Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Roladki z bakłażanów

Roladki z bakłażanów

Składniki: 2 bakłażany, 20 dag serka typu philadelfia, kilka plastrów szynki parmeńskiej 1 ząbek...

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazylią

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazy…

Składniki: 500 g truskawek 200 g szpinaku garść liści bazylii, ocet balsamiczny grubo mielony pieprz

Serowy deser z truskawkami

Serowy deser z truskawkami

Masa serowa: serek mascarpone 250g jogurt grecki 400 ml 2 żółtka 2 łyżki cukru...

Shish Kebab

Shish Kebab

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 ząbków czosnku, 2...

Krem czekoladowy z borówkami

Krem czekoladowy z borówkami

Składniki: 250g czekolady 100g cukru 5 jajek 250 ml śmietanki 12% 250 ml śmietanki 36%

Letnia sałatka

Letnia sałatka

Składniki: opakowanie dowolnych kiełków świeży ogórek 10 dag pomidorków koktajlowych cykoria pęczek...

Składniki:

  • 500 g brukselek,
  • łyżka masła,
  • łyżka musztardy,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1/2 szklanki wody,
  • 100 g boczku,
  • sól i pieprz,
  • natka pietruszki.

Brukselki obrać z zewnętrznych liści. Poodcinać dolne twarde części. Gotować w lekko osolonej wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, przełożyć na patelnię. Przysmażyć delikatnie na maśle. W 1 szklanki wody rozrobić łyżkę musztardy, dodać rozgnieciony ząbek czosnku. Roztwór wlać na patelnię z brukselką i zredukować. Plastry boczku kroimy w kwadraty i podsmażamy na patelni. Brukselkę przekładamy do naczynia dekorujemy podsmażonym boczkiem. Posypać pokrojoną natką pietruszki.

Gotowe !

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia