Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Orientalne gołąbki

Orientalne gołąbki

Składniki: 1 kapusta włoska, 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka, 250 g...

Śliwki w occie

Śliwki w occie

Skład: 1 kg śliwek węgierek, 150 g cukru, 200 ml octu, kilka goździków, laska cynamonu,

Sernik na zimno z gruszkami

Sernik na zimno z gruszkami

 Składniki: 250g herbatników digestive 100 g masła 2 łyżki żelatyny w proszku 300 ml...

Makaron ze szparagami

Makaron ze szparagami

Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego 1 cukinia ząbek czosnku 1 pęczek białych szparagów (ok...

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i wędzoną papryką

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i …

 Gołąbki: 500g mięsa mielonego z szynki, 100g ryżu, 1/2 główki kapusty, 60g bułki tartej, 1...

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Składniki: 500 g białej kiełbasy włoszczyzna 1 cebula 1 korzeń chrzanu – 150 g...

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo

Marynata:

  • 2 szklanki wody
  • 60 ml octu
  • 2 duże buraki
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziaren ziela angielskiego

Farsz:

  • żółtka z marynowanych jajek
  • 10 dkg wędzonego łososia
  • 6 małych korniszonów
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Jajka ugotować i obrać ze skorupek. Umyte buraki pokroić w grube plastry, wrzucić do wody, dodać ocet i pozostałe składniki marynaty. Gotować przez 10 min. Gotową marynatę ostudzić i przecedzić przez sitko. Do przecedzonej marynaty włożyć obrane jajka i pozostawić na około 12 godzin. Marynować najlepiej w słoiku, aby jajka były całe.

Po min. 12 godzinach wyjąć jaja z marynaty. Przekroić na pół i wyjąć żółtka. Żółtka widelcem rozdrobnić w misce, dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, pokrojonego w kostkę łososia, korniszony, szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i delikatnie wymieszać.

Gotowy farsz włożyć w miejsce wyjętego żółtka.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia