Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Seler naciowy w sosie holenderskim

Seler naciowy w sosie holenderskim

Skład: 1 seler naciowy, 200 ml rosołu, łyżka masła 4 żółtka, 120 g masła,

Sałatka z bobu

Sałatka z bobu

Składniki: 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu sok z 1/2 cytryny 1 ząbek...

Guacamole

Guacamole

Składniki: 1 avocado, 1 pomidor, ½ cebuli, ½ papryczki chili, kilka kropel sosu Tabasco,

Truskawkowe semifredo

Truskawkowe semifredo

Składniki: 1 jajko, 2 żółtka, 100 g cukru, cukier waniliowy, 250 ml śmietanki kremówki 30%,

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Składniki: 4 cebule, wywar rosołowy, 3 łyżki mąki, 250 ml białego wina, tymianek,

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Składniki: 100 g ryżu sushi, 3 listków sushi nori (prasowane algi morskie), marynowana...

Składniki:

  • 200g makaronu wstęgi
  • 4 pomidory malinowe
  • 200g kurek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, usnąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.

Kurki umyć, osuszyć. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę do czosnku. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i 2 łyżki oliwy zeszklić czosnek z cebulą. Dodać pokrojone pomidory i chwilę dusić. Na drugiej patelni podsmażyć na maśle kurki. Do pomidorów dodać posiekaną natkę i podsmażone kurki. Całość delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Na talerzu ułożyć makaron i polać sosem kurkowo-pomidorowym.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia