Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka z brokułem i komosą

Sałatka z brokułem i komosą

Składniki: 100g komosy ryżowej 1 brokuł 3 garście świeżych liści szpinaku 50g sera pleśniowego 4...

Brownie z truskawkami

Brownie z truskawkami

Składniki: 200 g truskawek 3 tabliczki gorzkiej czekolady 3 x 100 g 200...

Ratatouille

Ratatouille

Składniki: 1 duży bakłażan, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 cukinie, 800 g pomidorów,

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Składniki: 5-6 papryk 2 posiekane ząbki czosnku 1 cebula 500 g mięsa mielonego wieprzowego...

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Składniki: 50 dag wołowiny, 30 dag ziemniaków, 2 marchewki, 1/3 selera średniego selera, 1 papryka...

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Składniki: 4 małe lub 2 duże jabłka, herbatniki typu petit beurre, 400 ml...

Składniki:

  • 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego
  • łyżka oliwy
  • 200g czerwonej cebuli, drobno posiekanej
  • 1 mała papryczka chili
  • czerwone pesto (około łyżeczki na każdą tartaletkę).
  • 30g pestek słonecznika.

Pesto

  • garść bazylii
  • 3 suszone pomidory
  • 3 łyżki parmezanu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • garść orzechów włoskich lub nerkowców
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki.

Piekarnik rozgrzać do 220 C. Ciasto rozwałkować i wykroić kółka o średnicy ok. 12 cm. Na każdym uformować brzeg ok.1 cm wysokości. Ułożyć kółka na papierze do pieczenia. Oliwę rozgrzać na patelni. Smażyć cebule aż zmięknie (ok. 10 min), od czasu do czasu mieszając. Dodać chili i smażyć razem 1 minutę. Przyprawić. Na kółkach z ciasta francuskiego rozprowadzić przygotowane pesto (wszystkie wymienione składniki zmiksować blenderem lub utrzeć w moździerzu). Nałożyć przysmażoną cebulę z chili i posypać delikatnie przyprażonymi pestkami słonecznika. Piec 15-20 minut do zarumienienia ciasta.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia