Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Papryki nadziewane mięsem i fetą

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Składniki: 5-6 papryk 2 posiekane ząbki czosnku 1 cebula 500 g mięsa mielonego wieprzowego...

Tartaletki z czerwoną cebulą

Tartaletki z czerwoną cebulą

Składniki: 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego łyżka oliwy 200g czerwonej cebuli, drobno posiekanej 1...

Sałatka z sałaty lodowej, suszonymi morelami i kurczakiem

Sałatka z sałaty lodowej, suszonymi more…

Składniki: 1 główka sałaty lodowej 10 suszonych moreli 10 orzechów włoskich 2 piersi kurczaka...

Śliwki w occie

Śliwki w occie

Skład: 1 kg śliwek węgierek, 150 g cukru, 200 ml octu, kilka goździków, laska cynamonu,

Zupa rybna

Zupa rybna

Składniki: 60 dag ryby (najlepiej dorsz + łosoś), 1 litr bulionu (najlepszy...

Węgierskie leczo

Węgierskie leczo

Składniki: 3 papryki (każda w innym kolorze) 4 pomidory 2 cebule 2 kiełbasy mocno...

Składniki:

  • 800g żeberek wieprzowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebulę
  • 1 piwo karmelowe

Marynata:

  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2 łyżeczki masła orzechowego
  • sól i pieprz

Żeberka oczyść, podziel na porcje i obtocz w marynacie. Tak przygotowane mięso zanurz w piwie i wstaw do lodówki na 24h.

Następnie nagrzej piekarnik do 150°C. W międzyczasie ustaw garnek z żeberkami zanurzonymi w piwie na kuchence.

Dodaj obraną i przepołowioną cebulę oraz czosnek i zagotuj. Mięso oraz sos przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 2h.

Kiedy żeberka będą już gotowe, oddziel mięso od kości i przełóż do miski. Odlej ok. pół szklanki sosu pozostałego po pieczeniu i zredukuj go o połowę na małym ogniu.

Dolej sos do mięsa i przemieszaj. Gotowe mięso podawaj w bułce, z czerwoną kapustą, ogórkiem konserwowym i sosem barbecue.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia