Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Seler naciowy w sosie holenderskim

Seler naciowy w sosie holenderskim

Skład: 1 seler naciowy, 200 ml rosołu, łyżka masła 4 żółtka, 120 g masła,

Sałatka z ziemniaków

Sałatka z ziemniaków

Składniki: 5 średnich ziemniaków 3 łyżki kaparów w zalewie 15 małych cebulek marynowanych 2...

Węgierskie leczo

Węgierskie leczo

Składniki: 3 papryki (każda w innym kolorze) 4 pomidory 2 cebule 2 kiełbasy mocno...

Małże z zieloną pietruszką

Małże z zieloną pietruszką

Składniki: 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 1 kg świeżych małży (w muszlach) 1...

Aioli

Aioli

Składniki: 4 duże ząbki czosnku, 2 żółtka, 250 ml oliwy, 1 łyżka soku z...

Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo

Marynata:

  • 2 szklanki wody
  • 60 ml octu
  • 2 duże buraki
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziaren ziela angielskiego

Farsz:

  • żółtka z marynowanych jajek
  • 10 dkg wędzonego łososia
  • 6 małych korniszonów
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Jajka ugotować i obrać ze skorupek. Umyte buraki pokroić w grube plastry, wrzucić do wody, dodać ocet i pozostałe składniki marynaty. Gotować przez 10 min. Gotową marynatę ostudzić i przecedzić przez sitko. Do przecedzonej marynaty włożyć obrane jajka i pozostawić na około 12 godzin. Marynować najlepiej w słoiku, aby jajka były całe.

Po min. 12 godzinach wyjąć jaja z marynaty. Przekroić na pół i wyjąć żółtka. Żółtka widelcem rozdrobnić w misce, dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, pokrojonego w kostkę łososia, korniszony, szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i delikatnie wymieszać.

Gotowy farsz włożyć w miejsce wyjętego żółtka.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia