Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Tiramisu z malinami

Tiramisu z malinami

Składniki: 250 g sera mascarpone 3 jajka 50 g cukru 3 łyżki...

Mufiny czekoladowo-marchewkowe

Mufiny czekoladowo-marchewkowe

Składniki na ciasto (ok. 20 sztuk): 300 g mąki, 300 g marchewki, 125...

Sernik na zimno z gruszkami

Sernik na zimno z gruszkami

 Składniki: 250g herbatników digestive 100 g masła 2 łyżki żelatyny w proszku 300 ml...

Chłodnik jagodowy z miętą

Chłodnik jagodowy z miętą

Składniki: 0,5 kg jagód 2 garście świeżej mięty 1/2 cytryny 2 łyżki cukru 150 ml...

Deser z truskawek i melona

Deser z truskawek i melona

Składniki: 300 g truskawek, 1/2 melona miodowego, pęczek mięty, 2 łyżki cukru brązowego, 1/2 cytryny,

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

Składniki: paczka ciasta francuskiego pęczek białych szparagów (8 szt.) opakowanie szynki szwarcwaldzkiej...

Składniki:

  • 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego
  • łyżka oliwy
  • 200g czerwonej cebuli, drobno posiekanej
  • 1 mała papryczka chili
  • czerwone pesto (około łyżeczki na każdą tartaletkę).
  • 30g pestek słonecznika.

Pesto

  • garść bazylii
  • 3 suszone pomidory
  • 3 łyżki parmezanu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • garść orzechów włoskich lub nerkowców
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki.

Piekarnik rozgrzać do 220 C. Ciasto rozwałkować i wykroić kółka o średnicy ok. 12 cm. Na każdym uformować brzeg ok.1 cm wysokości. Ułożyć kółka na papierze do pieczenia. Oliwę rozgrzać na patelni. Smażyć cebule aż zmięknie (ok. 10 min), od czasu do czasu mieszając. Dodać chili i smażyć razem 1 minutę. Przyprawić. Na kółkach z ciasta francuskiego rozprowadzić przygotowane pesto (wszystkie wymienione składniki zmiksować blenderem lub utrzeć w moździerzu). Nałożyć przysmażoną cebulę z chili i posypać delikatnie przyprażonymi pestkami słonecznika. Piec 15-20 minut do zarumienienia ciasta.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia