Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Orientalna zupa warzywna

Orientalna zupa warzywna

Składniki: 1 marchewka 1 por 1/4 bulwy selera 10 suszonych grzybów Mung 1,5 l bulionu...

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Ciasto jogurtowe z morelami

Ciasto jogurtowe z morelami

Składniki: 1 jogurt naturalny 150 g (umyty kubeczek po jogurcie użyć...

Knedle z truskawkami

Knedle z truskawkami

Składniki: 1/2 kg ugotowanych ziemniaków 1 i 1/2 szklanki mąki 1 jajko szczypta...

Curry z korbola

Curry z korbola

Skład: 600 – 700 g obranej i oczyszczonej dyni, 2 cebule (posiekać...

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety: 1 kalafior, 1 jajko, 3 łyżki mąki, 1 papryczka chili, pęczek świeżej kolendry,

Składniki:

  • główka sałaty
  • 100g świeżych kiełków fasoli i soczewicy
  • 150g gotowanej szynki
  • 2 łyżki oleju
  • 100ml słodko-pikantnego sosu chili.
  • 4 łyżki szczypiorku
  • 2 marchewki
  • 100g cebuli
  • ząbek czosnku
  • świeża papryczka chili.

Marchew i cebulę obrać i umyć i pokroić w drobną kostkę. Czosnek przepuścić przez praskę lub drobno posiekać. Szynkę pokroić w małą kostkę. Marchew cebulę, czosnek i kiełki poddusić na gorącym oleju. Wymieszać z szynką, 4 łyżeczkami szczypiorku i 4 łyżeczkami sosu chili. Posolić. Sałatę oczyścić, podzielić na liście, umyć, osączyć. Paprykę chili przekroić wzdłuż, wyjąć pestki, miąższ posiekać w drobną kostkę. Z liści sałaty uformować koszyczki, włożyć do nich nadzienie. Posypać posiekaną papryczką chili.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia