Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Jajka zapiekane ze szpinakiem

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 100g szpinaku 100g tartego sera (może być...

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i serem

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i s…

Składniki: 4 gruszki 8 plastrów szynki parmeńskiej 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Składniki: 5-6 plastrów schabu bez kości, 200 g kiszonej kapusty, garść suszonych grzybów, 1...

Truskawkowe ptasie mleczko

Truskawkowe ptasie mleczko

Składniki: 500 g truskawek 200 g twarogu śmietankowego 100 g cukru 50 ml śmietany...

Pâté

Pâté

Składniki: 500 g gęsich wątróbek, 1 cebula, 1 łyżeczka przyprawy korzennej, 10 suszonych śliwek, 1...

Jajka marynowane w buraczkach

Jajka marynowane w buraczkach

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo Marynata: 2 szklanki wody 60 ml octu 2 duże...

Składniki:

  • 500 g brukselek,
  • łyżka masła,
  • łyżka musztardy,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1/2 szklanki wody,
  • 100 g boczku,
  • sól i pieprz,
  • natka pietruszki.

Brukselki obrać z zewnętrznych liści. Poodcinać dolne twarde części. Gotować w lekko osolonej wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, przełożyć na patelnię. Przysmażyć delikatnie na maśle. W 1 szklanki wody rozrobić łyżkę musztardy, dodać rozgnieciony ząbek czosnku. Roztwór wlać na patelnię z brukselką i zredukować. Plastry boczku kroimy w kwadraty i podsmażamy na patelni. Brukselkę przekładamy do naczynia dekorujemy podsmażonym boczkiem. Posypać pokrojoną natką pietruszki.

Gotowe !

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia