Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Sałatka z rabarbarem

Sałatka z rabarbarem

Składniki: 2 garście szpinaku 3 zielone szparagi 3 łodygi rabarbaru 10 orzechów włoskich 1 kulka...

Placki z cukinii

Placki z cukinii

Składniki: 3 cukinie 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku 1 cebula

Orientalna zupa warzywna

Orientalna zupa warzywna

Składniki: 1 marchewka 1 por 1/4 bulwy selera 10 suszonych grzybów Mung 1,5 l bulionu...

Roladki z bakłażanów

Roladki z bakłażanów

Składniki: 2 bakłażany, 20 dag serka typu philadelfia, kilka plastrów szynki parmeńskiej 1 ząbek...

Sałata masłowa z pesto bazyliowym

Sałata masłowa z pesto bazyliowym

Składniki: 1 główka sałaty masłowej, ser biały typu włoskiego, 2 jajka, 1 ogórek szklarniowy.

Składniki:

  • 4 duże pieczarki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnki
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • pęczek bazylii
  • 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki
  • 100g sera feta
  • sól, pieprze

Papryki oczyścić – usunąć gniazda i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać zeszklić ze zmiażdżonym czosnkiem i posiekaną chili na maśle z dodatkiem oliwy. Dodać paprykę dusić około 10 minut. Posiekać bazylię i wymieszać z papryką. Przyprawić sola i pieprzem. Ser feta pokroić w większą równą kostkę i wymieszać z papryką.

Pieczarki umyć, ściągnąć palcami skórę. Wyciąć korzonki i wypełnić farszem. Zapiekać około 20 minut w temp. 170 st. C.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia