Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka z kalafiora

Sałatka z kalafiora

Składniki: 1 mały kalafior 30 g rodzynek 20 g płatków migdałowych 2 łyżeczki...

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Składniki: 4 małe lub 2 duże jabłka, herbatniki typu petit beurre, 400 ml...

Śledzik otulony warzywami

Śledzik otulony warzywami

Składniki: 450g filetów śledziowych 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 duże buraki...

Knedle z truskawkami

Knedle z truskawkami

Składniki: 1/2 kg ugotowanych ziemniaków 1 i 1/2 szklanki mąki 1 jajko szczypta...

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Składniki: 1 brokuł (większy) 2 ziemniaki 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Składniki:

  • 200g makaronu wstęgi
  • 4 pomidory malinowe
  • 200g kurek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, usnąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.

Kurki umyć, osuszyć. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę do czosnku. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i 2 łyżki oliwy zeszklić czosnek z cebulą. Dodać pokrojone pomidory i chwilę dusić. Na drugiej patelni podsmażyć na maśle kurki. Do pomidorów dodać posiekaną natkę i podsmażone kurki. Całość delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Na talerzu ułożyć makaron i polać sosem kurkowo-pomidorowym.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia