Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Duże pieczarki nadziewane papryką

Duże pieczarki nadziewane papryką

Składniki: 4 duże pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnki 1 papryka zielona 1 papryka czerwona

Jajka na zielono

Jajka na zielono

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo, miękkie awokado, garść młodych liści szpinaku, łyżka śmietany...

Carpaccio z rzodkiewki i dipem z anchois

Carpaccio z rzodkiewki i dipem z anchois

Dip z anchois: 200 g jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 50 g anchois 3...

Marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki

Składniki: 3 pęczki rzodkiewek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gorczycy 4 ziarenek ziela angielskiego 2...

Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szynką parmeńską

Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szy…

Składniki: 4 duże jajka, 4 łyżki płynnej kremówki 30%, 4 łyżki posiekanego cienkiego...

Konfitowana pierś z kaczki w sosie śliwkowym

Konfitowana pierś z kaczki w sosie śliwk…

Składniki: 2 piersi kaczki 1 szklanka oleju rzepakowego lub tłuszczu gęsiego sól pieprz rukola

Składniki:

  • 4 duże cebule
  • 100g wędzonego boczku
  • 150g boczniaków
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz,
  • szczypta soli.
  • 4 łyżki śmietanki
  • 4 jajka
  • pomidory koktajlowe.

Cebule obrać, umyć, odciąć wierzchy. Gotować przez 20 minut w osolonej wodzie. Odcedzić. Wydrążyć tak, aby pozostały tylko dwie zewnętrzne warstwy. Miąższ z dwóch cebul drobno posiekać. Grzyby umyć. Razem z boczkiem pokroić w drobną kostkę. Dodać farsz cebulowy i podsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem. Masą wypełnić cebule, polać śmietaną i do każdej cebuli wbić po jajku. Cebule zapiekać 25 minut w 200 stopniach Celsjusza. Podawać z sałatą i pomidorami

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia