Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Tarta z cukinią

Tarta z cukinią

  Składniki ciasto: 200 g mąki, 100 g masła, 1/2 łyżeczki soli, 4 łyżki wody.

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Składniki: 100 g ryżu sushi, 3 listków sushi nori (prasowane algi morskie), marynowana...

Selerowy krem

Selerowy krem

Składniki: 1 seler, oliwa, 1 litr wody ser pleśniowy, kostka rosołowa,

Sałatka z rabarbarem

Sałatka z rabarbarem

Składniki: 2 garście szpinaku 3 zielone szparagi 3 łodygi rabarbaru 10 orzechów włoskich 1 kulka...

Lody jagodowe

Lody jagodowe

Składniki: 3 żółtka jaj, 80 g cukru, 200 ml śmietanki 30% 200 g...

Pankejki z sosem waniliowym i owocami leśnymi

Pankejki z sosem waniliowym i owocami le…

Składniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka proszku do pieczenia 2...

  

Czego potrzebujesz?

  • 1 duża cukinia
  • 290g mąki
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • 250g sera Mozzarella
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25ml oleju
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz, cukier trzcinowy

Przygotowanie muffinek

Cukinię oraz ser zetrzyj na grubych oczkach. Jajko wymieszaj dokładnie z mlekiem oraz olejem i połącz z cukinią oraz serem.

Suszone pomidory pokrój drobno i dodaj do powstałej, gęstej masy.

W osobnym naczyniu przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawami, a następnie połącz z warzywami, jajkiem oraz mlekiem.

Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Ciasto przełóż łyżką do foremek na muffinki na 3/4 wysokości.

Piecz przez ok. 25-30 minut, w temperaturze 180°C.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia