Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Kołacze ze śliwkami

Kołacze ze śliwkami

Skład ciasto: 2 dag drożdży, 5 łyżek cukru, 30 dag mąki, 110 ml ciepłego...

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2...

Makaron ze szparagami

Makaron ze szparagami

Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego 1 cukinia ząbek czosnku 1 pęczek białych szparagów (ok...

Sałatka z kalafiora

Sałatka z kalafiora

Składniki: 1 mały kalafior 30 g rodzynek 20 g płatków migdałowych 2 łyżeczki...

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Składniki: 1 kg wydrylowanej i obranej dyni, 1 puszka mleka kokosowego, ½ szklanki...

Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Składniki: 1 cebula 1/4 bulwy selera 1 por (biała część) 1 łyżka oliwy 1...

Składniki:

  • 800g żeberek wieprzowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebulę
  • 1 piwo karmelowe

Marynata:

  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2 łyżeczki masła orzechowego
  • sól i pieprz

Żeberka oczyść, podziel na porcje i obtocz w marynacie. Tak przygotowane mięso zanurz w piwie i wstaw do lodówki na 24h.

Następnie nagrzej piekarnik do 150°C. W międzyczasie ustaw garnek z żeberkami zanurzonymi w piwie na kuchence.

Dodaj obraną i przepołowioną cebulę oraz czosnek i zagotuj. Mięso oraz sos przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 2h.

Kiedy żeberka będą już gotowe, oddziel mięso od kości i przełóż do miski. Odlej ok. pół szklanki sosu pozostałego po pieczeniu i zredukuj go o połowę na małym ogniu.

Dolej sos do mięsa i przemieszaj. Gotowe mięso podawaj w bułce, z czerwoną kapustą, ogórkiem konserwowym i sosem barbecue.

Smacznego!

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia