Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Truskawki balsamiczne z lodami

Truskawki balsamiczne z lodami

Składniki: 450 g świeżych truskawek 2-3 łyżki octu balsamicznego najwyższej jakości czarny świeżo...

Czosnkowy chłodnik

Czosnkowy chłodnik

Składniki: 1 kefir, 2 ogórki, 4 ząbki czosnku, pęczek rzodkiewek, pęczek koperku,

Orientalna zupa warzywna

Orientalna zupa warzywna

Składniki: 1 marchewka 1 por 1/4 bulwy selera 10 suszonych grzybów Mung 1,5 l bulionu...

Deser gruszkowy z jogurtem

Deser gruszkowy z jogurtem

Składniki: 4 gruszki 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1/4 łyżeczki cynamonu 1 mały jogurt...

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i wędzoną papryką

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i …

 Gołąbki: 500g mięsa mielonego z szynki, 100g ryżu, 1/2 główki kapusty, 60g bułki tartej, 1...

Serowy deser z truskawkami

Serowy deser z truskawkami

Masa serowa: serek mascarpone 250g jogurt grecki 400 ml 2 żółtka 2 łyżki cukru...

Składniki:

  • 4 duże pieczarki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnki
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • pęczek bazylii
  • 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki
  • 100g sera feta
  • sól, pieprze

Papryki oczyścić – usunąć gniazda i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać zeszklić ze zmiażdżonym czosnkiem i posiekaną chili na maśle z dodatkiem oliwy. Dodać paprykę dusić około 10 minut. Posiekać bazylię i wymieszać z papryką. Przyprawić sola i pieprzem. Ser feta pokroić w większą równą kostkę i wymieszać z papryką.

Pieczarki umyć, ściągnąć palcami skórę. Wyciąć korzonki i wypełnić farszem. Zapiekać około 20 minut w temp. 170 st. C.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia