Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa krem ze szparagów

Zupa krem ze szparagów

Składniki: 2 pęczki białych szparagów 1 szklanka bulionu 1/2 szklanki śmietany 18% do...

Młoda marchewka pieczona w miodzie

Młoda marchewka pieczona w miodzie

Składniki: 1 kg młodej marchewki 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1/3 łyżeczki imbiru 1/3 łyżeczki...

Dżem z pomidorów i chili

Dżem z pomidorów i chili

Składniki: 1/2 kg pomidorów 1 papryczka chili 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 2...

Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

 Składniki: 400 g brzoskwiń 100 g cukru 100 ml wody sok z 1 cytryny

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 120 g zwykłej zielonej fasolki 1 mała...

Pâté

Pâté

Składniki: 500 g gęsich wątróbek, 1 cebula, 1 łyżeczka przyprawy korzennej, 10 suszonych śliwek, 1...

Składniki:

  • 4 duże pieczarki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnki
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • pęczek bazylii
  • 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki
  • 100g sera feta
  • sól, pieprze

Papryki oczyścić – usunąć gniazda i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać zeszklić ze zmiażdżonym czosnkiem i posiekaną chili na maśle z dodatkiem oliwy. Dodać paprykę dusić około 10 minut. Posiekać bazylię i wymieszać z papryką. Przyprawić sola i pieprzem. Ser feta pokroić w większą równą kostkę i wymieszać z papryką.

Pieczarki umyć, ściągnąć palcami skórę. Wyciąć korzonki i wypełnić farszem. Zapiekać około 20 minut w temp. 170 st. C.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia