Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Dżem z pomidorów i chili

Dżem z pomidorów i chili

Składniki: 1/2 kg pomidorów 1 papryczka chili 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 2...

Serowy deser z truskawkami

Serowy deser z truskawkami

Masa serowa: serek mascarpone 250g jogurt grecki 400 ml 2 żółtka 2 łyżki cukru...

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Składniki ciasto: 700 g ugotowanych ziemniaków, 350 g mąki pszennej, 2 łyżki posiekanych...

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Składniki: 100 g ryżu sushi, 3 listków sushi nori (prasowane algi morskie), marynowana...

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Składniki: 200 g łuskanej czerwonej soczewicy 2 cebule 4 łyżki oliwy 4 pomidory...

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielonych szparagach

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielon…

Składniki: 4 jajka 8 zielonych szparagów łyżka octu łyżeczka cukru łyżeczka soli,

Składniki:

  • główka sałaty
  • 100g świeżych kiełków fasoli i soczewicy
  • 150g gotowanej szynki
  • 2 łyżki oleju
  • 100ml słodko-pikantnego sosu chili.
  • 4 łyżki szczypiorku
  • 2 marchewki
  • 100g cebuli
  • ząbek czosnku
  • świeża papryczka chili.

Marchew i cebulę obrać i umyć i pokroić w drobną kostkę. Czosnek przepuścić przez praskę lub drobno posiekać. Szynkę pokroić w małą kostkę. Marchew cebulę, czosnek i kiełki poddusić na gorącym oleju. Wymieszać z szynką, 4 łyżeczkami szczypiorku i 4 łyżeczkami sosu chili. Posolić. Sałatę oczyścić, podzielić na liście, umyć, osączyć. Paprykę chili przekroić wzdłuż, wyjąć pestki, miąższ posiekać w drobną kostkę. Z liści sałaty uformować koszyczki, włożyć do nich nadzienie. Posypać posiekaną papryczką chili.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia