Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa rybna

Zupa rybna

Składniki: 60 dag ryby (najlepiej dorsz + łosoś), 1 litr bulionu (najlepszy...

Botwinkowa tarta

Botwinkowa tarta

Ciasto: 150g mąki, 75g zimnego masła 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki zimnej...

Lody jagodowe

Lody jagodowe

Składniki: 3 żółtka jaj, 80 g cukru, 200 ml śmietanki 30% 200 g...

Zapiekane naleśniki z warzywami

Zapiekane naleśniki z warzywami

Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 200 g mąki 350 ml mleka sól 2 łyżki oleju rzepakowego

Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Jajka marynowane w buraczkach

Jajka marynowane w buraczkach

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo Marynata: 2 szklanki wody 60 ml octu 2 duże...

Składniki:

  • 800g żeberek wieprzowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebulę
  • 1 piwo karmelowe

Marynata:

  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2 łyżeczki masła orzechowego
  • sól i pieprz

Żeberka oczyść, podziel na porcje i obtocz w marynacie. Tak przygotowane mięso zanurz w piwie i wstaw do lodówki na 24h.

Następnie nagrzej piekarnik do 150°C. W międzyczasie ustaw garnek z żeberkami zanurzonymi w piwie na kuchence.

Dodaj obraną i przepołowioną cebulę oraz czosnek i zagotuj. Mięso oraz sos przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 2h.

Kiedy żeberka będą już gotowe, oddziel mięso od kości i przełóż do miski. Odlej ok. pół szklanki sosu pozostałego po pieczeniu i zredukuj go o połowę na małym ogniu.

Dolej sos do mięsa i przemieszaj. Gotowe mięso podawaj w bułce, z czerwoną kapustą, ogórkiem konserwowym i sosem barbecue.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia