Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Seler naciowy w sosie holenderskim

Seler naciowy w sosie holenderskim

Skład: 1 seler naciowy, 200 ml rosołu, łyżka masła 4 żółtka, 120 g masła,

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Lody jagodowe

Lody jagodowe

Składniki: 3 żółtka jaj, 80 g cukru, 200 ml śmietanki 30% 200 g...

Smażona kalarepa

Smażona kalarepa

Składniki: 2 duże kalarepki 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula sól, pieprz olej

Zapiekane naleśniki z warzywami

Zapiekane naleśniki z warzywami

Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 200 g mąki 350 ml mleka sól 2 łyżki oleju rzepakowego

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jaglanej

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jagla…

Składniki: 150 gram kaszy jaglanej pęczek natki pietruszki i kolendry 2 pomidory 10 cm...

Składniki:

  • 200g makaronu wstęgi
  • 4 pomidory malinowe
  • 200g kurek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, usnąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.

Kurki umyć, osuszyć. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę do czosnku. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i 2 łyżki oliwy zeszklić czosnek z cebulą. Dodać pokrojone pomidory i chwilę dusić. Na drugiej patelni podsmażyć na maśle kurki. Do pomidorów dodać posiekaną natkę i podsmażone kurki. Całość delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Na talerzu ułożyć makaron i polać sosem kurkowo-pomidorowym.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia