Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Paprykowe calzone

Paprykowe calzone

Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 3/4 szklanki wody, płaska łyżka...

Zabajone z owocami lata

Zabajone z owocami lata

Składniki: 4 żółtka, 4 łyżki drobnego cukru, 50 ml rumu, garść świeżych owoców...

Lekka rolada z jabłkami

Lekka rolada z jabłkami

Ciasto: 5 jajek 15 dag cukru 10 dag mąki 1 łyżka masła do posmarowania...

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Składniki: 4 cebule, wywar rosołowy, 3 łyżki mąki, 250 ml białego wina, tymianek,

Zielony kalafior z sosem serowym

Zielony kalafior z sosem serowym

Składniki: 1 zielony kalafior 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1 i 1/2 szklanki...

Selerowy krem

Selerowy krem

Składniki: 1 seler, oliwa, 1 litr wody ser pleśniowy, kostka rosołowa,

Składniki:

  • główka sałaty
  • 100g świeżych kiełków fasoli i soczewicy
  • 150g gotowanej szynki
  • 2 łyżki oleju
  • 100ml słodko-pikantnego sosu chili.
  • 4 łyżki szczypiorku
  • 2 marchewki
  • 100g cebuli
  • ząbek czosnku
  • świeża papryczka chili.

Marchew i cebulę obrać i umyć i pokroić w drobną kostkę. Czosnek przepuścić przez praskę lub drobno posiekać. Szynkę pokroić w małą kostkę. Marchew cebulę, czosnek i kiełki poddusić na gorącym oleju. Wymieszać z szynką, 4 łyżeczkami szczypiorku i 4 łyżeczkami sosu chili. Posolić. Sałatę oczyścić, podzielić na liście, umyć, osączyć. Paprykę chili przekroić wzdłuż, wyjąć pestki, miąższ posiekać w drobną kostkę. Z liści sałaty uformować koszyczki, włożyć do nich nadzienie. Posypać posiekaną papryczką chili.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia