Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki

Składniki: 3 pęczki rzodkiewek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gorczycy 4 ziarenek ziela angielskiego 2...

Sernik na zimno z gruszkami

Sernik na zimno z gruszkami

 Składniki: 250g herbatników digestive 100 g masła 2 łyżki żelatyny w proszku 300 ml...

Szpinakowy suflet

Szpinakowy suflet

Składniki: 500 g świeżego szpinaku 30 g masła oraz łyżeczka do natłuszczania...

Zupa marchwiowo-imbirowa

Zupa marchwiowo-imbirowa

Składniki: 70 dag marchwi, 1 cebula, natka pietruszki korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego, ½ puszki...

Krem z porów

Krem z porów

Składniki: 3 łyżki masła 2 duże pory 1 cebula 3 ziemniaki 1,5 litra bulionu warzywnego

Pierogi z cukinią

Pierogi z cukinią

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki wrzącej wody.

  

Czego potrzebujesz?

  • 1 duża cukinia
  • 290g mąki
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • 250g sera Mozzarella
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25ml oleju
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz, cukier trzcinowy

Przygotowanie muffinek

Cukinię oraz ser zetrzyj na grubych oczkach. Jajko wymieszaj dokładnie z mlekiem oraz olejem i połącz z cukinią oraz serem.

Suszone pomidory pokrój drobno i dodaj do powstałej, gęstej masy.

W osobnym naczyniu przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawami, a następnie połącz z warzywami, jajkiem oraz mlekiem.

Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Ciasto przełóż łyżką do foremek na muffinki na 3/4 wysokości.

Piecz przez ok. 25-30 minut, w temperaturze 180°C.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia