Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Ziemniaki mirepoix

Ziemniaki mirepoix

Składniki: 250 g ziemniaków pokrojonych w kostkę, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 100 ml...

Pierogi z cukinią

Pierogi z cukinią

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki wrzącej wody.

Chłodnik jagodowy z miętą

Chłodnik jagodowy z miętą

Składniki: 0,5 kg jagód 2 garście świeżej mięty 1/2 cytryny 2 łyżki cukru 150 ml...

Jajka na zielono

Jajka na zielono

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo, miękkie awokado, garść młodych liści szpinaku, łyżka śmietany...

Zupa pomidorowa z jabłkami

Zupa pomidorowa z jabłkami

Składniki: 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty, 30 dag wołowiny z kością, 4 pomidory, 1...

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Składniki: 500g patatów 30 g masła 1 cebula posiekana 2 ząbki czosnku, zmiażdżone łyżeczka startego...

  

Czego potrzebujesz?

  • 1 duża cukinia
  • 290g mąki
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • 250g sera Mozzarella
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25ml oleju
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz, cukier trzcinowy

Przygotowanie muffinek

Cukinię oraz ser zetrzyj na grubych oczkach. Jajko wymieszaj dokładnie z mlekiem oraz olejem i połącz z cukinią oraz serem.

Suszone pomidory pokrój drobno i dodaj do powstałej, gęstej masy.

W osobnym naczyniu przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawami, a następnie połącz z warzywami, jajkiem oraz mlekiem.

Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Ciasto przełóż łyżką do foremek na muffinki na 3/4 wysokości.

Piecz przez ok. 25-30 minut, w temperaturze 180°C.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia