Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Duże pieczarki nadziewane papryką

Duże pieczarki nadziewane papryką

Składniki: 4 duże pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnki 1 papryka zielona 1 papryka czerwona

Torcik limonkowo-malinowy

Torcik limonkowo-malinowy

Beza: 5 białek 250g cukru pudru szczypta soli

Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

 Składniki: 400 g brzoskwiń 100 g cukru 100 ml wody sok z 1 cytryny

Zupa marchwiowo-imbirowa

Zupa marchwiowo-imbirowa

Składniki: 70 dag marchwi, 1 cebula, natka pietruszki korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego, ½ puszki...

Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem i serkiem mascarpone

Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem…

Składniki: 4 brzoskwinie 1 limonka 500 ml owocowego białego wytrawnego wina 1 łyżka kolorowego...

Makaron z kurkami i pomidorami

Makaron z kurkami i pomidorami

Składniki: 200g makaronu wstęgi 4 pomidory malinowe 200g kurek 2 ząbki czosnku 1 cebula

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • miękkie awokado,
  • garść młodych liści szpinaku,
  • łyżka śmietany 18%,
  • mały posiekany ząbek czosnku,
  • sok z cytryny,
  • sól i biały pieprz.

Do przygotowania niezbędny jest rękaw cukierniczy.

Ugotowane jajka przekroić na pół i wyjąć żółtka. Awokado umyć, obrać i pokroić w kostkę. Listki szpinaku opłukać i posiekać. Żółtka zmiksować ze śmietaną, awokado, szpinakiem i posiekanym czosnkiem. Doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wypełnić białka. Jajka przystroić szpinakiem i kiełkami brokuła.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia