Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Colesław z młodej kapusty

Colesław z młodej kapusty

 Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, 1-2 startych na grubych oczkach marchwi, 1 mała...

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Składniki nadzienia: ½ opakowania makaronu conchiglioni, ½ cebuli, czosnek 2 ząbki, ½ papryczki chili, 3...

Krem z porów

Krem z porów

Składniki: 3 łyżki masła 2 duże pory 1 cebula 3 ziemniaki 1,5 litra bulionu warzywnego

Lekki deser malinowy

Lekki deser malinowy

Składniki: 400 g malin jogurt naturalny 400g 1 paczka płatków granola cukier brązowy

Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Ratatouille

Ratatouille

Składniki: 1 duży bakłażan, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 cukinie, 800 g pomidorów,

Składniki:

  • 4 duże cebule
  • 100g wędzonego boczku
  • 150g boczniaków
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz,
  • szczypta soli.
  • 4 łyżki śmietanki
  • 4 jajka
  • pomidory koktajlowe.

Cebule obrać, umyć, odciąć wierzchy. Gotować przez 20 minut w osolonej wodzie. Odcedzić. Wydrążyć tak, aby pozostały tylko dwie zewnętrzne warstwy. Miąższ z dwóch cebul drobno posiekać. Grzyby umyć. Razem z boczkiem pokroić w drobną kostkę. Dodać farsz cebulowy i podsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem. Masą wypełnić cebule, polać śmietaną i do każdej cebuli wbić po jajku. Cebule zapiekać 25 minut w 200 stopniach Celsjusza. Podawać z sałatą i pomidorami

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia