Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Ciasto cynamonowo-korzenne

Ciasto cynamonowo-korzenne

Składniki: 2 szklanki startej cukinii, 1 1/2 szklanki cukru, 2 jajka L (mniejsze...

Letnia sałatka

Letnia sałatka

Składniki: opakowanie dowolnych kiełków świeży ogórek 10 dag pomidorków koktajlowych cykoria pęczek...

Torcik limonkowo-malinowy

Torcik limonkowo-malinowy

Beza: 5 białek 250g cukru pudru szczypta soli

Kwaśnica

Kwaśnica

Składniki: 0,5 kg kapusty kwaśnej 25 dkg wędzonych żeberek 15 dkg boczku wędzonego kostka...

Sałatka z melonem

Sałatka z melonem

Składniki: 2 garście rukoli 1 melon miodowy 10 dag zielonych winogron 1 krążek sera...

Szpinakowe zawijańce

Szpinakowe zawijańce

Składniki: 3 piersi z kurczaka, 2 opakowania szpinaku świeżego, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki...

  

Czego potrzebujesz?

  • 1 duża cukinia
  • 290g mąki
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • 250g sera Mozzarella
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25ml oleju
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz, cukier trzcinowy

Przygotowanie muffinek

Cukinię oraz ser zetrzyj na grubych oczkach. Jajko wymieszaj dokładnie z mlekiem oraz olejem i połącz z cukinią oraz serem.

Suszone pomidory pokrój drobno i dodaj do powstałej, gęstej masy.

W osobnym naczyniu przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawami, a następnie połącz z warzywami, jajkiem oraz mlekiem.

Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Ciasto przełóż łyżką do foremek na muffinki na 3/4 wysokości.

Piecz przez ok. 25-30 minut, w temperaturze 180°C.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia