Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogórkiem i sałatą

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogó…

Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka mąki kukurydzianej, 200 ml gorącej wody, 4...

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Składniki: 5-6 plastrów schabu bez kości, 200 g kiszonej kapusty, garść suszonych grzybów, 1...

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Składniki: 1 średnia biała rzodkiew 1 marchew 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki...

Sałatka z rabarbarem

Sałatka z rabarbarem

Składniki: 2 garście szpinaku 3 zielone szparagi 3 łodygi rabarbaru 10 orzechów włoskich 1 kulka...

Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cytryną

Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cy…

Składniki: 1 kg ziemniaków pokrojonych na plastry 3 łyżki oliwy 2 cebule pokrojone...

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Składniki: 100 g ryżu sushi, 3 listków sushi nori (prasowane algi morskie), marynowana...

Składniki:

  • 500 g brukselek,
  • łyżka masła,
  • łyżka musztardy,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1/2 szklanki wody,
  • 100 g boczku,
  • sól i pieprz,
  • natka pietruszki.

Brukselki obrać z zewnętrznych liści. Poodcinać dolne twarde części. Gotować w lekko osolonej wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, przełożyć na patelnię. Przysmażyć delikatnie na maśle. W 1 szklanki wody rozrobić łyżkę musztardy, dodać rozgnieciony ząbek czosnku. Roztwór wlać na patelnię z brukselką i zredukować. Plastry boczku kroimy w kwadraty i podsmażamy na patelni. Brukselkę przekładamy do naczynia dekorujemy podsmażonym boczkiem. Posypać pokrojoną natką pietruszki.

Gotowe !

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia