Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Składniki: 1 cebula 1/4 bulwy selera 1 por (biała część) 1 łyżka oliwy 1...

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety: 1 kalafior, 1 jajko, 3 łyżki mąki, 1 papryczka chili, pęczek świeżej kolendry,

Szpinakowe zawijańce

Szpinakowe zawijańce

Składniki: 3 piersi z kurczaka, 2 opakowania szpinaku świeżego, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki...

Colesław z młodej kapusty

Colesław z młodej kapusty

 Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, 1-2 startych na grubych oczkach marchwi, 1 mała...

Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogórkiem i sałatą

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogó…

Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka mąki kukurydzianej, 200 ml gorącej wody, 4...

Składniki:

  • 4 duże cebule
  • 100g wędzonego boczku
  • 150g boczniaków
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz,
  • szczypta soli.
  • 4 łyżki śmietanki
  • 4 jajka
  • pomidory koktajlowe.

Cebule obrać, umyć, odciąć wierzchy. Gotować przez 20 minut w osolonej wodzie. Odcedzić. Wydrążyć tak, aby pozostały tylko dwie zewnętrzne warstwy. Miąższ z dwóch cebul drobno posiekać. Grzyby umyć. Razem z boczkiem pokroić w drobną kostkę. Dodać farsz cebulowy i podsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem. Masą wypełnić cebule, polać śmietaną i do każdej cebuli wbić po jajku. Cebule zapiekać 25 minut w 200 stopniach Celsjusza. Podawać z sałatą i pomidorami

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia