Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szynką parmeńską

Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szy…

Składniki: 4 duże jajka, 4 łyżki płynnej kremówki 30%, 4 łyżki posiekanego cienkiego...

Pomidory z kurkami

Pomidory z kurkami

Składniki: 4 pomidory, 1 szklanka kaszy kuskus ( napęczniałej), 200 g kurek, 50 g...

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Składniki: 0,5 kg jabłek, 4 banany, sok z cytryny 2 jajka, 250 ml śmietany,

Chłodnik jagodowy z miętą

Chłodnik jagodowy z miętą

Składniki: 0,5 kg jagód 2 garście świeżej mięty 1/2 cytryny 2 łyżki cukru 150 ml...

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

Składniki: paczka ciasta francuskiego pęczek białych szparagów (8 szt.) opakowanie szynki szwarcwaldzkiej...

Sałatka z jarmużu w sosie miodowo-musztardowym

Sałatka z jarmużu w sosie miodowo-muszta…

Składniki: opakowanie jarmużu 200 g, opakowanie pomidorów koktajlowych 250 g, opakowanie sera pleśniowego...

Składniki:

  • 4 duże pieczarki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnki
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • pęczek bazylii
  • 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki
  • 100g sera feta
  • sól, pieprze

Papryki oczyścić – usunąć gniazda i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać zeszklić ze zmiażdżonym czosnkiem i posiekaną chili na maśle z dodatkiem oliwy. Dodać paprykę dusić około 10 minut. Posiekać bazylię i wymieszać z papryką. Przyprawić sola i pieprzem. Ser feta pokroić w większą równą kostkę i wymieszać z papryką.

Pieczarki umyć, ściągnąć palcami skórę. Wyciąć korzonki i wypełnić farszem. Zapiekać około 20 minut w temp. 170 st. C.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia