Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cytryną

Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cy…

Składniki: 1 kg ziemniaków pokrojonych na plastry 3 łyżki oliwy 2 cebule pokrojone...

Sałata masłowa z pesto bazyliowym

Sałata masłowa z pesto bazyliowym

Składniki: 1 główka sałaty masłowej, ser biały typu włoskiego, 2 jajka, 1 ogórek szklarniowy.

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Składniki: 1 średnia biała rzodkiew 1 marchew 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki...

Serowy deser z truskawkami

Serowy deser z truskawkami

Masa serowa: serek mascarpone 250g jogurt grecki 400 ml 2 żółtka 2 łyżki cukru...

Ratatouille

Ratatouille

Składniki: 1 duży bakłażan, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 cukinie, 800 g pomidorów,

Gofry z frużeliną śliwkową

Gofry z frużeliną śliwkową

Skład ciasta: 1 i ½ szklanki maki pszennej, 1 łyżka proszku do...

Składniki:

  • 4 duże pieczarki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnki
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • pęczek bazylii
  • 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki
  • 100g sera feta
  • sól, pieprze

Papryki oczyścić – usunąć gniazda i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać zeszklić ze zmiażdżonym czosnkiem i posiekaną chili na maśle z dodatkiem oliwy. Dodać paprykę dusić około 10 minut. Posiekać bazylię i wymieszać z papryką. Przyprawić sola i pieprzem. Ser feta pokroić w większą równą kostkę i wymieszać z papryką.

Pieczarki umyć, ściągnąć palcami skórę. Wyciąć korzonki i wypełnić farszem. Zapiekać około 20 minut w temp. 170 st. C.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia