Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Składniki: 1 cebula 1/4 bulwy selera 1 por (biała część) 1 łyżka oliwy 1...

Panna cotta

Panna cotta

Ciasto: 500 ml śmietanki 30 % 500 ml mleka 3,2 % 80 g...

Botwinkowa tarta

Botwinkowa tarta

Ciasto: 150g mąki, 75g zimnego masła 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki zimnej...

Pâté

Pâté

Składniki: 500 g gęsich wątróbek, 1 cebula, 1 łyżeczka przyprawy korzennej, 10 suszonych śliwek, 1...

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Składniki: 5-6 plastrów schabu bez kości, 200 g kiszonej kapusty, garść suszonych grzybów, 1...

Wiosenna sałatka z jajkami

Wiosenna sałatka z jajkami

Składniki: 2 jajka, kilka liści sałaty lodowej, 1/2 paczki roszpunki, kilka rzodkiewek, pół ogórka szklarniowego,

Składniki:

  • 800g żeberek wieprzowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebulę
  • 1 piwo karmelowe

Marynata:

  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2 łyżeczki masła orzechowego
  • sól i pieprz

Żeberka oczyść, podziel na porcje i obtocz w marynacie. Tak przygotowane mięso zanurz w piwie i wstaw do lodówki na 24h.

Następnie nagrzej piekarnik do 150°C. W międzyczasie ustaw garnek z żeberkami zanurzonymi w piwie na kuchence.

Dodaj obraną i przepołowioną cebulę oraz czosnek i zagotuj. Mięso oraz sos przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 2h.

Kiedy żeberka będą już gotowe, oddziel mięso od kości i przełóż do miski. Odlej ok. pół szklanki sosu pozostałego po pieczeniu i zredukuj go o połowę na małym ogniu.

Dolej sos do mięsa i przemieszaj. Gotowe mięso podawaj w bułce, z czerwoną kapustą, ogórkiem konserwowym i sosem barbecue.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia