Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Składniki: 1 kalafior, 500 g sosu pomidorowego w kartoniku, 100 g parmezanu, 100 g...

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i serem

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i s…

Składniki: 4 gruszki 8 plastrów szynki parmeńskiej 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Owocowe szaszłyki

Owocowe szaszłyki

Składniki: mały arbuz bezpestkowy owoce lata: maliny, truskawki, jeżyny, borówki (najlepiej duże)...

Karp w cieście

Karp w cieście

Składniki: 1 karp 75g włoskich orzechów ½ selera 1 cebula, pęczek natki z pietruszki

Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Małże z zieloną pietruszką

Małże z zieloną pietruszką

Składniki: 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 1 kg świeżych małży (w muszlach) 1...

Składniki:

  • 500 g brukselek,
  • łyżka masła,
  • łyżka musztardy,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1/2 szklanki wody,
  • 100 g boczku,
  • sól i pieprz,
  • natka pietruszki.

Brukselki obrać z zewnętrznych liści. Poodcinać dolne twarde części. Gotować w lekko osolonej wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, przełożyć na patelnię. Przysmażyć delikatnie na maśle. W 1 szklanki wody rozrobić łyżkę musztardy, dodać rozgnieciony ząbek czosnku. Roztwór wlać na patelnię z brukselką i zredukować. Plastry boczku kroimy w kwadraty i podsmażamy na patelni. Brukselkę przekładamy do naczynia dekorujemy podsmażonym boczkiem. Posypać pokrojoną natką pietruszki.

Gotowe !

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia