciąć górną część. Wydrążyć środki i nasiona, odłożyć. Ryż ugotować. Masło z oliwą rozgrzać na patelni. Cebulę pokrojoną w kostkę i roztarty czosnek zeszklić i dodać mięso mielone oraz papryczkę chili. Chwilę smażyć mieszając, aż mięso się przyrumieni. Dodać przecier pomidorowy, ryż i chwilę smażyć. Dodać posiekaną bazylię i przyprawić solą i pieprzem. Ser feta pokroić w kostkę delikatnie wymieszać, aby ser nie rozpadł się.

Wypełnić papryki po brzegi. Przykryć odkrojonymi uprzednio górnymi częściami.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C i piec około 1 godzinę.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia