Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka z pomidorów, awokado i moreli

Sałatka z pomidorów, awokado i moreli

Składniki: 4 malinowe pomidory 4 morele 1 awokado 4 gałązki mięty oliwa extra vergin

Seler naciowy w sosie holenderskim

Seler naciowy w sosie holenderskim

Skład: 1 seler naciowy, 200 ml rosołu, łyżka masła 4 żółtka, 120 g masła,

Langosze ze szpinakiem

Langosze ze szpinakiem

Składniki: 250 g mąki, 200 g ziemniaków, 10 łyżka cukru, 30 g drożdży, 200 ml...

Krem z porów

Krem z porów

Składniki: 3 łyżki masła 2 duże pory 1 cebula 3 ziemniaki 1,5 litra bulionu warzywnego

Placki z cukinii

Placki z cukinii

Składniki: 3 cukinie 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku 1 cebula

Zupa krem ze szparagów

Zupa krem ze szparagów

Składniki: 2 pęczki białych szparagów 1 szklanka bulionu 1/2 szklanki śmietany 18% do...

Składniki:

  • 4 duże cebule
  • 100g wędzonego boczku
  • 150g boczniaków
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz,
  • szczypta soli.
  • 4 łyżki śmietanki
  • 4 jajka
  • pomidory koktajlowe.

Cebule obrać, umyć, odciąć wierzchy. Gotować przez 20 minut w osolonej wodzie. Odcedzić. Wydrążyć tak, aby pozostały tylko dwie zewnętrzne warstwy. Miąższ z dwóch cebul drobno posiekać. Grzyby umyć. Razem z boczkiem pokroić w drobną kostkę. Dodać farsz cebulowy i podsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem. Masą wypełnić cebule, polać śmietaną i do każdej cebuli wbić po jajku. Cebule zapiekać 25 minut w 200 stopniach Celsjusza. Podawać z sałatą i pomidorami

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia