Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Kołacze ze śliwkami

Kołacze ze śliwkami

Skład ciasto: 2 dag drożdży, 5 łyżek cukru, 30 dag mąki, 110 ml ciepłego...

Śledzik otulony warzywami

Śledzik otulony warzywami

Składniki: 450g filetów śledziowych 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 duże buraki...

Strudel jabłkowy

Strudel jabłkowy

Składniki ciasto: 250g mąki, pół szklanki wody, 1 jajko, 50g cukru pudru, łyżka oliwy,

Chutney z agrestu

Chutney z agrestu

Składniki: 500 g agrestu 2 cebule dymki 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 15...

Knedle z truskawkami

Knedle z truskawkami

Składniki: 1/2 kg ugotowanych ziemniaków 1 i 1/2 szklanki mąki 1 jajko szczypta...

Guacamole

Guacamole

Składniki: 1 avocado, 1 pomidor, ½ cebuli, ½ papryczki chili, kilka kropel sosu Tabasco,

Składniki:

  • 500 g brukselek,
  • łyżka masła,
  • łyżka musztardy,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1/2 szklanki wody,
  • 100 g boczku,
  • sól i pieprz,
  • natka pietruszki.

Brukselki obrać z zewnętrznych liści. Poodcinać dolne twarde części. Gotować w lekko osolonej wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, przełożyć na patelnię. Przysmażyć delikatnie na maśle. W 1 szklanki wody rozrobić łyżkę musztardy, dodać rozgnieciony ząbek czosnku. Roztwór wlać na patelnię z brukselką i zredukować. Plastry boczku kroimy w kwadraty i podsmażamy na patelni. Brukselkę przekładamy do naczynia dekorujemy podsmażonym boczkiem. Posypać pokrojoną natką pietruszki.

Gotowe !

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia