Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Cykoria zapiekana

Cykoria zapiekana

Składniki: 8 małych cykorii 1 łyżka soku z cytryny 60 g masła 1 łyżka...

Lekka rolada z jabłkami

Lekka rolada z jabłkami

Ciasto: 5 jajek 15 dag cukru 10 dag mąki 1 łyżka masła do posmarowania...

Langosze ze szpinakiem

Langosze ze szpinakiem

Składniki: 250 g mąki, 200 g ziemniaków, 10 łyżka cukru, 30 g drożdży, 200 ml...

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Składniki: 0,5 kg jabłek, 4 banany, sok z cytryny 2 jajka, 250 ml śmietany,

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Składniki: 4 pomarańcze 1 bulwa fenkułu 2 łyżeczki nasion kminu 2 łyżki oliwy posiekana natka...

Ciasto jogurtowe z morelami

Ciasto jogurtowe z morelami

Składniki: 1 jogurt naturalny 150 g (umyty kubeczek po jogurcie użyć...

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo

Marynata:

  • 2 szklanki wody
  • 60 ml octu
  • 2 duże buraki
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziaren ziela angielskiego

Farsz:

  • żółtka z marynowanych jajek
  • 10 dkg wędzonego łososia
  • 6 małych korniszonów
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Jajka ugotować i obrać ze skorupek. Umyte buraki pokroić w grube plastry, wrzucić do wody, dodać ocet i pozostałe składniki marynaty. Gotować przez 10 min. Gotową marynatę ostudzić i przecedzić przez sitko. Do przecedzonej marynaty włożyć obrane jajka i pozostawić na około 12 godzin. Marynować najlepiej w słoiku, aby jajka były całe.

Po min. 12 godzinach wyjąć jaja z marynaty. Przekroić na pół i wyjąć żółtka. Żółtka widelcem rozdrobnić w misce, dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, pokrojonego w kostkę łososia, korniszony, szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i delikatnie wymieszać.

Gotowy farsz włożyć w miejsce wyjętego żółtka.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia