Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Tureckie Pide

Tureckie Pide

Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 ml letniej wody łyżeczka drobnej soli saszetkę...

Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Składniki: 16 dużych pieczarek 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki...

Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Śliwkowe ruloniki z boczku

Śliwkowe ruloniki z boczku

Skład: 100g wędzonki, 8 śliwek suszonych, wydrylowanych, 25 ml brandy lub koniaku, pół łyżeczki...

Warzywne szaszłyki

Warzywne szaszłyki

Składniki: 3 kolorowe papryki 1 cebula 1 cukinia 10 pieczarek 10 pomidorków koktajlowych

Serowy deser z truskawkami

Serowy deser z truskawkami

Masa serowa: serek mascarpone 250g jogurt grecki 400 ml 2 żółtka 2 łyżki cukru...

Składniki:

  • 200g makaronu wstęgi
  • 4 pomidory malinowe
  • 200g kurek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, usnąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.

Kurki umyć, osuszyć. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę do czosnku. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i 2 łyżki oliwy zeszklić czosnek z cebulą. Dodać pokrojone pomidory i chwilę dusić. Na drugiej patelni podsmażyć na maśle kurki. Do pomidorów dodać posiekaną natkę i podsmażone kurki. Całość delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Na talerzu ułożyć makaron i polać sosem kurkowo-pomidorowym.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia